Recept Kořeněné kalamáry - Salt & Pepper Squid

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kořeněné kalamáry - Salt & Pepper Squid

Úvod

Kalamary - squid su zaujmave tym, ze bud sa robia hodinu alebo len 1 minutu a tento recept je na tu jednu minutu a nevadi, ze su vacsie staci, aby sa spravne naporcovali. Je tu na labe velmi detailny postup od babi ako ocistit squid, ja len este pridam ako ju otvorit a naporcovat na tento rychli recept.

Postup

Ja som mal vacsie cerstve kalamare - squid. Treba ich najpr ocistit.
Vytiahneme hlavu a vnutornosti a priesvitnu kost.

1-Telo rozkrojime po dlzke - otvorime a stiahneme kozu.

2-Ostrim nozom zlahka nakrojime kosostvorcovy vzor do tela.

3-Nakoniec naporcujeme na 1,5 - 2 cm pasiky a spravime
3-4 cm dlhe - jednohubky a osusime papierovym obruskom.

4-V maziary si podrvime na hrubo secuanske korenie a hrubu morsku sol.

5-Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary, poriadne premiesame a otrasieme zo zvysnej muky. Ked to mame trochu vlhke, poprasime maizenou. Pripravime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy obalene kalamary, pozor to prska! Vyprazame tak cca 1-2 minuty max. Aj s otacanim ale ani netreba. Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie, kalamary sa stanu zuvackove a tvrde! A budeme sa s nimi babrat asi tak hodinu…

Recept je z kategorií: Chuťovky Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.08.11 vloženo
  • 10920x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 750 g kalamáre
  • 1 lyzica secuanske korenie
  • 1 lyzica cierne korenie cele
  • 1 lyzica sol morska hruba
  • 1/2 hrnceka muka
  • 2 lyzice maizena/kukuričný škrob
  • podla potreby olej rastlinný

Doporučená příloha

  • pivo, vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněné kalamáry - Salt & Pepper Squid

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 27.08.11 16:16

Kdo ma rad slane a palive -koreniste , asi nepoznam lepsi „krcmovy“ recept z azie.
Perfektny ked vino alebo pivo tecie potokom.
Je sa hned ako je spraveny, chrumkavy z vonka a makucky z vnutra … :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz