Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Doubravka02 Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Listovou zeleninu několikrát omyjte a odřežte tuhé řapíky, nechte okapat a potom ji nakrájejte na malé kousky. Používáte-li zmrežené špenátové listy, nechte je v menším kastrůku rozmrazit. 2. Ve středně velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej a asi 30 až 40 vteřin společně smažte fenykl, strouhaný zázvor a nakrájené čili. Přidejte práškové koření a velice krátce je smažte. 3. Potom okamžitě přidejte nakrájené brambory a smažte je za stálého míchání několik minut, přičemž hlídejte dno pánve, aby se nepřipalovaly. Nechte je zhnědnout pěkně dozlatova po všech stranách. (mně se přichytávají - nemám dobrý hrnec - tak to s tím smažením nepřeháním) 4. Potom přidejte nakrájené zeleninové listy nebo rozmražený špenát, přiklopte a pomalu vařte asi 15 minut, nebo tak dlouho, dokud listy nejsou uvařené a brambory měkké. (Listy, které jsou šťavnaté a rychle se vaří, nevyžadují přidat vodu, ale listy, které zůstávají suché a potřebují vařit déle, trochu podlijte.) 5. Přidejte rajčata zbavená semínek (dle volby) nakrájená na drobné kostičky a ještě několik minut poduste, aby změkla. 6. Přidejte sůl a citrónovou šťávu, zamíchejte a potom odstraňte z plamene. Převzato z Kršnovy vegetariánské kuchařky
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
bílá rýže nebo indické placky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sak - listová zelenina (nebo špenát)
38 příspěvků 25.1.09 03:43
To jsem ráda
Hodím sem ještě nějaké 
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…to su pekne recepty, mam rada takyto druh vegetarianskych receptov a indicke zvlast.....vdaka Doubravka…