Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelí nakrájíme na silnější proužky nebo čtverečky a vložíme do mísy. Sušené houby uvaříme doměkka v nejméně půl litru vody, do které jsme přidali kostku masoxu. Vroucí vodou s houbami zalijeme zelí, abychom ho trochu spařili a důkladně promícháme. Proužky nakládaných kapií scedíme, olivy nakrájíme na kolečka (velké olivy asi na třetiny, použijeme-li ty malé, rozkrojíme je jen napůl), z feferonky odstraníme semínka, pokrájíme ji na velmi drobno a vše přidáme k zelí. Dosolíme (někdy použiji i trochu slané vody z oliv), přidáme trochu cukru dle chuti a vydatně zakápneme sojovou omáčkou. Necháme vychladnout. (I když já obvykle hltám ještě teplé... :-))
Recept je z kategorií: Saláty
bílé čerstvé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát z čínského zelí a sušených hub
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak zkus dát olivy s feferonkou a té samotné feferonky potom už méně. Ono také záleží na pálivosti té které feferonky, mám zkušenost, že menší bývají pálivější a naopak… No a samozřejmě na tom, co kdo snese…:-). Prostě musíš při přípravě ochutnávat, ale dej pozor, ať v té míse něco zbyde…:-). (Vlastní zkušenost…)
Bona
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Mrško jedna, ten salátek bude určitě dobrý. Myslíš, že by se daly použít olivy s feferonkou? Ale to je asi blbej nápad, to by nám asi shořela huba…