Recept Šafránové hrušky s medovým krémem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Šafránové hrušky s medovým krémem

Postup

1. Hrušky omyjeme a oloupeme. Vyřízneme okvětí. Stopku ponecháme. 2. Vymačkáme citrony. Štávu (až na 1 lžíci) smícháme s 1 litrem vody, uvedeme do varu, vložíme hrušky a vaříme asi 7 min. Zbylou citronovou šťávu svaříme s pokrmovým tu­kem, medem a šafránem. 3. Hrušky vyjmeme pěnovačkou z vody, necháme okapat, přidáme do medového krému a 5 min. dusíme na mírném ohni. Hrušky občas obracíme, dokud se nezbarví výrazně dožluta. Ovoce necháme trochu vy­chladnout. Potom je upravíme na 4 dezertní ta­líře a podlijeme medovým krémem. Podáváme s tenkými trubičkami a lístky máty. *Tip:* Pokud nemáme čer­stvé hrušky, můžeme použít kompotované ovoce a v medovém krému je pouze krátce prohřejeme.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 20.01.02 vloženo
  • 5038x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hrušky máslovky
  • 3 citrony
  • 25 g pokrmo­vého tuku
  • 1 lžíce me­du
  • špetka šafránu
  • 8 malých hořických trubiček
  • lístky máty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šafránové hrušky s medovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz