Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník marianne02 Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Červenou řepu uvaříme; buď celé bulvy i se slupkou nejlépe v páře nebo rychlejší postup - řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, měsíčky nebo kostičky a uvaříme v mikrovlnné troubě ( s trochou vody v přikryté nádobě). Uvařenou řepu slijeme, v míse promícháme se zálivkou, na konec přidáme na drobno pokrájenou petrželku. Necháme vychladit. Zálivka: prolisovaný česnek utřeme se solí, smícháme s vinným octem, až se sůl rozpustí, přidáme oliv. olej a opět dobře promícháme. Poměr ocet : olej = 1 : 2-3 (dle chuti na 1PL octa 2-3 PL oleje). V originále se tento salát (předkrm) připravuje z drobné červené řepy, v sezoně i se zelenou natí, řepa se krájí na měsíčky. Turistům se nabízí i varianta bez česneku, ale není to ono. Velmi vhodná kombinace s hustým bílým jogurtem a dobrým chlebíkem. Doma jsme si nejvíce oblíbili tento salát přímo smíchaný s odkapaným smetanovým jogurtem
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát z červené řepy - Patzaria salata