Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tato dobrota natolik oslovila mého zetě, že mi v ruksaku dovezl až z Brazílie pytlík základní suroviny. Pak už byla maličkost recept opsat z obalu. Problém nastal se zajišťováním sága; mohli byste si je objednat např. zde:http://www.gurmankoreni.cz/ostatni/tapioka
Další využití sága najdete tady: Vegetariánský kaviár.
PUDINK Ságo namočíme přes noc do vody. Hroznovou šťávu povaříme s cukrem a kořením asi 15 minut, koření vyjmeme a přidáme scezené ságo. Povaříme dokud ságo nezměkne a dochutíme portským vínem. OMÁČKA V kastrole necháme zavřít smetanu s vanilkovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Po mírném ochlazení přidáme vyšlehané žloutky a při nízké teplotě za stálého míchání metlou dovaříme do hustoty omáčky. Pudink podáváme ve skle (nejlépe v šampuskách), přelitý vanilkovou omáčkou vychlazený, ale výborný je i vlažný.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou
jolana,
pokud bych měl vybírat podle fotek, tak samozřejmě sáhnu po mangu
Dnes jsme si říkali, že ten pudink z vinné šťávy je prudce jedlý i bez vanilkové omáčky, které není nikdy dost.
13.04.11 11:56

„V zadnem pripade je nevarim. naucila me tak ssalonis“
Zajímavé…
No, do „číny“ také dávám máčený škrob…
Wydro, ani do poháru nevaříš? Když mám ságo namočené i celou noc, tak nejsou všechny kuličky měkké.
Jol. ptala jsi se co z kuřete, tak už vím co na neděli
5068 příspěvků 13.4.11 12:01
Dando , nikdy nie si sama
…ale sa pamatam ze Wydra dakde spominala ze
pripravuje, aj som sa chcela vtedy pytat a neopytala
…ta by nam to mohla objasnit ako na to
…raz mi dievcata vraveli ze je sago uz
predvarene a ze je sago obycajne..neviem ci som vobec dobrerozumela a treba vela
vody…ale v chuti tych guliciek rozdiel nie je..preto to ta tapioca
isti.Tapiocu nasypem do sialene vrelel vody a je to 
..dam link, nech si aj Casino skukne na nozky
ladne.. 
Koukni co som dnes bjavila..kankan…kuraci..strasne sa mi to paci..
http://www.kyxarka.ru/news/1308.html
Kulicky (vetsi) namocim na par hodin do studene vody dokud nenabobtnaji a pak je pridam kam chci. V zadnem pripade je nevarim. naucila me tak ssalonis
Tak dík
, já měla teď ságo a dopadla jsem
podobně, proto se ptám po zkušenostech
Zbytek asi přidám do bramborového karí, nebo
tak nějak 
5068 příspěvků 13.4.11 11:20
Dando, sago som mala raz balicek a bola to pohroma..pol balicku som namocila a sa to polorozpadlo a pol som varila a tiez to nebolo ono..vraj som mala malo vody…:D..na sago a tapiocu som prisla u pomocnic v domacnosti– tie to pripravuju..tak pouzivam tapiocu, tu robit viem
Jol, dík
, myslela jsem v úpravě.
A sago, když namočíš, tak ho v té vodě vaříš, neproplachuješ?
5068 příspěvků 12.4.11 14:34
Dando, v chuti tych pearls nie. A da sa povedat ze ani inac–skrob.Tie tapiocove pearls sa nenamacaju lebo sa rozpadnu.Hadzu sa do vriacej vody a varia pokial nezosklovateju.Takze je to rychlejsie. Ale su mansie. Muka neviem, mam len z tapiocy.
PS: pre tych co nevedia ani o sago ani o tapioca..
http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca
http://en.wikipedia.org/wiki/Sago
Příspěvek upraven 12.04.11 v 16:25
Jolano, je rozdíl v sagu a tapioce?
5068 příspěvků 11.4.11 21:54
5068 příspěvků 11.4.11 21:53
Dando, mas ma na svedomi..:) S omackou zmiesany a na vrch mangove pyre ..bez dzusu, inac postup dodrzany..:DD …Casino, neomdlievaj..
moooc dobry recept..:)
…ale za tymi poharmi to zelene je
prava originalna brazilska maska priamo z brazilie 
PS: sago doslo, chut po Dandinej fotke a komente bola velka a tapioky bolo doma na tri pohare
Příspěvek upraven 11.04.11 v 22:14
Místo vinného džusu 100% pomerančová šťáva, koření i postup stejný, jen jsem nechala máčet asi tři hodiny a propláchla.
Místo vanilkové omáčky pyré z manga, navrch kokosová smetana.
Objevila jsem sago v samosce v Praze Holesovicich, kdyby mel nekdo zajem , zadam souradnice!
SAGO maji v kazde samosce na Sri Lance, drahe vubec neni a samozrejme, ze wydra ho musela mit i kdyz ho jeste tehdy neznala. Je super a bavi me!
jj, ságo bylo vzácná věc a za kilo by dostal aspoň osm korun, což bylo tím záhadnějším, že nikdo nikdy na vojně sága neviděl. (volná citace
1437 příspěvků 11.7.10 01:45
Len či sa ságo dostane, vo Švejkovi som čítala, že aj c.k. vojakom znížili denný prídel.