Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
canario447 Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dalsi z receptov kuchyne Kanarskych ostrovov. tentokrat studena kuchyna
Cibula sa ocisti a rozkroji na stvrtky a vlozi do slanej vody na dve az tri hodiny.Salat sa umyje ocisti,pokraja(potrha) na kusky a vlozi na hodinu do vody s octom (jedna lyzica). Do misky sa da olivovy olej( kavova salka), prida stava z velkeho citrona ( pripadne ocot), sol, horcica,mlete cierne korenie a oregano.Dobre sa premiesa a prida sa salat dobre odkvapkany od vody,dalej paradajky zbavene supky a stredovej stopky pokrajane na 8 casti,uhorka na kolieska a tiez ocistene a pokrajane jablko( tvar podla fantazie - kocky,pasiky) . Olivy a nakoniec sa prida ocistene a na mesiaciky pokrajane avokado a jemne s citom vsetko premiesa. Necha sa postat cca 1 hodina v chladnicke a moze sa podavat Este poznamka k paradajkam. Tu maju tri druhy.Normalne ako my - niesu moc chutne pouzivaju sa na tepelnu upravu. potom salatove paradajky. Tie su velke a takmer zelene,len s cervenkavymi flakmi - su velmi chutne surove,aj ked vyzeraju nevabne - pouzivaju sa do salatov a potom maju este take male sisate paradajky( na slovensku je vzhladovo podobna odroda slov. paradajok - take podlhovaste sisate a velmi sladke) Tie miestne su vsak stiplave ako feferonky. Pouzivaju do salatov a varenia . Tak je len na vas ake paradajky si zvolite
Recept je z kategorií: Studená kuchyně
salat k hl. jedlu, alebo samostatne s chlebom
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salat de Canarias
16 příspěvků 8.1.10 07:23
Praveze nie.len ta voda musi byt studena a octova. Aky zmysel to ma, netusim, tak je to uvedene v kucharke, tak to tak robim a tak som to sem aj napisal
Moc se mi líbí takový salát. Jaký účel má to namočení dokonce potrhaného salátu na hodinu do octové vody? Nezvadne? Díky.
Zdravím
16 příspěvků 8.1.10 01:17
Inak sa s tym netrap,ak nezozenies tieto. Kedze mne stiplave veci nechutia robil som tento salat z normalnych sisatych paradajok. netusim co to je za odroda, ale nechal som si ich poslat z SR take podlhovaste sisate a dost sladke paradajky. No a ked mi vyrastli, tak som z nich robil tento salat ( okrem inych salatov samozrejme)
16 příspěvků 8.1.10 01:15
No v obchooch, normalnych supermercadoch,ale aj na trznici. Tie paradajky tu bezne rastu uplne volne na kazdom rumovisku spolu s dalsimi, takymi malickymi ( vyzeraju ako kokteilove paradajky a su strasne sladke - pre zmenu). Nejako nieco take ako klasicky zelovoc ako pozname od nas ( ovocie-zelenina) som na La Palme nenasiel
5068 příspěvků 8.1.10 00:49
Canario, v obchode? ci zelenine ?
16 příspěvků 8.1.10 00:42
Ha ha ha, no jasne ze su,kedze na La Palme sa bezne daju kupit v obchode…:-)
5068 příspěvků 8.1.10 00:25
popravde?! len tak cumim…paradajok je nespocetne mnozstvo, fialove, sisate, placate,a bohvieake..som vedela aj kolko ale tak ma ohurili tie pikantne az mi to vyletelo z hlavy..mi novinka..idem hladat a ak su, tak ich musim mat o);-);)
16 příspěvků 8.1.10 00:17
Nuz tu sa to vola tomate picante, nejaky specificky nazov k nim som sa nedopatral.Ale stipu jak slak.Feferonka je len slaby odvar.:-)))
5068 příspěvků 8.1.10 00:16
Canario, tie pikantne paradajky su spominane aj v predchadzajucom recepte.Uz som sa chcela pytat a tot uz vysvetlene..:))Prosim, mohol by si napisat ich nazov/meno.. hoc aj spanielsky…velmi ma to zaujima..;))