Recept Saj bread po domacky

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vsetko spolu dobre! zmiesime v uplne hladke cesto. Nema mat pory a trhat sa - ma byt hladke a vlacnejsie. Take stredne tuhe asi ako na pizzu ak ju vytahujeme rukami a nie valkame.
Vodu pridavame polovicu a potom po troske.

Narobime male bochanky asi velkosti tenisovej lopticky.

Prikryjeme mikrotenovou foliou, nechame odpocinut 15-20 minut.

Vyvalkame na tenucko asi 2-3 mm do placky, pecieme na suchej panvici alebo zeleznej platnicke..
Pri peceni sa nam maju robit bublinky pluzgieriky a trochu nafuknut.
Mozeme piect aj v rure na plechu.
Mozeme omastit olejom, posypat tymianom, sezamom, cernuchou, sumac…
Original sa robia len placky.
Papame k polievke z lupanej sosovice, ako placka ku Gyros, plnime ako tortillu…
Dobru chut!

Recept je z kategorií: Domácí chléb


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.03.08 vloženo
  • 5527x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 2,5 salky muky hladkej
  • 1/4 Kl soli
  • 2-3 PL oleja
  • asi 1 salka horucej vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Saj bread po domacky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saj bread po domacky

Doma jsme připravovali už několikrát, maminka tento chlebík (nebo velmi odobný) zná ze svého mládí, takže ji úplně nadchla příprava na pánvičce (velikost jako na palačinky).

PS: Použili jsme doma i na originál přípravu receptu: pontské siron (stočený šaj bread místo rohlíků a hustý bílý jogurt místo tvarohu). Díky, díky, dobrou noc. M. :-)

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saj bread po domacky

Jo, jooo…je to podobne ako lavas. Alebo lavas je srak lebo je na tensie vyvalany, nezaraba sa teplou vodou a nedava sa(zvycajne) olej. Saj znamena tenky plech-akykolvek. Preto sa nehovori Saj alebo sa povie „chobez saj“. Chlebik Saj je trosililinku hrubsi, nie v:,–(e pridavaju olej a nie v:,–(e sa pouziva ten vankusik. Fakticky sa moze robit aj s priemerom 60 cm a dokazu to len tymi rukami a potom sa to supne na ten plech. Vankusik je vyplneny bavlnou/cesanou vlnou ale zvycajne starym nastrihanym bavlnenym/vlnenym satstvom. dik ..:)

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saj bread po domacky

Jolanko, krásný recept, video naprosto úžasné! Čím může být vyplněný ten polštářek …? Není to podobné jako chléb lavaš?

Jinak na vyzkoušení - chléb/placky lavaš (průměr cca 40 cm) se dají koupit např. v prodejně Farah v Praze, prodávají vakuově balené po 2 kusech za 30 Kč. Mně osobně připadaly placky dosti slané.
Ráda vyzkouším tento receptík, díky. M. :-)

 
jolana
5064 příspěvků 01.04.08 13:11
Re: Saj bread po domacky-Teo,

vies, ze som si ani nevsimla ze je tam drozdie? Do oka mi padol len ten cukor.
Original sa nedava drozdie, ale ak chces daj…preto ten kuchar na videu ze je tam drozdie ten chlebik tolko natahoval a natahoval. Vcera vecer som sa aj cudovala, ked som to video pozerala. Este lepsie povedane kustik kvasku davaju v urcitych oblastiach Libanonu a Syrie.
Ten polstarek ocarovaval aj mna dlho..:-)
Tak nech sa dari tomu kto skusi..dik…krasny den.. :)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saj bread po domacky

Jolanko, to video nemá chybu, zvlášť mne zaujal ten polštářek, asi si budu muset něco takového ušít.:-)) Ale tam v tom receptu je droždí a Ty ho tu nemáš. Já bych asi kousek přidala nebo ne? :-) Opravdu nevím, nemám s tím žádnou zkušenost..

 
jolana
5064 příspěvků 01.04.08 05:37
Re: Saj bread po domacky

Bedli, narobit a dat do mrazaku…;-) Aj ja robim len na velkost panvice, ale mam ju velku skoro 40 priemer. Vdaka :)
Sylvie…bali a bali a bali.. to poznam :-)
Nemusite to vytahovat rukami ako na videu, len na tenucko vyvalkat a piect..robi sa rychlo..aj vam pekny vecer.. :)

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Saj bread po domacky

Jolan, tak jsem shlídla výrobu tohoto chlebíku, jen jsem se bála v Turecku v Antalya v pekárně si vše nafotit. Díky Tobě jsem opět chytřejší, a jen co to půjde … tak si to vyzkouším, jen to nebudou tak velké placky, které jsem viděla jak na videu, tak i ve skutečnosti. Větší vnuci tento způsob plnění chlebíků milují. Díky a pěkný večer.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saj bread po domacky

Tak tohle jestli se naučím dělat, tak si syna omotám kolem prstu. Je totiž milovník torlill a rád je balí a balí a balí.

 
jolana
5064 příspěvků 01.04.08 04:40
Re: Saj bread po domacky

..dik :)… to teda je ;-)…pre ukazku mrknut tu..

http://www.youtube.com/watch?…

..pod tou zeleznou pologulou je obycajny plynovy horak ..kto ma wok- obycajny zelezny si urobi Saj chobez tiez. Robim normal na panvici a nedavam cukor. Cukor je nova moda v podnikoch a pekarnach, lebo sa potom s cestom robi lepsie. Osobne mi ale ten cukor v chlebe vadi. …tento chlebik sa vola Saj alebo Srak ( na s makcen).
Srak je ale este tensi a muka sa miesa biela s celozrnou.

 
karminek
757 příspěvků 01.04.08 03:01
Re: Saj bread po domacky

tak tohle je superka.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz