Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Najprv si uvarime krem podla navodu na sacku od zlateho klasu s pridanim 2 PL hl. muky navyse. Nechame vychladnut. Do kremu sa cukor nedava-nesladi sa. Ibaze ak mate tak pol KL vody z ruzi a vody z citronovych kvetov...ale nemusi byt. Filo cesto rozdelime po troch alebo styroch vrstvach a nakrajame na stvorce asi tak 12 cm. Na ne ukladame po lyzicke vychladnuteho kremu a len prelozime do trojuholnickov, okraje len pritlacime. Ukladame na vymasteny plech a polejeme roztopenym tukom (nie sadlo) a v dobre vyhriatej rure pecieme zhora zdola do zlatava. Sirup-Gatar: Cukor varime s vodou asi 7 minut az do zhustnutia. Pridame citron. stavu, nechame prevriet asi tri minuty. Este horucu baklavu polievame horucim sirupom. Krasne to puka, vrci a vrni a tak trochu prska vsetko dokopy-nebojte sa-tak to ma byt. Vrch kazdej baklavy posypeme mletymi pistaciami a nemusime. Nechame vychladnut a papame. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Saebyjat-Kremova Baklava
5068 příspěvků 11.2.11 22:34
Dando, peknee
Vdaka .. aj za krasne foto
Isla si na to dobre, ten krem s trojuholnickov
ma dakedy tendenciu vytiect.Niekto prave preto ku kremu ked vari pridava
lyzicu muky.
Podobny je tu od Esme. Ak mas filo cesto a chut tak skus. Robievam a je fajnovy a este vdacnejsi snad, lebo ak je vela stravnikov je taky hutnejsi… Aj som mala vo svojej fotogalerii odfoteny fotopostup na Galaktobureko a uz som nestihla pridat ku receptu,lebo prisiel novy Labuznik a fotky su prec…skoda, dokazu inspirovat inych aby si pochutnali..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
PS: skus aj s jabkami , bude to dobre isto iste
Příspěvek upraven 11.02.11 v 22:37
Jolano
, krém jsem ochutila podle návodu,
chuť i vůně nádherná
, chvátala jsem, tak nebyly trojúhelníčky,
ale 3 vrsty fillo těsta na dno plechu, náplň a zase tři vrstvy, potřené
máslem, bylo to velmi dobré. Zítra zkusím jablka na slabé plátečky, cukr,
skořice, ořechy … v tomto těstu
Dík za recept.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Také děkuji za odpoveď. Jolanko, píšeš moc zajímavé recepty.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji a krásný den
5068 příspěvků 12.9.07 14:20
…nie, nie je to hruba muka. Je to maizena alebo kukuricny skrob jednoducho.
Filo cesto je podobne ako listkove, ale bez tuku. Pouziva sa na blizko vychodne mucniky. Myslim, ze je tu aj recept od Babi aj od Pampelisky ako vyrobit. Pokial viem ale, da sa uz skoro v:,–(e kupit. Zdravim a krasne rano…;)
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
a ještě jsem zapomněla, filo těsto? Je jako lístové? Díky to zase neznám já.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
v Čechách pod pojmem „Zlatý klas“ je hrubá mouka nebo tedy ještě před nedávnem byla.
5068 příspěvků 12.9.07 04:52
…to je kremovy prasok ako Maizena . Urcite je v Cechach alternativa, ale ja som zabudla co. Bola tu o tom aj diskuzia…urcite dakto napise ako sa to vola hezky cesky…dakujem
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko, prosím Tě, co je to ten Zlatý klas? Hodně ho zmiňuješ a já se vždycky zapomenu zeptat