Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze života:
S alkoholem si nedělejte starosti, mám to úředně…
Potomci měli na chalupě sešlost přátel z půlky světa. Vyřešil jsem to
ŠALAMOUNSKY - dvěma plechy.
Než jsem je uložil do auta, půl plechu vzalo za své.
Stavěli mě za městem. „Pane řidiči…“.
„Ale já přes tu dvojtou čáru nejel!“
Zbystřili: „Jaká dvojtá?“ A zavětřili: „Pane řidiči, Vy jste
požil!!!“
Půl hodiny jsem je lámal a přemlouval. Oni mezitím ochutnávali ŠALAMOUNA.
Ochutnávali a ochutnávali. Nakonec jsem prý nenadýchal ani ň! Olizovali se až za ušiskama a odjeli cik-cak
jednosměrkou proti srsti. Vybílil jsem místní cukrárnu abych nepřijel jak
chudý příbuzný a pokračoval na chalupu…
V horké vodě rozpustíme cukr, máslo, kakao. Odebereme neplný hrnek této směsi, do směsi v hrnku přidáme rumu dle chuti a dáme bokem. Ve zbytku směsi rozmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva (můžeme přidat ovoce) a toto těsto upečeme (175°C, asi 30 minut) v hlubším, tukem vymazaném a moukou vysypaném, plechu. Na ještě horký plát naneseme (PL, štětec nebo nalít) rumovou směs a posypeme nahrubo strouhanou Margotkou. Poznámka: Jablka, ořechy, sušené nebo kandované plody lze vynechat, RUM nikoliv :) Margotka se lépe strouhá vychlazená (mrazák). Po vychladnutí krájíme na řezy jaké nám vyhovují. Zdroj: různě po netu-upraveno
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.6.11 10:18
Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Pro nás - milovníky
margotky přímo výtečné Akorát dám příště víc rumu, ať si můj
milý nestěžuje
25.9.10 17:32
Moc dobré. Máslovo-kakaovou směs jsem roztékala v mikrovlnce. Chce to ale, aby byla hodně horká, aby se spojil cukr s tukem. Hrneček se směsí na polevu jsem vložila do mikrovlnky proto ještě jednou a pořádně rozmíchala kvedlačkou a pak přidala rum.
Margotky jsem dala asi na 15 minut do mrazáku a strouhaly se moc dobře.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Šalamounovy řezy s Margotkou
…jsou už pomalu jak lehčený polystyren (MAKRONKY říkaly, že esi by nebylo lepčí vyvézt je do Turecka - pré by se jima před jidlem mohly vyfutrovat záchraný vesty)

Po letech jsem znovu upekl, znovu pro návštěvu z ciziny a znovu byly dva plechy mááálo…
2 příspěvky 1.6.11 10:18
Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Pro nás - milovníky margotky přímo výtečné
Akorát dám příště víc rumu, ať si můj
milý nestěžuje 
71 příspěvků 25.9.10 19:09
Aha, já to z popisu nepochopila, myslela jsem, že je to „vodní lázeň“, mezi ingrediencemi jsem vodu přehlédla…
Ale i bez vody je to dobré a jde to:-)))
… a nepřehlédla jste třeba v receptu uvedenou vodu?
Ale jen co půjde znovu vstoupit do receptu, tak v postupu upravím první větu: Ve vroucí vodě rozpustíme…
Děkuji za vložení fotky
71 příspěvků 25.9.10 17:32
Moc dobré. Máslovo-kakaovou směs jsem roztékala v mikrovlnce. Chce to ale, aby byla hodně horká, aby se spojil cukr s tukem. Hrneček se směsí na polevu jsem vložila do mikrovlnky proto ještě jednou a pořádně rozmíchala kvedlačkou a pak přidala rum.
Margotky jsem dala asi na 15 minut do mrazáku a strouhaly se moc dobře.
13 příspěvků 27.2.10 17:02
Měla jsem tento recept ale ztratil se mi,znám jej pod názvem:černá buchta nebo vařená buchta. Letím koupit máslo,jinak všechno mám. Moc děkuji.