Recept Šalamounovy řezy s Margotkou

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šalamounovy řezy s Margotkou

Úvod

Ze života:
S alkoholem si nedělejte starosti, mám to úředně…
Potomci měli na chalupě sešlost přátel z půlky světa. Vyřešil jsem to ŠALAMOUNSKY - dvěma plechy.
Než jsem je uložil do auta, půl plechu vzalo za své.
Stavěli mě za městem. „Pane řidiči…“.
„Ale já přes tu dvojtou čáru nejel!“
Zbystřili: „Jaká dvojtá?“ A zavětřili: „Pane řidiči, Vy jste požil!!!“
Půl hodiny jsem je lámal a přemlouval. Oni mezitím ochutnávali ŠALAMOUNA. Ochutnávali a ochutnávali. Nakonec jsem prý nenadýchal ani ň! :-) Olizovali se až za ušiskama a odjeli cik-cak jednosměrkou proti srsti. Vybílil jsem místní cukrárnu abych nepřijel jak chudý příbuzný a pokračoval na chalupu…

Postup

V horké vodě rozpustíme cukr, máslo, kakao. Odebereme neplný hrnek této směsi, do směsi v hrnku přidáme rumu dle chuti a dáme bokem.
Ve zbytku směsi rozmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva (můžeme přidat ovoce) a toto těsto upečeme (175°C, asi 30 minut) v hlubším, tukem vymazaném a moukou vysypaném, plechu.
Na ještě horký plát naneseme (PL, štětec nebo nalít) rumovou směs a posypeme nahrubo strouhanou Margotkou.

Poznámka:
Jablka, ořechy, sušené nebo kandované plody lze vynechat, RUM nikoliv :)
Margotka se lépe strouhá vychlazená (mrazák).
Po vychladnutí krájíme na řezy jaké nám vyhovují.

Zdroj: různě po netu-upraveno

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.09 vloženo
  • 14185x zobrazeno

Ingredience

  • 350 g cukru
  • 250 g másla (Hera)
  • 4 PL kakaa
  • 150 ml vody
  • rum
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • (jablka, hrušky, ořechy, sušené nebo kandované plody)
  • 2 ks tyčinek Margot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Oikonis 01.06.11 10:18

Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Pro nás - milovníky margotky přímo výtečné :) Akorát dám příště víc rumu, ať si můj milý nestěžuje :D

Odkaz na uvaření

caramilla 25.09.10 17:32

Moc dobré. Máslovo-kakaovou směs jsem roztékala v mikrovlnce. Chce to ale, aby byla hodně horká, aby se spojil cukr s tukem. Hrneček se směsí na polevu jsem vložila do mikrovlnky proto ještě jednou a pořádně rozmíchala kvedlačkou a pak přidala rum.

Margotky jsem dala asi na 15 minut do mrazáku a strouhaly se moc dobře.

Diskuse k receptu Šalamounovy řezy s Margotkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4474 příspěvků 04.03.16 06:46
V předjaří cpu jabka i do špenátu...

…jsou už pomalu jak lehčený polystyren (MAKRONKY říkaly, že esi by nebylo lepčí vyvézt je do Turecka - pré by se jima před jidlem mohly vyfutrovat záchraný vesty) :oops:
Po letech jsem znovu upekl, znovu pro návštěvu z ciziny a znovu byly dva plechy mááálo… ;)

 
Oikonis
2 příspěvky 01.06.11 10:18

Tak jsem to taky vyzkoušela a je to moc dobré. Pro nás - milovníky margotky přímo výtečné :) Akorát dám příště víc rumu, ať si můj milý nestěžuje :D

 
caramilla
71 příspěvků 25.09.10 19:09
voda

Aha, já to z popisu nepochopila, myslela jsem, že je to „vodní lázeň“, mezi ingrediencemi jsem vodu přehlédla…
Ale i bez vody je to dobré a jde to:-)))

 
casino
4474 příspěvků 25.09.10 18:45
caramilla...

… a nepřehlédla jste třeba v receptu uvedenou vodu?
Ale jen co půjde znovu vstoupit do receptu, tak v postupu upravím první větu: Ve vroucí vodě rozpustíme…
Děkuji za vložení fotky :)

 
caramilla
71 příspěvků 25.09.10 17:32

Moc dobré. Máslovo-kakaovou směs jsem roztékala v mikrovlnce. Chce to ale, aby byla hodně horká, aby se spojil cukr s tukem. Hrneček se směsí na polevu jsem vložila do mikrovlnky proto ještě jednou a pořádně rozmíchala kvedlačkou a pak přidala rum.

Margotky jsem dala asi na 15 minut do mrazáku a strouhaly se moc dobře.

 
lehocka.j
13 příspěvků 27.02.10 17:02
Re: Šalamounovy řezy s Margotkou

Měla jsem tento recept ale ztratil se mi,znám jej pod názvem:černá buchta nebo vařená buchta. Letím koupit máslo,jinak všechno mám. Moc děkuji.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz