Recept Salade Nicoise

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salade Nicoise

Postup

1. Fazolky omyjeme a vaříme 6 min, v osolené vodě. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. 2. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudlič­ky, jarní cibulku na kolečka. Rajčata omyjeme a očis­tíme, vejce oloupeme, obojí rozkrájíme na osminky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na kostky. 3. Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím velkou salátovou mísu. Vložíme do ní všechny připravené přísady a promícháme. 4. Sardelové řezy omyjeme studenou vodou, osuší­me a nakrájíme na nudličky. Spolu s olivami je rozlo­žíme na salát. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem a olejem. Zálivkou salát pokapeme a ozdobíme jej bazalkou.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 27.05.03 vloženo
  • 7617x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 410 kcal, 16 g bílkovin, 31 g tuků, 15 g sacharidů
  • 150 g fazolových lusků
  • sůl
  • 1 červená paprika
  • 3 jarní lahůdkové cibulky
  • 4 rajčata
  • 1 vejce uvařená natvrdo
  • 1 brambora uvařená ve slupce
  • stroužky česneku
  • 5 sardelových řezů
  • 50 g černých oliv
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • pepř
  • 6 lžic olivového oleje
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salade Nicoise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salade Nicoise

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salade Nicoise

Taky doporučuji, je to moc dobré - rajčátka dávám koktejlová nakrájená na půlky nebo čtvrtky, do dresinku přidávám trochu dijonské hořčice. Včera jsem toho udělala mísu, abych coby oslavenec nemusela obsluhovat hosty, a zmizela rychlostí blesku - stejně jako všechno ostatní na stole včetně další mísy ovocného salátu.....

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salade Nicoise

Inspirována Pepíčkovou téměř vegetariánskou verzí jsem se konečně dostala ke stvoření tohoto receptu.
Jelikož jsem to servírovala jako celé jídlo, přidala jsem velkou konzervu tuňáka.
Poslední bazalku mi spálil mráz, nahradila jsem ji tedy estragonem.
Moc jsme si pochutnali.
Doporučuji na léto, kdy se v horké kuchyni moc zdržovat nechceme.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz