Recept Sak - listová zelenina (nebo špenát)

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sak - listová zelenina (nebo špenát)

Postup

1. Listovou zeleninu několikrát omyjte a odřežte tuhé řapíky, nechte okapat a potom ji nakrájejte na malé kousky. Používáte-li zmrežené špenátové listy, nechte je v menším kastrůku rozmrazit. 2. Ve středně velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej a asi 30 až 40 vteřin společně smažte fenykl, strouhaný zázvor a nakrájené čili. Přidejte práškové koření a velice krátce je smažte. 3. Potom okamžitě přidejte nakrájené brambory a smažte je za stálého míchání několik minut, přičemž hlídejte dno pánve, aby se nepřipalovaly. Nechte je zhnědnout pěkně dozlatova po všech stranách. (mně se přichytávají - nemám dobrý hrnec - tak to s tím smažením nepřeháním) 4. Potom přidejte nakrájené zeleninové listy nebo rozmražený špenát, přiklopte a pomalu vařte asi 15 minut, nebo tak dlouho, dokud listy nejsou uvařené a brambory měkké. (Listy, které jsou šťavnaté a rychle se vaří, nevyžadují přidat vodu, ale listy, které zůstávají suché a potřebují vařit déle, trochu podlijte.) 5. Přidejte rajčata zbavená semínek (dle volby) nakrájená na drobné kostičky a ještě několik minut poduste, aby změkla. 6. Přidejte sůl a citrónovou šťávu, zamíchejte a potom odstraňte z plamene. Převzato z Kršnovy vegetariánské kuchařky

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 5425x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 900 g čerstvých zeleninových listů - nebo zmražených listů špenátu
  • 2 pl rostlinný oleje
  • 1/2 čl fenyklu
  • 1/2 čl strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 čerstvé čili, vyloupané a nadrobno nakrájené či špetka sušeného
  • 1/2 čl kurkumy
  • 1/4 čl asafoetidy (podle volby) - lze nahradit i drceným česnekem (1 čl)
  • 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 3 menší rajčata
  • 1 čl soli
  • 2 pl citrónové šťávy

Doporučená příloha

  • bílá rýže nebo indické placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 17.06.18 19:50

Dobrá večeře :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sak - listová zelenina (nebo špenát)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sak - listová zelenina (nebo špenát)

To jsem ráda :-) Hodím sem ještě nějaké :)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sak - listová zelenina (nebo špenát)

…to su pekne recepty, mam rada takyto druh vegetarianskych receptov a indicke zvlast.....vdaka Doubravka…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hruškový koláč Hruškový koláč
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz