Recept Salam z tunaka

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nechat radne odkapat tunaka na sitku, az je temer bez oleje, potom dobre rozmelnit vidlickou. Primichat vejce, parmezan, strouhanku a pepr a vse dobre promichat. Z tohoto testicka vytvorit salam spise kratsi a asi 5 cm prumer a zabalit do alobalu, tak aby drzel dobre formu. Doporucuji zabalit do dvou folii a konce zatocit. Pote varit 20 minut ve vrouci vode, uvareny nechat vychladit a pak nechat odpocinout v lednici.
Servirovat nakrajeny na 1 cm kousky oblozeny kaderavym salatem se zalivkou z pomerancove stavy, olivoveho oleje a soli.

Nahlásit recept

  • 30.04.14 vloženo
  • 1534x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min + 1 hod v lednici

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g tunaka v oleji (nejlepe olivovy)
  • 2 lzice strouhaneho parmezanu
  • 2 lzice strouhanky
  • 2 vejce
  • spetka pepre

Doporučená příloha

  • Pecivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 01.05.14 21:55

viz koment u receptu

Diskuse k receptu Salam z tunaka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Miky75
11 příspěvků 04.05.14 08:31
Eja dekuji take Vam

Me oko dosahlo az ted take na Vasi odpoved :zed:
Hezkou nedeli

Miky75
11 příspěvků 04.05.14 08:27
Dobra, dobra

Bude tomu uz tak Casino, holt detstvi uz mam taky nejakou dobu za sebou a nevim, proc jsem si je pamatovala zrovna tak spatne :think: Asi proto, ze hroooozne nesnasim lekorici a vsechny vyrobky s ni spojene.
Ale srandicky stranou, cekala jsem, ze to budete prave vy, kdo me vytahne z tohoto omylu, v noci jsem nespala uz jen kvuli te barve, nebot pochyby mi rozkolisaly tlak… jako ta lekorice
Tak dik

casino
4482 příspěvků 03.05.14 21:12
Lepší obrázek HAŠLEREK nenalezen

@Pampeliska @Miky75
HAŠLERKY byly a jsou doposud černé jako bota a i tak chutnají, pokud máte boty ze „sladkého dřeva“, jak se lékořici také občas říká. Svého času to byl (vedle „pendreku“) velmi rozšířený ústní deodorant, kterým bylo lze spolehlivě před manželkou či zaměstnavatelem zamaskovati požití alkoholických nápojů a před kantory zálibu v nikotinu… :palec: :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.05.14 v 21:17

Eja
3839 příspěvků 03.05.14 20:25

@Miky75 za mých ( a Casinových) mladých let byly hašlerky moc hezky balené bonbonky, přesně jako když na konci zatočíš oba konce alobalu/pečicího papíru. S chutí to nemá nic společného, ale hašlerky měly ty camfrňousky na konci delší než jiné bonbony.

Miky75
11 příspěvků 03.05.14 20:18
haslerka

Haslerky jsou anebo byvaly, protoze nevim jestli jeste existuji, tvrde matove ci snad eukalyptove bonbony s naplni, cele zelene barvy. Teoreticky by se ten balicek mohl nazvat haslerkou, akorat neni zeleny :mrgreen:

Pampeliska
7 příspěvků 03.05.14 15:55

Mám prosím dotaz. Co je myšleno s tim slůvkem „hašlerka“???
Děkuji za vysvětleni

Eja
3839 příspěvků 01.05.14 21:48
Pozdní mlska

Tři plátečky na troše natrhaného salátu, hojně zakapáno šťávou z pomeranče, přisoleno ( Casino nečte)hrubou solí fleur de Camargue. A hoblinky parmezánu ještě navrch, a taky strouhnout pomerančovou kúru, na jedno sousto pro chuť kapku balzamikové malinové redukce. :potlesk: :potlesk: :potlesk: Parmezánu v hašlerce mohlo být klidně víc, dovedu si tam představit i pidi kousky sušených rajčat. Rozhodně stálice mé kuchyně.

Eja
3839 příspěvků 01.05.14 14:08

@casino nakonec jsem hašlerkovala v alobalu dle recepisu, kaprlat jsem trochu přidala jen tak, přišlo mi, že by tam byla dobrá. Hašlerka odpočívá v lednici.
Ale hlavní bonus jsou další recepty autorky, které mi dříve nějak unikly, právě jsem se vrátila s kapustou do jednoho rcp a kuřetem do dalšího. A s pomerančem na zastříknutí hašlerky :mavam:

casino
4482 příspěvků 01.05.14 13:12
V čem salámovat?

…v původních it. rcp se používá pergamen. Takže It. by to asi zabalili jako Hašlerku, pokud by věděli co to je :mrgreen: Já bych použil nohavici na jitrnici.
( a v některých rcp nastavují vařeným bramborem a přidávají např. i kapary, olivy… a kupodivu i EVO :think:

birkana
1683 příspěvků 01.05.14 10:52

@Eja, v mikrotenu už jsem vařila víc pokrmů. Jen použij ten silnější. Tenký (jako pytlíky v sámošce) neudrží tvar. V tomto receptu je asi potřeba při vaření udržet „hutnost“ výrobku, proto ten alobal :think:

Eja
3839 příspěvků 01.05.14 08:49
Vypadá to zajímavě

Na první přečtení nic moc, ale konzerva tuňáka je doma, ostatní také, a asi to zkusím. Asi určitě. Jen mi není úplně jasný ten alobal, co mikroténový sáček, naplnit, vytvarovat, zavázat jako salámek na obou koncích provázkem?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz