Recept Šafránová rýže s růžovou vůní

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Rýži dejte do velké misky, zalijte studenou vodou a odstavte na 30 minut. 2. Na velké pevné pánvi rozehřejte na středním ohni ghee nebo máslo, přidejte cibuli a duste asi 5 minut než změkne. Zvyšte teplotu, přidejte skopové a osmažte až zhnědne. Přimíchejte směsi koření a rozinky a poduste ještě 1 minutu. Hrnec odstavte a udržujte v teple. 3. Šafrán a růžový olej dejte do šálku a dobře promíchejte. Do velikého hrnce nalejte kuřecí vývar a 2 lžičky růžové směsi, přiveďte do varu a za občasného míchání znovu přiveďte do varu. Zmírněte oheň, přikryjte a na mírném ohni vařte ještě asi 30 minut. 4. Masovou směs vmíchejte do rýže, hrnec odstavte, přikryjte a těsně před podáváním odstavte na 5 minut. Při podávání posypejte zbylou růžovou směsi a posapte mandlemi.

Recept je z kategorií: Skopové maso

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 4232x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 40 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Voňavá pochoutka z rýže, mletého skopového, směsi koření. rozinek, mandlí, růžového oleje a šafránu. Šafrán nejen že rýži zabarví, ale také ji dodá lahodnou chuť. Takováto voňavá a barevná rýžová jídla se v Indii často připravují při zvláštních příležitostech.
  • 500 g proprané rýže basmati
  • 60 g ghee nebo másla
  • 1 nakrájená cibule
  • 250 g libového mletého skopového
  • 1/2 lžičky směsi koření
  • 50 g hrozinek
  • 1/2 lžičky práškového šafránu
  • 2 lžíce růžového oleje
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 60 g loupaných pražených mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šafránová rýže s růžovou vůní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šafránová rýže s růžovou vůní

evula
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Šafránová rýže s růžovou vůní

Nechci moc šťourat, ale jak to, že v tom bezmasém jídle je skopové a kuřecí vývar? Jinak vypadá zajímavě.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz