Recept Salát z volské tlamy

heja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné maso z přední části volské tlamy ve vodě dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme osolenou a okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny. Potom přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a koření a vaříme ještě další hodinu, t.j. tak dlouho,až maso změkne. Uvařené maso nakrájíme na velmi tenké lupínky, cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do misky. Nyní dáme do hrníčku hořčici, nejdříve ji vývarem z volské tlamy rozmícháme, pak přidáme ocet, worčestr, sůl, cukr, pepř a olej, dobře rozkvedláme, nalijeme na salát a ještě všechno promícháme. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a přes noc postavíme do chladu. Místo marinádou můžeme salát promíchat také s majonézou, rozředěnou vývarem z volské tlamy. Podáváme jako samostatný pokrm. Recept jsem našla v knize: "Moderní studená kuchyně" od Viléma Vrabce vydané v roce 1968

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 30.01.06 vloženo
  • 20266x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5-6 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g očištěné kůže zbavené volské tlamy
  • voda
  • 1/8 l octa
  • sůl
  • 120 g kořenové zeleniny
  • 1 malá cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrnka pepře
  • 1/2 kl hořčičných semínek
  • na marinádu:
  • 1/10 l octa
  • 1/16 l vývaru z volské tlamy
  • 2 pl oleje
  • 1 kl hořčice
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 1 kl worčestrové omáčky
  • 80 g cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z volské tlamy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salát z volské tlamy

casino
4498 příspěvků 15.10.13 19:29
Dá se tlama něčím nahradit?

Zajisté!
Například TADY AFTIC podrobně popisuje, čím fším… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit:
Oprava odkazu :oops:

Příspěvek upraven 15.10.13 v 19:35

ivanhoe
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salát z volské tlamy

Konečně! Známý hit z česko-francouzské konverzační příručky. Další záhada objasněna. Jen základní materiál není bežně k dostání. Dá se tlama něčím nahradit? Vepř.hlavou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz