Recept Sak - listová zelenina (nebo špenát)

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sak - listová zelenina (nebo špenát)

Postup

1. Listovou zeleninu několikrát omyjte a odřežte tuhé řapíky, nechte okapat a potom ji nakrájejte na malé kousky. Používáte-li zmrežené špenátové listy, nechte je v menším kastrůku rozmrazit. 2. Ve středně velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej a asi 30 až 40 vteřin společně smažte fenykl, strouhaný zázvor a nakrájené čili. Přidejte práškové koření a velice krátce je smažte. 3. Potom okamžitě přidejte nakrájené brambory a smažte je za stálého míchání několik minut, přičemž hlídejte dno pánve, aby se nepřipalovaly. Nechte je zhnědnout pěkně dozlatova po všech stranách. (mně se přichytávají - nemám dobrý hrnec - tak to s tím smažením nepřeháním) 4. Potom přidejte nakrájené zeleninové listy nebo rozmražený špenát, přiklopte a pomalu vařte asi 15 minut, nebo tak dlouho, dokud listy nejsou uvařené a brambory měkké. (Listy, které jsou šťavnaté a rychle se vaří, nevyžadují přidat vodu, ale listy, které zůstávají suché a potřebují vařit déle, trochu podlijte.) 5. Přidejte rajčata zbavená semínek (dle volby) nakrájená na drobné kostičky a ještě několik minut poduste, aby změkla. 6. Přidejte sůl a citrónovou šťávu, zamíchejte a potom odstraňte z plamene. Převzato z Kršnovy vegetariánské kuchařky

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 5582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 900 g čerstvých zeleninových listů - nebo zmražených listů špenátu
  • 2 pl rostlinný oleje
  • 1/2 čl fenyklu
  • 1/2 čl strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 čerstvé čili, vyloupané a nadrobno nakrájené či špetka sušeného
  • 1/2 čl kurkumy
  • 1/4 čl asafoetidy (podle volby) - lze nahradit i drceným česnekem (1 čl)
  • 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 3 menší rajčata
  • 1 čl soli
  • 2 pl citrónové šťávy

Doporučená příloha

  • bílá rýže nebo indické placky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 17.6.18 19:50

Dobrá večeře :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Sak - listová zelenina (nebo špenát)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sak - listová zelenina (nebo špenát)

Labužník Doubravka02
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sak - listová zelenina (nebo špenát)

To jsem ráda :-) Hodím sem ještě nějaké :)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Sak - listová zelenina (nebo špenát)

…to su pekne recepty, mam rada takyto druh vegetarianskych receptov a indicke zvlast.....vdaka Doubravka…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz