Recept Salát z pečených paprik a grilovaný sýr

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

salát z pečených paprik jsem dělala už dřív, po inspiraci z Prostřeno jsem přidala sýr

Postup

Papriky potřeme olivovým olejem a do trouby rozehřáté na 200 stupňů je položíme rovnou na rošt. Přibližně po šesti minutách – když jsou opečené lehce do černa – papriky vyndáme a zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme zapařit. Když trochu vychladnou, oloupeme je a zbavíme vnitřků. Vyčištěné nakrájíme na tenké nudličky. V misce smísíme s olivovým olejem, solí, bylinkami a citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce.
Z oleje, bylinek, chilli a česneku vytvoříme marinádu, kterou potřeme celé plísňové sýry. Poté je zabalíme do alobalu a necháme odležet. Před servírováním lehce grilujeme v troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Podáváme na paprikách

Nahlásit recept

  • 16.02.12 vloženo
  • 2810x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 3 kusy červené papriky
  • 2 kusy žluté papriky
  • 1 lžíce olivový olej
  • 0,5 kusu citron (šťáva)
  • 1 špetka sůl
  • 1 hrst bylinky dle chuti
  • 5 kusů sýr s bílou plísní
  • 1 špetka mleté chilli
  • 2 stroužky česnek

Doporučená příloha

  • opečená bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 16.02.12 19:43

Diskuse k receptu Salát z pečených paprik a grilovaný sýr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.02.12 13:19

cermj, v Makru ve Stodulkach Haloumi nemaj ! :zed:
Cerstve info .......

esmeralda
4813 příspěvků 17.02.12 21:30

Wydro, jedno nevylučuje druhé. :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.02.12 18:43

Ivo, kdyz ja radsi slivovici :-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.02.12 18:21

Esme, tobě taky? :lol:
Haloumi se dá koupit spolu s jinými kyperskými specialitami v Praze, v Hybernské č.24 http://www.vinokralu.cz/ . Mají tam i gruziňák :mrgreen:

esmeralda
4813 příspěvků 17.02.12 09:03
Cermj

souhlasím. Líbí se mi jak Haloumi pěkně vrže v ústech.

cermj
3 příspěvky 17.02.12 07:30
Haloumi

Nejlepší sýr na grilování doporučuji HALOUMI /Kypr/. Dá se koupit třeba v Makru

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.02.12 20:18

Jednoduche, krásná kombinace, to bude jednou tůůze dobré !

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz