Recept Šalamounovy řezy s Margotkou

(Hodnoceno 2x) casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Šalamounovy řezy s Margotkou

Úvod

Ze života:
S alkoholem si nedělejte starosti, mám to úředně…
Potomci měli na chalupě sešlost přátel z půlky světa. Vyřešil jsem to ŠALAMOUNSKY - dvěma plechy.
Než jsem je uložil do auta, půl plechu vzalo za své.
Stavěli mě za městem. „Pane řidiči…“.
„Ale já přes tu dvojtou čáru nejel!“
Zbystřili: „Jaká dvojtá?“ A zavětřili: „Pane řidiči, Vy jste požil!!!“
Půl hodiny jsem je lámal a přemlouval. Oni mezitím ochutnávali ŠALAMOUNA. Ochutnávali a ochutnávali. Nakonec jsem prý nenadýchal ani ň! :-) Olizovali se až za ušiskama a odjeli cik-cak jednosměrkou proti srsti. Vybílil jsem místní cukrárnu abych nepřijel jak chudý příbuzný a pokračoval na chalupu…

Postup

V horké vodě rozpustíme cukr, máslo, kakao. Odebereme neplný hrnek této směsi, do směsi v hrnku přidáme rumu dle chuti a dáme bokem. Ve zbytku směsi rozmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva (můžeme přidat ovoce) a toto těsto upečeme (175°C, asi 30 minut) v hlubším, tukem vymazaném a moukou vysypaném, plechu. Na ještě horký plát naneseme (PL, štětec nebo nalít) rumovou směs a posypeme nahrubo strouhanou Margotkou. Poznámka: Jablka, ořechy, sušené nebo kandované plody lze vynechat, RUM nikoliv :) Margotka se lépe strouhá vychlazená (mrazák). Po vychladnutí krájíme na řezy jaké nám vyhovují. Zdroj: různě po netu-upraveno

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 19.01.09 vloženo
  • 16323x zobrazeno

Ingredience

  • 350 g cukru
  • 250 g másla (Hera)
  • 4 PL kakaa
  • 150 ml vody
  • rum
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • (jablka, hrušky, ořechy, sušené nebo kandované plody)
  • 2 ks tyčinek Margot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Oikonis 1.6.11 10:18

Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Pro nás - milovníky margotky přímo výtečné :) Akorát dám příště víc rumu, ať si můj milý nestěžuje :D

Odkaz na uvaření

caramilla 25.9.10 17:32

Moc dobré. Máslovo-kakaovou směs jsem roztékala v mikrovlnce. Chce to ale, aby byla hodně horká, aby se spojil cukr s tukem. Hrneček se směsí na polevu jsem vložila do mikrovlnky proto ještě jednou a pořádně rozmíchala kvedlačkou a pak přidala rum.

Margotky jsem dala asi na 15 minut do mrazáku a strouhaly se moc dobře.

Diskuse k receptu Šalamounovy řezy s Margotkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šalamounovy řezy s Margotkou

casino
4497 příspěvků 4.3.16 06:46
V předjaří cpu jabka i do špenátu...

…jsou už pomalu jak lehčený polystyren (MAKRONKY říkaly, že esi by nebylo lepčí vyvézt je do Turecka - pré by se jima před jidlem mohly vyfutrovat záchraný vesty) :oops:
Po letech jsem znovu upekl, znovu pro návštěvu z ciziny a znovu byly dva plechy mááálo… ;)

Oikonis
2 příspěvky 1.6.11 10:18

Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Pro nás - milovníky margotky přímo výtečné :) Akorát dám příště víc rumu, ať si můj milý nestěžuje :D

caramilla
71 příspěvků 25.9.10 19:09
voda

Aha, já to z popisu nepochopila, myslela jsem, že je to „vodní lázeň“, mezi ingrediencemi jsem vodu přehlédla…
Ale i bez vody je to dobré a jde to:-)))

casino
4497 příspěvků 25.9.10 18:45
caramilla...

… a nepřehlédla jste třeba v receptu uvedenou vodu?
Ale jen co půjde znovu vstoupit do receptu, tak v postupu upravím první větu: Ve vroucí vodě rozpustíme…
Děkuji za vložení fotky :)

caramilla
71 příspěvků 25.9.10 17:32

Moc dobré. Máslovo-kakaovou směs jsem roztékala v mikrovlnce. Chce to ale, aby byla hodně horká, aby se spojil cukr s tukem. Hrneček se směsí na polevu jsem vložila do mikrovlnky proto ještě jednou a pořádně rozmíchala kvedlačkou a pak přidala rum.

Margotky jsem dala asi na 15 minut do mrazáku a strouhaly se moc dobře.

lehocka.j
13 příspěvků 27.2.10 17:02
Re: Šalamounovy řezy s Margotkou

Měla jsem tento recept ale ztratil se mi,znám jej pod názvem:černá buchta nebo vařená buchta. Letím koupit máslo,jinak všechno mám. Moc děkuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz