Recept Salát z radicchia a uzeného lososa

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salát z radicchia a uzeného lososa

Postup

1. Rozmícháme citronovou šťávu, sůl a pepř. Zašleháme olej. Oloupanou okurku rozpůlíme nejprve podélně, potom napříč. Nožem (nebo na struhadle) jí nakrájíme na tenké plátky. Promícháme se zálivkou a ponecháme 10 min. stát. 2. Mezitím omyjeme a osušíme salaty. Listy potrháme na kousky velikosti sousta. Šťovík nebo roketu přebereme a lístky otrháme, omyjeme, osušíme, stočíme a nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm. Omytá rajčata rozpůlíme. 3. Plátky lososa zavineme a nakrájíme na závitky široké 2 cm. Okurky vyjmeme ze zálivky. Všechny přísady rozdělíme na talíře a zakapeme zálivkou. Obložíme lososovými závitky a pažitkou. Podáváme s opečenými toasty.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 5920x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 salátové okurky
  • 1/2 radicchia
  • 1/2 salátu česáčku
  • 1 svazek šťovíku nebo rokety
  • 150 g třešňových rajčat
  • 8 plátků uzeného lososa
  • několik omytých výhonků pažitky
  • 4 plátky celozrnného chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z radicchia a uzeného lososa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Chilli con carne Chilli con carne
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz