Recept Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou

Úvod

Tato dobrota natolik oslovila mého zetě, že mi v ruksaku dovezl až z Brazílie pytlík základní suroviny. Pak už byla maličkost recept opsat z obalu. Problém nastal se zajišťováním sága; mohli byste si je objednat např. zde:http://www.gurmankoreni.cz/ostatni/tapioka

Další využití sága najdete tady: Vegetariánský kaviár.

Postup

PUDINK
Ságo namočíme přes noc do vody. Hroznovou šťávu povaříme s cukrem a kořením asi 15 minut, koření vyjmeme a přidáme scezené ságo. Povaříme dokud ságo nezměkne a dochutíme portským vínem.

OMÁČKA
V kastrole necháme zavřít smetanu s vanilkovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Po mírném ochlazení přidáme vyšlehané žloutky a při nízké teplotě za stálého míchání metlou dovaříme do hustoty omáčky.

Pudink podáváme ve skle (nejlépe v šampuskách), přelitý vanilkovou omáčkou vychlazený, ale výborný je i vlažný.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.07.10 vloženo
  • 9686x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 100 g ságo granulované (perličky)
  • 700 ml vinná šťáva (džus)
  • 100 ml portské víno
  • 100 g cukr
  • 1 celá skořice
  • 5 hřebíčků
  • 1 badyán
  • .
  • vanilková omáčka:
  • 250 ml smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vaječné žloutky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 07.09.11 20:28

jolana,
pokud bych měl vybírat podle fotek, tak samozřejmě sáhnu po mangu :-)
Dnes jsme si říkali, že ten pudink z vinné šťávy je prudce jedlý i bez vanilkové omáčky, které není nikdy dost.

13.04.11 11:56
„V zadnem pripade je nevarim. naucila me tak ssalonis“
Zajímavé… :think:
No, do „číny“ také dávám máčený škrob… :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 12:45

Wydro, ani do poháru nevaříš? Když mám ságo namočené i celou noc, tak nejsou všechny kuličky měkké.
Jol. ptala jsi se co z kuřete, tak už vím co na neděli :-)

 
jolana
5065 příspěvků 13.04.11 12:01

Dando , nikdy nie si sama ;-)…ale sa pamatam ze Wydra dakde spominala ze pripravuje, aj som sa chcela vtedy pytat a neopytala :(…ta by nam to mohla objasnit ako na to :)…raz mi dievcata vraveli ze je sago uz predvarene a ze je sago obycajne..neviem ci som vobec dobrerozumela a treba vela vody…ale v chuti tych guliciek rozdiel nie je..preto to ta tapioca isti.Tapiocu nasypem do sialene vrelel vody a je to :)
Koukni co som dnes bjavila..kankan…ku­raci..strasne sa mi to paci.. :lol:..dam link, nech si aj Casino skukne na nozky ladne.. :mrgreen:

http://www.kyxarka.ru/news/1308.html

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 11:56

Kulicky (vetsi) namocim na par hodin do studene vody dokud nenabobtnaji a pak je pridam kam chci. V zadnem pripade je nevarim. naucila me tak ssalonis :potlesk:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 11:45

Tak dík :-), já měla teď ságo a dopadla jsem podobně, proto se ptám po zkušenostech :-) Zbytek asi přidám do bramborového karí, nebo tak nějak :-)

 
jolana
5065 příspěvků 13.04.11 11:20

Dando, sago som mala raz balicek a bola to pohroma..pol balicku som namocila a sa to polorozpadlo a pol som varila a tiez to nebolo ono..vraj som mala malo vody…:D..na sago a tapiocu som prisla u pomocnic v domacnosti– tie to pripravuju..tak pouzivam tapiocu, tu robit viem ;)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 10:14

Jol, dík :-), myslela jsem v úpravě.
A sago, když namočíš, tak ho v té vodě vaříš, neproplachuješ?

 
jolana
5065 příspěvků 12.04.11 14:34

Dando, v chuti tych pearls nie. A da sa povedat ze ani inac–skrob.Tie tapiocove pearls sa nenamacaju lebo sa rozpadnu.Hadzu sa do vriacej vody a varia pokial nezosklovateju­.Takze je to rychlejsie. Ale su mansie. Muka neviem, mam len z tapiocy.
PS: pre tych co nevedia ani o sago ani o tapioca..
 http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca

http://en.wikipedia.org/wiki/Sago

Příspěvek upraven 12.04.11 v 16:25

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.04.11 13:08

Jolano, je rozdíl v sagu a tapioce?

 
jolana
5065 příspěvků 11.04.11 21:54
:)
 
jolana
5065 příspěvků 11.04.11 21:53

Dando, mas ma na svedomi..:) S omackou zmiesany a na vrch mangove pyre ..bez dzusu, inac postup dodrzany..:DD …Casino, neomdlievaj.. :P :mrgreen: moooc dobry recept..:)
PS: sago doslo, chut po Dandinej fotke a komente bola velka a tapioky bolo doma na tri pohare :lol:…ale za tymi poharmi to zelene je prava originalna brazilska maska priamo z brazilie :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.04.11 v 22:14

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.04.11 18:14

Místo vinného džusu 100% pomerančová šťáva, koření i postup stejný, jen jsem nechala máčet asi tři hodiny a propláchla.
Místo vanilkové omáčky pyré z manga, navrch kokosová smetana.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.12.10 06:37

Objevila jsem sago v samosce v Praze Holesovicich, kdyby mel nekdo zajem , zadam souradnice!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.10 23:52

SAGO maji v kazde samosce na Sri Lance, drahe vubec neni a samozrejme, ze wydra ho musela mit i kdyz ho jeste tehdy neznala. Je super a bavi me!

 
casino
4473 příspěvků 11.07.10 02:16
Re: Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčk

jj, ságo bylo vzácná věc a za kilo by dostal aspoň osm korun, což bylo tím záhadnějším, že nikdo nikdy na vojně sága neviděl. (volná citace :-)

 
svato
1417 příspěvků 11.07.10 01:45
Re: Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčk

Len či sa ságo dostane, vo Švejkovi som čítala, že aj c.k. vojakom znížili denný prídel.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz