Recept Salát z volské tlamy

heja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očištěné maso z přední části volské tlamy ve vodě dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme osolenou a okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny. Potom přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a koření a vaříme ještě další hodinu, t.j. tak dlouho,až maso změkne. Uvařené maso nakrájíme na velmi tenké lupínky, cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do misky. Nyní dáme do hrníčku hořčici, nejdříve ji vývarem z volské tlamy rozmícháme, pak přidáme ocet, worčestr, sůl, cukr, pepř a olej, dobře rozkvedláme, nalijeme na salát a ještě všechno promícháme. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a přes noc postavíme do chladu. Místo marinádou můžeme salát promíchat také s majonézou, rozředěnou vývarem z volské tlamy. Podáváme jako samostatný pokrm. Recept jsem našla v knize: "Moderní studená kuchyně" od Viléma Vrabce vydané v roce 1968

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 30.01.06 vloženo
  • 18652x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5-6 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g očištěné kůže zbavené volské tlamy
  • voda
  • 1/8 l octa
  • sůl
  • 120 g kořenové zeleniny
  • 1 malá cibule
  • 2 bobkové listy
  • 4 zrnka pepře
  • 1/2 kl hořčičných semínek
  • na marinádu:
  • 1/10 l octa
  • 1/16 l vývaru z volské tlamy
  • 2 pl oleje
  • 1 kl hořčice
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 1 kl worčestrové omáčky
  • 80 g cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z volské tlamy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salát z volské tlamy

casino
4497 příspěvků 15.10.13 19:29
Dá se tlama něčím nahradit?

Zajisté!
Například TADY AFTIC podrobně popisuje, čím fším… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit:
Oprava odkazu :oops:

Příspěvek upraven 15.10.13 v 19:35

ivanhoe
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salát z volské tlamy

Konečně! Známý hit z česko-francouzské konverzační příručky. Další záhada objasněna. Jen základní materiál není bežně k dostání. Dá se tlama něčím nahradit? Vepř.hlavou?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz