Recept Kořeněné kalamáry - Salt & Pepper Squid

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kořeněné kalamáry - Salt & Pepper Squid

Úvod

Kalamary - squid su zaujmave tym, ze bud sa robia hodinu alebo len 1 minutu a tento recept je na tu jednu minutu a nevadi, ze su vacsie staci, aby sa spravne naporcovali. Je tu na labe velmi detailny postup od babi ako ocistit squid, ja len este pridam ako ju otvorit a naporcovat na tento rychli recept.

Postup

Ja som mal vacsie cerstve kalamare - squid. Treba ich najpr ocistit.
Vytiahneme hlavu a vnutornosti a priesvitnu kost.

1-Telo rozkrojime po dlzke - otvorime a stiahneme kozu.

2-Ostrim nozom zlahka nakrojime kosostvorcovy vzor do tela.

3-Nakoniec naporcujeme na 1,5 - 2 cm pasiky a spravime
3-4 cm dlhe - jednohubky a osusime papierovym obruskom.

4-V maziary si podrvime na hrubo secuanske korenie a hrubu morsku sol.

5-Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary, poriadne premiesame a otrasieme zo zvysnej muky. Ked to mame trochu vlhke, poprasime maizenou. Pripravime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy obalene kalamary, pozor to prska! Vyprazame tak cca 1-2 minuty max. Aj s otacanim ale ani netreba. Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie, kalamary sa stanu zuvackove a tvrde! A budeme sa s nimi babrat asi tak hodinu…

Recept je z kategorií: Chuťovky Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.08.11 vloženo
  • 11200x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 750 g kalamáre
  • 1 lyzica secuanske korenie
  • 1 lyzica cierne korenie cele
  • 1 lyzica sol morska hruba
  • 1/2 hrnceka muka
  • 2 lyzice maizena/kukuričný škrob
  • podla potreby olej rastlinný

Doporučená příloha

  • pivo, vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněné kalamáry - Salt & Pepper Squid

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 27.08.11 16:16

Kdo ma rad slane a palive -koreniste , asi nepoznam lepsi „krcmovy“ recept z azie.
Perfektny ked vino alebo pivo tecie potokom.
Je sa hned ako je spraveny, chrumkavy z vonka a makucky z vnutra … :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz