Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pečená červená repa je lahôdka. Šaláty z nej sú omnoho chutnejšie, ako z repy varenej.
Repu umyjeme, každú zvlášť zabalíme do alobalu a pečieme cca 60-80 min. Potom ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky, alebo nastrúhame. Jablko ošúpeme, pokrájame na kúsky, príp. nastrúhame. Stonky zeleru zbavíme fúzikov (tvrdých vláken), umyjeme a pokrájame na cca 3 mm kúsky. Mierne posolíme, pridáme biele korenie, jogurt. Premiešame a necháme v chlade odstáť.
Recept je z kategorií: Saláty
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát z pečené červené řepy s řapíkatým celerem
My loupeme i ty silné konce chřestu. Brokolice? Vždyť když se oloupe je to křehké až ke snězení.
2904 příspěvků 19.1.12 20:49
poznám aj takých, ktorí neodrezávajú končeky fazuľkových luskov…
a
Nevím, jestli běžně, ale vím o spoustě tzv. „labužníků“, kteří to nedělají, stejně jako nechávají vlákna na zelených fazolkách a neloupou košťál brokolice. Brrrrrrrrr
zvlášť ty starší konce, kde je to silné.
2904 příspěvků 18.1.12 22:56
sa to nerobí?
Aničko, konečně labužník, co celerové stonky zbavuje fúzikov

žádný dišputát, ale pro mne to nebude.
2904 příspěvků 16.1.12 23:04
viem o tom (asi od Noskovičky), ale mám to od ruky…(varenú a vákuovo balenú som videla aj tu).
…jsou země, kde se pečená řepa prodává…
2452 příspěvků 16.1.12 21:06
S jogurtem a řapíkatým celerem to jistě může být dobré (zatím jsem nezkoušela), podobný salát dělám pouze z podobně upečené řepy, olol, soli, bílého pepře a balzamika. Vůbec teď přes zimu řepu „můžeme“ a něco z ní děláváme skoro každý týden (třeba oloupanou, na kostky rozkrájenou a pak upečenou pod pokličkou, s rozmarýnem a balkánským sýrem).
Tak veliké řepy? Já znám tak 5 - 6 cm, nojo, to je ta Amerika.