Recept Salzburský neodolatelný "Nockerln"

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salzburský neodolatelný

Postup

Předehřát troubu na 230°C. Položit čtyři zapékací misky 22cm velikosti (nebo jednu velkou oválnou zapékací misku) na plech s okrajem. Vymastit dno máslem a potom želatínou. Smíchat bílky, vanilkový cukr s pudrový cukrem a kůrou ve velké míse. Našlehat pomocí elektrického šlehače při vysoké rychlosti do špičatých kopečků. V jiné misce našlehat žloutky s krystalovým cukrem. Střídavě s moukou je lehce vložit do bílků. Pomocí škrabky položit 3 kopečky sněsi do připravených zapékacích misek (nebo jedné velké, která se musí o něco déle péct). Upravit povrch kopečků a péct po 8 min., až se nafouknou a dostanou zlatavou barvu. Jahodová omáčka: Rozmixovat všechny ingredience v mixéru. Omáčku lze uschovat v chladničce po několik dní. P.S.: Lze podávat také s vanilkovou omáčkou jako je v receptu na ¨Jablka v županu s vanilkovou omáčkou¨, nebo ¨Čokoládovou polevou a omáčkou na zákusky¨, obojí z Labužníka

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 21.04.03 vloženo
  • 8308x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžičky změklého másla
  • 4 lžičky rybízového, nebo hroznového želé (nebo přepasírované zavařeniny)
  • 9 velkých bílků pokojové teploty
  • 8 lžic (1/2 hrnku) pudrového cukru smíchaného s vanilkovým
  • nastrouhaná kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu
  • 4 velké žloutky
  • 4 lžíce krupičkového cukru
  • 8 lžic (1/2 hrnku) prosáté polohrubé mouky
  • Jahodová omáčka:
  • 2 hrnky čerstvých, nebo zmražených jahod
  • 2 lžíce pudrového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • trochu Kirsh likéru, nebo jiné třešňovice (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salzburský neodolatelný "Nockerln"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz