Recept Salát z jablek a kedluben Dia Veg Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Salát z jablek a kedluben

Postup

Oloupané kedlubny nastrouháme na jemno. Mají-li kedlubny pěkné mladé lístky, uschováme je pro ozdobení hotového salátu. Jablka oloupeme, příp. rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citrónovou šťávou. Smetanový bílý jogurt osolíme, opepříme, je-li hodně kyselý, přisladíme a smícháme s připravenými jablky a kedlubnami. Použijeme-li majonézu, přislazovat nemusíme. Necháme odležet v chladu cca 1/4 hodiny a podáváme např. k pečeným a grilovaným masům nebo "jen tak" třeba s pečivem.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro diabetiky Saláty Zeleninová jídla Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 30.01.13 vloženo
  • 7164x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min vč. odležení

Ingredience

  • kedlubny
  • jablka (počet a velikost stejná jako u kedluben)
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • smetanový bílý jogurt nebo majonéza
  • cukr

Doporučená příloha

  • grilované maso, pečené maso - teplé i studené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 30.1.13 11:14

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Salát z jablek a kedluben

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz