Recept Šafránové hrušky s medovým krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šafránové hrušky s medovým krémem

Postup

1. Hrušky omyjeme a oloupeme. Vyřízneme okvětí. Stopku ponecháme. 2. Vymačkáme citrony. Štávu (až na 1 lžíci) smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, vložíme hrušky a vaříme asi 7 min. Zbylou citronovou šťávu svaříme s pokrmovým tu­kem, medem a šafránem. 3. Hrušky vyjmeme pěnovačkou z vody, necháme okapat, přidáme do medového krému a 5 min. dusíme na mírném ohni. Hrušky občas obracíme, dokud se nezbarví výrazně dožluta. Ovoce necháme trochu vy­chladnout. Potom je upravíme na 4 dezertní ta­líře a podlijeme medovým krémem. Podáváme s tenkými trubičkami a lístky máty. *Tip:* Pokud nemáme čer­stvé hrušky, můžeme použít kompotované ovoce a v medovém krému je pouze krátce prohřejeme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 20.01.02 vloženo
  • 4586x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hrušky máslovky
  • 3 citrony
  • 25 g pokrmo­vého tuku
  • 1 lžíce me­du
  • špetka šafránu
  • 8 malých hořických trubiček
  • lístky máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šafránové hrušky s medovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz