Recept Salát z jablek a kedluben Dia Veg Bezlep

birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salát z jablek a kedluben

Postup

Oloupané kedlubny nastrouháme na jemno. Mají-li kedlubny pěkné mladé lístky, uschováme je pro ozdobení hotového salátu. Jablka oloupeme, příp. rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citrónovou šťávou. Smetanový bílý jogurt osolíme, opepříme, je-li hodně kyselý, přisladíme a smícháme s připravenými jablky a kedlubnami. Použijeme-li majonézu, přislazovat nemusíme. Necháme odležet v chladu cca 1/4 hodiny a podáváme např. k pečeným a grilovaným masům nebo "jen tak" třeba s pečivem.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro diabetiky Saláty Zeleninová jídla Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 30.01.13 vloženo
  • 8791x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min vč. odležení

Ingredience

  • kedlubny
  • jablka (počet a velikost stejná jako u kedluben)
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • smetanový bílý jogurt nebo majonéza
  • cukr

Doporučená příloha

  • grilované maso, pečené maso - teplé i studené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 30.1.13 11:14

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Salát z jablek a kedluben

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz