Recept Salonky na vánoční stromeček
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Cukr s vodou dáme do nádoby, přikryjeme pokličkou a vaříme až se začnou dělat velké bubliny. Emailový plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, nalijeme na něj uvařený sirup, povrch cukru postříkáme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlý cukr mícháme novou, nepoužitou vařečkou tak, že ho taháme ze strany na stranu, dokud úplně nezbělá. Takto připravený fondán na velmi mírném ohni za stálého míchání ohřejeme (vařit se nesmí), přidáme libovolnou příchuť, nalejeme na vál, zformujeme do čtverce, a když trošku ztuhne, nakrájíme ho na podlouhlé kousky. Když bonbóny ztvrdnou, balíme je do ozdobných papírků. Připravený fondán můžeme také vykrajovat formičkami Fondán: je to v podstatě cukrová glazura, která se zahřátím maximálně na 40°C a přidáním bílků dá se snadno roztírat. Fondánová glazura dodává dortům, dortíčkům a drobnému pečivu (petit fours) obzvlášť slavnostní ráz. Fondán se prodává ve specializovaných prodejnách a cukrárnách
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
- 13.11.03 vloženo
- 7544x zobrazeno
Ingredience
- 500 g kostkového cukru
- 1,5 dl vody
- libovolná příchuť
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Salonky na vánoční stromeček
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Salonky na vánoční stromeček
AbiesAlba, vřele nedoporučuji ztácet čas s výrobou fondánu… a podle tohoto postupu už vůbec ne! Vypadá to na nějaký „rekrystalizovaný“ cukr

Nesporný přínos tohoto receptu pro labužníky je skryt v poslední větě
AbiesAlba, mrkni se sem http://www.labuznik.com/recipe.php?…
5068 příspěvků 16.12.10 23:58
Jak dlouho asi trvá příprava fondánu? Nikdy jsem ho nedělala, ale zkusit bych ho chtěla.