Recept Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Brazilská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou

Úvod

Tato dobrota natolik oslovila mého zetě, že mi v ruksaku dovezl až z Brazílie pytlík základní suroviny. Pak už byla maličkost recept opsat z obalu. Problém nastal se zajišťováním sága; mohli byste si je objednat např. zde:http://www.gurmankoreni.cz/ostatni/tapioka

Další využití sága najdete tady: Vegetariánský kaviár.

Postup

PUDINK Ságo namočíme přes noc do vody. Hroznovou šťávu povaříme s cukrem a kořením asi 15 minut, koření vyjmeme a přidáme scezené ságo. Povaříme dokud ságo nezměkne a dochutíme portským vínem. OMÁČKA V kastrole necháme zavřít smetanu s vanilkovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Po mírném ochlazení přidáme vyšlehané žloutky a při nízké teplotě za stálého míchání metlou dovaříme do hustoty omáčky. Pudink podáváme ve skle (nejlépe v šampuskách), přelitý vanilkovou omáčkou vychlazený, ale výborný je i vlažný.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 10.07.10 vloženo
  • 10420x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 100 g ságo granulované (perličky)
  • 700 ml vinná šťáva (džus)
  • 100 ml portské víno
  • 100 g cukr
  • 1 celá skořice
  • 5 hřebíčků
  • 1 badyán
  • .
  • vanilková omáčka:
  • 250 ml smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vaječné žloutky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 07.09.11 20:28

jolana,
pokud bych měl vybírat podle fotek, tak samozřejmě sáhnu po mangu :-)
Dnes jsme si říkali, že ten pudink z vinné šťávy je prudce jedlý i bez vanilkové omáčky, které není nikdy dost.

13.04.11 11:56
„V zadnem pripade je nevarim. naucila me tak ssalonis“
Zajímavé… :think:
No, do „číny“ také dávám máčený škrob… :mrgreen:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 12:45

Wydro, ani do poháru nevaříš? Když mám ságo namočené i celou noc, tak nejsou všechny kuličky měkké.
Jol. ptala jsi se co z kuřete, tak už vím co na neděli :-)

jolana
5066 příspěvků 13.04.11 12:01

Dando , nikdy nie si sama ;-)…ale sa pamatam ze Wydra dakde spominala ze pripravuje, aj som sa chcela vtedy pytat a neopytala :(…ta by nam to mohla objasnit ako na to :)…raz mi dievcata vraveli ze je sago uz predvarene a ze je sago obycajne..neviem ci som vobec dobrerozumela a treba vela vody…ale v chuti tych guliciek rozdiel nie je..preto to ta tapioca isti.Tapiocu nasypem do sialene vrelel vody a je to :)
Koukni co som dnes bjavila..kankan…kuraci..strasne sa mi to paci.. :lol:..dam link, nech si aj Casino skukne na nozky ladne.. :mrgreen:

http://www.kyxarka.ru/news/1308.html

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 11:56

Kulicky (vetsi) namocim na par hodin do studene vody dokud nenabobtnaji a pak je pridam kam chci. V zadnem pripade je nevarim. naucila me tak ssalonis :potlesk:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 11:45

Tak dík :-), já měla teď ságo a dopadla jsem podobně, proto se ptám po zkušenostech :-) Zbytek asi přidám do bramborového karí, nebo tak nějak :-)

jolana
5066 příspěvků 13.04.11 11:20

Dando, sago som mala raz balicek a bola to pohroma..pol balicku som namocila a sa to polorozpadlo a pol som varila a tiez to nebolo ono..vraj som mala malo vody…:D..na sago a tapiocu som prisla u pomocnic v domacnosti– tie to pripravuju..tak pouzivam tapiocu, tu robit viem ;)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.04.11 10:14

Jol, dík :-), myslela jsem v úpravě.
A sago, když namočíš, tak ho v té vodě vaříš, neproplachuješ?

jolana
5066 příspěvků 12.04.11 14:34

Dando, v chuti tych pearls nie. A da sa povedat ze ani inac–skrob.Tie tapiocove pearls sa nenamacaju lebo sa rozpadnu.Hadzu sa do vriacej vody a varia pokial nezosklovateju.Takze je to rychlejsie. Ale su mansie. Muka neviem, mam len z tapiocy.
PS: pre tych co nevedia ani o sago ani o tapioca..
http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca

http://en.wikipedia.org/wiki/Sago

Příspěvek upraven 12.04.11 v 16:25

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.04.11 13:08

Jolano, je rozdíl v sagu a tapioce?

jolana
5066 příspěvků 11.04.11 21:54
:)
jolana
5066 příspěvků 11.04.11 21:53

Dando, mas ma na svedomi..:) S omackou zmiesany a na vrch mangove pyre ..bez dzusu, inac postup dodrzany..:DD …Casino, neomdlievaj.. :P :mrgreen: moooc dobry recept..:)
PS: sago doslo, chut po Dandinej fotke a komente bola velka a tapioky bolo doma na tri pohare :lol:…ale za tymi poharmi to zelene je prava originalna brazilska maska priamo z brazilie :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.04.11 v 22:14

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.04.11 18:14

Místo vinného džusu 100% pomerančová šťáva, koření i postup stejný, jen jsem nechala máčet asi tři hodiny a propláchla.
Místo vanilkové omáčky pyré z manga, navrch kokosová smetana.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.12.10 06:37

Objevila jsem sago v samosce v Praze Holesovicich, kdyby mel nekdo zajem , zadam souradnice!

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.11.10 23:52

SAGO maji v kazde samosce na Sri Lance, drahe vubec neni a samozrejme, ze wydra ho musela mit i kdyz ho jeste tehdy neznala. Je super a bavi me!

casino
4488 příspěvků 11.07.10 02:16
Re: Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčk

jj, ságo bylo vzácná věc a za kilo by dostal aspoň osm korun, což bylo tím záhadnějším, že nikdo nikdy na vojně sága neviděl. (volná citace :-)

svato
1422 příspěvků 11.07.10 01:45
Re: Sagu - maniokový pudink s hroznovou šťávou a vanilkovou omáčk

Len či sa ságo dostane, vo Švejkovi som čítala, že aj c.k. vojakom znížili denný prídel.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz