Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vsetko spolu dobre! zmiesime v uplne hladke cesto. Nema mat pory a trhat sa - ma byt hladke a vlacnejsie. Take stredne tuhe asi ako na pizzu ak ju vytahujeme rukami a nie valkame. Vodu pridavame polovicu a potom po troske. Narobime male bochanky asi velkosti tenisovej lopticky. Prikryjeme mikrotenovou foliou, nechame odpocinut 15-20 minut. Vyvalkame na tenucko asi 2-3 mm do placky, pecieme na suchej panvici alebo zeleznej platnicke.. Pri peceni sa nam maju robit bublinky pluzgieriky a trochu nafuknut. Mozeme piect aj v rure na plechu. Mozeme omastit olejom, posypat tymianom, sezamom, cernuchou, sumac.... Original sa robia len placky. Papame k polievke z lupanej sosovice, ako placka ku Gyros, plnime ako tortillu... Dobru chut!
Recept je z kategorií: Domácí chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Saj bread po domacky
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Doma jsme připravovali už několikrát, maminka tento chlebík (nebo velmi odobný) zná ze svého mládí, takže ji úplně nadchla příprava na pánvičce (velikost jako na palačinky).
PS: Použili jsme doma i na originál přípravu receptu: pontské siron (stočený šaj bread místo rohlíků a hustý bílý jogurt místo tvarohu). Díky, díky, dobrou noc. M.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo, jooo…je to podobne ako lavas. Alebo lavas je srak lebo je na tensie vyvalany, nezaraba sa teplou vodou a nedava sa(zvycajne) olej. Saj znamena tenky plech-akykolvek. Preto sa nehovori Saj alebo sa povie „chobez saj“. Chlebik Saj je trosililinku hrubsi, nie v:,–(e pridavaju olej a nie v:,–(e sa pouziva ten vankusik. Fakticky sa moze robit aj s priemerom 60 cm a dokazu to len tymi rukami a potom sa to supne na ten plech. Vankusik je vyplneny bavlnou/cesanou vlnou ale zvycajne starym nastrihanym bavlnenym/vlnenym satstvom. dik ..:)
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko, krásný recept, video naprosto úžasné! Čím může být vyplněný ten polštářek …? Není to podobné jako chléb lavaš?
Jinak na vyzkoušení - chléb/placky lavaš (průměr cca 40 cm) se dají koupit např. v prodejně Farah v Praze, prodávají vakuově balené po 2 kusech za 30 Kč. Mně osobně připadaly placky dosti slané.
Ráda vyzkouším tento receptík, díky. M.
5068 příspěvků 1.4.08 13:11
vies, ze som si ani nevsimla ze je tam drozdie? Do oka mi padol len ten cukor.
Original sa nedava drozdie, ale ak chces daj…preto ten kuchar na videu ze je tam drozdie ten chlebik tolko natahoval a natahoval. Vcera vecer som sa aj cudovala, ked som to video pozerala. Este lepsie povedane kustik kvasku davaju v urcitych oblastiach Libanonu a Syrie.
Ten polstarek ocarovaval aj mna dlho..:-)
Tak nech sa dari tomu kto skusi..dik…krasny den..
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko, to video nemá chybu, zvlášť mne zaujal ten polštářek, asi si budu muset něco takového ušít.:-)) Ale tam v tom receptu je droždí a Ty ho tu nemáš. Já bych asi kousek přidala nebo ne?
Opravdu nevím, nemám s tím žádnou
zkušenost..
5068 příspěvků 1.4.08 05:37
Bedli, narobit a dat do mrazaku…;-) Aj ja robim len na velkost panvice, ale mam ju velku skoro 40 priemer. Vdaka


Sylvie…bali a bali a bali.. to poznam
Nemusite to vytahovat rukami ako na videu, len na tenucko vyvalkat a piect..robi sa rychlo..aj vam pekny vecer..
Jolan, tak jsem shlídla výrobu tohoto chlebíku, jen jsem se bála v Turecku v Antalya v pekárně si vše nafotit. Díky Tobě jsem opět chytřejší, a jen co to půjde … tak si to vyzkouším, jen to nebudou tak velké placky, které jsem viděla jak na videu, tak i ve skutečnosti. Větší vnuci tento způsob plnění chlebíků milují. Díky a pěkný večer.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tohle jestli se naučím dělat, tak si syna omotám kolem prstu. Je totiž milovník torlill a rád je balí a balí a balí.
5068 příspěvků 1.4.08 04:40
..dik
… to teda je
…pre ukazku mrknut tu..
http://www.youtube.com/watch?…
..pod tou zeleznou pologulou je obycajny plynovy horak ..kto ma wok- obycajny zelezny si urobi Saj chobez tiez. Robim normal na panvici a nedavam cukor. Cukor je nova moda v podnikoch a pekarnach, lebo sa potom s cestom robi lepsie. Osobne mi ale ten cukor v chlebe vadi. …tento chlebik sa vola Saj alebo Srak ( na s makcen).
Srak je ale este tensi a muka sa miesa biela s celozrnou.
757 příspěvků 1.4.08 03:01
tak tohle je superka.