Recept Salát z chobotnic

Cvalik Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Chobotnice se uvaří a nařežou. Ze zbylých ingrediencí se připraví marináda, do které se kousky chobotnice naloží na 3 hod. Poté se maso dá na mísu, ozdobí se paprikami, rajčaty, okurkou- což dohromady znamenitě chutná a přiblíží vám Mexiko víc než pohlednice.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 19.02.09 vloženo
  • 16103x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hod.

Ingredience

  • chobotnice
  • vinný (bezinkový) ocet
  • olivový olej
  • pepř, sůl, cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát z chobotnic

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salát z chobotnic

esmeralda
4813 příspěvků 24.2.09 15:22
Re: Salát z chobotnic

Nějak mi už uniklo co je zde myšleno vážně a co ne.

Maso z moře n e n í slané. Například krevety se vaří v řádně osolené vodě aby vynikla jejich výtečná sladká chuť. Důležité je je nepřevařit.
A proč je třeba máčet žraločí maso v mléce? Není to škoda? A zbytečná práce.

Jestli máte rádi chobotnice zkuste tohle .

Landospandos
256 příspěvků 24.2.09 05:34
Re: Salát z chobotnic

Jasňačka, Alis!

Alis
2617 příspěvků 24.2.09 04:21
Re: Salát z chobotnic: Cvalíku,

to byl přece vtip, reakce na Landospandosí výkřik, že co žije v moři, je slané dost -:)))
Hezký večer!!!
A.

Cvalik
16 příspěvků 24.2.09 02:10
Re: Salát z chobotnic

Oprava: NAMOČ

Cvalik
16 příspěvků 24.2.09 02:10
Re: Salát z chobotnic

Alis, žraloka před přípravou nemoč na několik hodin do mléka.

Cvalik
16 příspěvků 24.2.09 02:08
Re: Salát z chobotnic

Chobotnici vařit jen v osolené vodě. Jen tak vynikne její typická chuť. Doba záleží na velikosti chobotnice. kdo naopak chce chuť trochu potlačit, ať ji vaří spolu s olejem, octem, celými cibulkami a stroužky česneku.

Alis
2617 příspěvků 22.2.09 05:55
Re: Salát z chobotnic, Landospandos...

… díky za vysvětlení, konečně vím, proč byl ten poslední steak ze žraloka tak přesolený :-)))

anickav
2904 příspěvků 22.2.09 04:49
Re: Salát z chobotnic
:-))
Landospandos
256 příspěvků 22.2.09 04:16
Re: Salát z chobotnic

Děcka, s vařéním tej chobotnice ve slanej vodě opatrno! Přeca enom je tá potfora z mořa, šak už slaná mosí byť, tož aby to nebylo přesolené!!! ;-D

anickav
2904 příspěvků 22.2.09 01:51
Re: Salát z chobotnic

Ja neviem, ako sa to MÁ variť. Určite som to varila so soľou, ale ja som amatér. Spýtaj sa niekoho múdrejšieho v tomto, napr. študenta hotelovky. Ak sa nachádza v dohľade nejaký… :-))

Alis
2617 příspěvků 22.2.09 01:27
Re: Salát z chobotnic, Aničko,

dobře, ale vaří se asi v osolené vodě? S trochou oleje? Nebo bez?

anickav
2904 příspěvků 22.2.09 01:26
Re: Salát z chobotnic

Alisko, ja som to len normálka varila, kým sa mi nezdala uvarená. A do šalátu ešte olivy a cibuľu. Ale počkaj, čo na to autor receptu!

Alis
2617 příspěvků 22.2.09 00:49
Re: Salát z chobotnic, Cvalíčku...

…můžeš prosím do přípravy rozepsat úpravu a vaření chobotnic? Docela by mě to zajímalo, moc ráda bych někdy přichystala, ale nemám s tím žádnou zkušenost, chobotnice jím vždy jen někde v restauraci
Díky
A.

caramilla
71 příspěvků 20.2.09 18:00
Re: Sloní žrádlo

Mozna jsem zvrhla, ale me sloni zradlo chutna :-/ I buchta hrk-hrk. Nepouziti vyhledavace to neomlouva:-) Na druhou stranu, kdyz se nekdo s temito „hity“ setka poprve, mozna mu to tak ovladne mozek nadsenim, ze v euforii nepremysli:-)

jkpupak
20 příspěvků 20.2.09 07:00
Re: Sloní žrádlo

Neveřím svým očím,tento recept patří do „Labužníka“ ?

Frantiska
927 příspěvků 20.2.09 04:16
Re: Sloní žrádlo

ja to nechapu … a pritom me toto a jemu podobna jidla vubec nechutnaji

anickav
2904 příspěvků 20.2.09 03:00
Re: Sloní žrádlo, Cvaličku,

Šalamounovu buchtu neznáš?

Alis
2617 příspěvků 20.2.09 02:47
Re: Sloní žrádlo

Cvalíčku, ještě chybí recept na buchtu Hrk hrk :-)))

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 20.2.09 02:26
Re: Sloní žrádlo

Svatá prostoto! Vyhledávač mi nabídl přesně SEDM receptů na toto jídlo- Cvalíku, opravdu tě těší vkládat samé tupláky?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz