Recept Šafránové hrušky s medovým krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šafránové hrušky s medovým krémem

Postup

1. Hrušky omyjeme a oloupeme. Vyřízneme okvětí. Stopku ponecháme. 2. Vymačkáme citrony. Štávu (až na 1 lžíci) smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, vložíme hrušky a vaříme asi 7 min. Zbylou citronovou šťávu svaříme s pokrmovým tu­kem, medem a šafránem. 3. Hrušky vyjmeme pěnovačkou z vody, necháme okapat, přidáme do medového krému a 5 min. dusíme na mírném ohni. Hrušky občas obracíme, dokud se nezbarví výrazně dožluta. Ovoce necháme trochu vy­chladnout. Potom je upravíme na 4 dezertní ta­líře a podlijeme medovým krémem. Podáváme s tenkými trubičkami a lístky máty. *Tip:* Pokud nemáme čer­stvé hrušky, můžeme použít kompotované ovoce a v medovém krému je pouze krátce prohřejeme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 20.01.02 vloženo
  • 4444x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hrušky máslovky
  • 3 citrony
  • 25 g pokrmo­vého tuku
  • 1 lžíce me­du
  • špetka šafránu
  • 8 malých hořických trubiček
  • lístky máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šafránové hrušky s medovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz