Recept Salát po orientálsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salát po orientálsku

Postup

1. Bulgur zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a vaříme asi 2 min. Stáhneme z plotny a necháme stát, dokud do bulguru nevsákne všechna tekutina. Poté ho přendáme do mísy a necháme vychladnout. 2. Petrželku, až na několik snítek, nahrubo posekáme. Rajčata nakrájíme na kostičky, salám na nudličky. Cibu­li a česnek posekáme. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, česnekem a olejem. 3. Promícháme bulgur, rajčata, uzeninu, cibuli a pose­kanou petrželku a přelijeme zálivkou. Salát podáváme zdobený petrželovými lístky s chlebovou plackou.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 22.03.04 vloženo
  • 5874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 470 kcal, 1960 kJ, 13 g bílkovin, 27 g tuků, 46 g sacharidů
  • 120 g bulguru
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 svazek petrželky
  • 4 rajčata
  • 160 g měkkého salámu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic cítronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžic olivového oleje
  • 100 g chlebové placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát po orientálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz