Recept Šafránová rýže s růžovou vůní

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Rýži dejte do velké misky, zalijte studenou vodou a odstavte na 30 minut. 2. Na velké pevné pánvi rozehřejte na středním ohni ghee nebo máslo, přidejte cibuli a duste asi 5 minut než změkne. Zvyšte teplotu, přidejte skopové a osmažte až zhnědne. Přimíchejte směsi koření a rozinky a poduste ještě 1 minutu. Hrnec odstavte a udržujte v teple. 3. Šafrán a růžový olej dejte do šálku a dobře promíchejte. Do velikého hrnce nalejte kuřecí vývar a 2 lžičky růžové směsi, přiveďte do varu a za občasného míchání znovu přiveďte do varu. Zmírněte oheň, přikryjte a na mírném ohni vařte ještě asi 30 minut. 4. Masovou směs vmíchejte do rýže, hrnec odstavte, přikryjte a těsně před podáváním odstavte na 5 minut. Při podávání posypejte zbylou růžovou směsi a posapte mandlemi.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 4157x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Voňavá pochoutka z rýže, mletého skopového, směsi koření. rozinek, mandlí, růžového oleje a šafránu. Šafrán nejen že rýži zabarví, ale také ji dodá lahodnou chuť. Takováto voňavá a barevná rýžová jídla se v Indii často připravují při zvláštních příležitostech.
  • 500 g proprané rýže basmati
  • 60 g ghee nebo másla
  • 1 nakrájená cibule
  • 250 g libového mletého skopového
  • 1/2 lžičky směsi koření
  • 50 g hrozinek
  • 1/2 lžičky práškového šafránu
  • 2 lžíce růžového oleje
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 60 g loupaných pražených mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šafránová rýže s růžovou vůní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
evula
17 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šafránová rýže s růžovou vůní

Nechci moc šťourat, ale jak to, že v tom bezmasém jídle je skopové a kuřecí vývar? Jinak vypadá zajímavě.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz