Recept Salát Djakarta

Nero Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rýži propláchneme, vložíme do vařicí osolené vody a 15 minut povaříme. Je-li třeba, vykostíme kuřecí maso a na drobno je nakrájíme. Rýži scedíme, necháme dobře odkapat a vystydnout.Paprikové lusky opereme, osušíme a nakrájíme na proužky 0,5 x 4 cm. Spolu s rýží je přidáme ke kuřecímu masu a dobře promícháme. Banány oloupáme, nakrájíme na plátky a opatrně zamícháme do salátové směsi. V misce smícháme jogurt, majonézu, kečup, karí a zázvor. Solí, pepřem, cayennským pepřem a cukrem pikantně dochutíme. Před podáváním dáme na 1 hodinu marinovat do chladničky. Doporučená příloha: pečivo

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 14.04.07 vloženo
  • 3222x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 + 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 l vody
  • sůl
  • 100 g dlouhozrnné rýže
  • 800 g vařeného kuřecího masa
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 2 banány
  • 175 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce karí
  • 3/4 lžičky zázvoru
  • sůl
  • bílý pepř
  • cayennský pepř
  • špetka cukru

Doporučená příloha

  • viz text

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát Djakarta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz