Recept Šalamounova buchta 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tuk rozpustíme, smícháme s cukrem, vodou, kakaem a rumem. Jeden hrnek vzniklé tekutiny odložíme stranou. Do zbytku přidáme mouku s práškem a vejce. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme zvolna asi 1/2 hodiny. Na horký plát nalijeme hrnek tekutiny a hned posypeme strouhaným kokosem.

Recept je z kategorií: Buchty

Nahlásit recept

  • 17792x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g hery nebo jiného rostlinného tuku (másla)
  • 2 hrnky cukru
  • 1/2 hrnku vody
  • 3 lžíce kakaa
  • rum
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhaný kokos

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šalamounova buchta 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
luciferrus
1 příspěvek 21.04.13 09:46

Ahoj…buchtu jsem včera zkusil udělat a na poslední chvíli jsem zjistil, že nemám kakao. Dal jsem tam místo něj instantní kávu (Jacobs Velvet) a bylo to
naprosto super, už jenom ta kávová vůně když se buchta pekla a ta chuť… :P

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šalamounova buchta - Pepino a Possum

Máte mě na svědomí. Udělala jsem to v mikrovlnce. A na to že sladkosti moc nejím, jsem jí „sežrala“ hned dva kousky. S čajíčkem byla moc dobrá. Určitě dlouho nevydrží. :-((((

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šalamounova buchta

Possum, už se těším. Ale teď tomu rozumím. Zkrátka, ta poslední fáze se dál už nepeče. A ten plát, to je povrch té buchty…

possum
464 příspěvků 15.03.05 17:44
Esme,

Podle receptu, rozpustis to maslo atd. Hrnek tekutiny si nechas stranou. Pak smichas tu mouku atd. Pak to upeces. Hned to vytahnes a ten zbylej hrnek tekutiny na povrch te buchty nalejes. A hned to posypes kokosem. Ono se to vsakne, ale musis pockat. Tak 2 hodinky. Ja myslela, ze to bude jako selfsaucing pudding, ale neni. Ono se to opravdu cele vsaje. A je dobra i druhy den. Jo a nezapomen do mikro jen pul davky. Taky jak tu psali i se slehackou je to yummy. Hele, ja upecu, kdy prijdes? :-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šalamounova buchta

Possum, ta mikrovlnková adaptace mě zaujala. Jen jsem byla trochu na vážkách, když recept říká: na horký plát nalijeme… Na jaký plát? A jak dlouho se to na tom plátu vaří? Please explain ;-))))

alca
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šalamounova buchta

Diky Possum za upravu na MW,jde to,je to vyborne,zvlaste,kdyz cloveka honi mlsna a dostane chut na sladke sousto,hotove i s pripravou za 10 minut!!!

possum
464 příspěvků 15.03.05 11:49
Jde to!

Jako vzdy, co mi chutna se snazim udelat v mikrovlnce, abych to mohla mit kdykoliv a okamzite.
Z polovicni davky, stejny postup, 5 min vlnit. Zakoncit stejne jako u originalu.
Jeste lepsi nez z trouby.

possum
464 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šalamounova buchta

tak jsem se dnes konecne ohodlala tuto buchtu zkusit. Ackoliv se tu psalo, ze to jde bez rumu, dala jsem ho tam. Vod voka, protoze recept nerika kolik.
Detem bych ho tedy tentokrat asi nedavala, ale se slehackou… No, uz neni.
V kazdem pripade, recept jake mam rada. Rychly, jen par ingredienci a pritom vypada ze dal vic prace.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Possum :-)

a dál už nic… :o)))

po upečení (půl hodinky je až moc… nejlepší je to hlídat a zkusit špejlí…) korpus polít zbytkem tekutiny a posypat kokosem… a pak čekat až koláč zchladne, nakrájet a nakonec zbaštit… :-)
nápad na ozdobení jednotlivých kousků koláče šlehačkou je výborný…

tekutina se do korpusu vsákne a zvlhčí ho a zároveň nějakým zázrakem na povrchu vytvoří film kakaově-máslové polevy…

jó Šalamoun… to byl asi tůůůůze chytrý pekař!!!!! ;-)))))))

possum
464 příspěvků 28.11.04 19:20
Ajto,

ten recept uz je tu dost dlouho, nevim jestli bych se dovolala Pepina. Kdyz jsi ho delala, treba mi pomuzes?
To peces asi 30min, pak nalejes zbytek te tekutiny, posypes kokosem, a co dal? Jeste do trouby nebo co, a na jak dlouho?
Dekuji.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šalamounova buchta

Tak jsem dnes po ránu pekla dle Labužníka a ani jsem o tom nevěděla… :o))))
Koláč je to superrychlý. Jak přípravou, tak konzumací… A to jsem do toho ještě nedala rum! :o))))))

Zdravím labužníky :o)

Labužník Petra
24 příspěvků 25.01.09 03:43
...

Tahle buchta je fakt dobrá, já ji dělám bez rumu, vody přidávám celý hrnek (nebo měřím na sklenice, podle toho kolik toho potřebuji).
Vydrží opravdu dlouho dobrá, já když ji chci aby vydržela ještě dýl, pak neodebírám hrněk hmoty na polevu, přidám pouze trošku mouky, abych dodržela hustotu. A takto vydrží v krabici cestování po světě, např. ve Slovinsku, když jsem byla s dcerou na soutěži, vydržela v nezměněním stavu a stále dobrá cestu tam, čtyři dny pobytu a děcka na ni pošmákly až na cestě domů. A zase opačně, když ji chci vylepšit, kokos smíchám s mletými ořišky a když přijde návštěva, nastříkám na jednotlivé kousky šlehačku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Cuketové placky Cuketové placky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz