Recept Šafránové rizoto z Lombardie

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a olivový olej. 2. Na horkém tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme rýži a dusíme ji 15 - 18 min. až zesklovatí. Postupně po sběračkách přiléváme masový vývar a neustále mícháme. Zároveň s vývarem přidáváme také trošičku šafránu. 3. Rýži výrazně osolíme a opepříme a vmícháme polovinu strouhaného parmazánu, který jsme utřeli se zbylým máslem. Šafránové rizoto přeložíme do mísy a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Nakonec můžeme pokrm ozdobit omytými lístky bazalky. Toto rizoto se v Itálii tradičně podává k telecím nožičkám, italsky: ossobuco.

Recept je z kategorií: Rýže

Nahlásit recept

  • 6011x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 1 l masového vývaru
  • několik šafránových blizen
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šafránové rizoto z Lombardie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šafránové rizoto z Lombardie

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Šafránové rizoto z Lombardie

Pepino, dneska uvařeno k obědu, bylo to výborné, jen jsem k tomu vývaru přidala trochu bílého vína. Podával jsem k tomu směs tří mas - hovězí, vepřové, kuřecí - ve vlastní šťávě.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz