Recept Salzburský neodolatelný "Nockerln"

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salzburský neodolatelný

Postup

Předehřát troubu na 230°C. Položit čtyři zapékací misky 22cm velikosti (nebo jednu velkou oválnou zapékací misku) na plech s okrajem. Vymastit dno máslem a potom želatínou. Smíchat bílky, vanilkový cukr s pudrový cukrem a kůrou ve velké míse. Našlehat pomocí elektrického šlehače při vysoké rychlosti do špičatých kopečků. V jiné misce našlehat žloutky s krystalovým cukrem. Střídavě s moukou je lehce vložit do bílků. Pomocí škrabky položit 3 kopečky sněsi do připravených zapékacích misek (nebo jedné velké, která se musí o něco déle péct). Upravit povrch kopečků a péct po 8 min., až se nafouknou a dostanou zlatavou barvu. Jahodová omáčka: Rozmixovat všechny ingredience v mixéru. Omáčku lze uschovat v chladničce po několik dní. P.S.: Lze podávat také s vanilkovou omáčkou jako je v receptu na ¨Jablka v županu s vanilkovou omáčkou¨, nebo ¨Čokoládovou polevou a omáčkou na zákusky¨, obojí z Labužníka

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 21.04.03 vloženo
  • 8023x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžičky změklého másla
  • 4 lžičky rybízového, nebo hroznového želé (nebo přepasírované zavařeniny)
  • 9 velkých bílků pokojové teploty
  • 8 lžic (1/2 hrnku) pudrového cukru smíchaného s vanilkovým
  • nastrouhaná kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu
  • 4 velké žloutky
  • 4 lžíce krupičkového cukru
  • 8 lžic (1/2 hrnku) prosáté polohrubé mouky
  • Jahodová omáčka:
  • 2 hrnky čerstvých, nebo zmražených jahod
  • 2 lžíce pudrového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • trochu Kirsh likéru, nebo jiné třešňovice (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salzburský neodolatelný "Nockerln"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz