Recept Salát z rybího filé (dia) Dia

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Filé po částečném rozmrazení překrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, přikryjeme a necháme v chladu půl hodiny odležet. Nadrobno nakrájenou zeleninu vložíme do horkého oleje, na ni poklademe připravené kousky filé, osolíme, přikryjeme a dusíme doměkka. Je-li třeba, zastříkneme horkou vodou, šťávu vydusíme a necháme prochladnout. Majonézu, jogurt a víno spojíme promícháním. Zeleninu s filé promícháme, rozdělíme do misek, přelijeme vinnou omáčkou a ozdobíme petrželkou a řezy citronu. *1 porce: **S** 8, **T** 40, **E** 1900 kJ.* *Pečivo: 100 g celozrnného chleba: **S** 44, **T** 1.1, **E** 926 kJ 100 g veky: **S** 58, **T** 2.4, **E** 1270 kJ.* Čerpáno z Praktické ženy (10/1998).

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 23.06.08 vloženo
  • 5405x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 200 g bílého filé
  • citrónová šťáva
  • 150 g zeleniny (karotka, brukev, květák, zmrazený hrášek)
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • 30 g majonézy
  • 30 g bílého jogurtu
  • 2 PL přírodního bílého vína
  • petrželka
  • 2 kolečka citronu.

Doporučená příloha

  • diabetické či celozrnné pečivo nebo chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z rybího filé (dia)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jahodový pohár Jahodový pohár
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz