Recept Salonky na vánoční stromeček

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cukr s vodou dáme do nádoby, přikryjeme pokličkou a vaříme až se začnou dělat velké bubliny. Emailový plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, nalijeme na něj uvařený sirup, povrch cukru postříkáme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlý cukr mícháme novou, nepoužitou vařečkou tak, že ho taháme ze strany na stranu, dokud úplně nezbělá. Takto připravený fondán na velmi mírném ohni za stálého míchání ohřejeme (vařit se nesmí), přidáme libovolnou příchuť, nalejeme na vál, zformujeme do čtverce, a když trošku ztuhne, nakrájíme ho na podlouhlé kousky. Když bonbóny ztvrdnou, balíme je do ozdobných papírků. Připravený fondán můžeme také vykrajovat formičkami Fondán: je to v podstatě cukrová glazura, která se zahřátím maximálně na 40°C a přidáním bílků dá se snadno roztírat. Fondánová glazura dodává dortům, dortíčkům a drobnému pečivu (petit fours) obzvlášť slavnostní ráz. Fondán se prodává ve specializovaných prodejnách a cukrárnách

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené

Nahlásit recept

  • 13.11.03 vloženo
  • 6523x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g kostkového cukru
  • 1,5 dl vody
  • libovolná příchuť

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salonky na vánoční stromeček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salonky na vánoční stromeček

casino
4497 příspěvků 18.12.10 00:17

AbiesAlba, vřele nedoporučuji ztácet čas s výrobou fondánu… a podle tohoto postupu už vůbec ne! Vypadá to na nějaký „rekrystalizovaný“ cukr :-P
Nesporný přínos tohoto receptu pro labužníky je skryt v poslední větě :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 17.12.10 23:26

AbiesAlba, mrkni se sem http://www.labuznik.com/recipe.php?…

jolana
5068 příspěvků 16.12.10 23:58
;)
AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salonky na vánoční stromeček

Jak dlouho asi trvá příprava fondánu? Nikdy jsem ho nedělala, ale zkusit bych ho chtěla.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz