Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když vám dojde při pečení kuřete na karí po 10 minutách plyn a nemáte náhradní bombu, máte drobný problém. Drobný, nikoliv zásadní. Vyrabujete lednici a rozděláte oheň.
Brambory uvaříme - sice v kotlíku, ale jako každé jiné. Kapie opékáme nad plamenem tak dlouho, až jsou celé černé. Poté je na chvíli vložíme mezi dva talíře, aby se snadněji sloupla černá slupka. Kapie oloupeme, rozřízneme, vyčistíme od semínek a nakrájíme na proužky libovolné velikosti. Vložíme do misky, přidáme drcený (utřený) česnek, olivový olej, podle chuti balsamico, na kolečka nakrájenou červenou cibuli (nebo, máme-li, šalotku) a černé olivy. Brambory zcedíme a horké přidáme k paprikám. Promícháme, je-li třeba dosolíme (netřeba). Zatím se nám vlastním přičiněním ogrilovala i krkovice, sejmeme z žáru, také uložíme mezi dva talíře, než naložíme a ošperkujeme salát. Pak už jen rozhodnout, co budeme pít.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Salát bramborový - z nouze ctnost
Velmi dobré, doporučuji. Pro masožrouty s čímkoli masitým, krkovice jistě, ale klidně krůtí, kuřecí v minutkové úpravě.