Recept Saebyjat-Kremova Baklava

(Hodnoceno 1x) Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Saebyjat-Kremova Baklava

Postup

Najprv si uvarime krem podla navodu na sacku od zlateho klasu s pridanim 2 PL hl. muky navyse. Nechame vychladnut.
Do kremu sa cukor nedava-nesladi sa. Ibaze ak mate tak pol KL vody z ruzi a vody z citronovych kvetov…ale nemusi byt.

Filo cesto rozdelime po troch alebo styroch vrstvach a nakrajame na stvorce asi tak 12 cm. Na ne ukladame po lyzicke vychladnuteho kremu a len prelozime do trojuholnickov, okraje len pritlacime. Ukladame na vymasteny plech a polejeme roztopenym tukom (nie sadlo) a v dobre vyhriatej rure pecieme zhora zdola do zlatava.

Sirup-Gatar:
Cukor varime s vodou asi 7 minut az do zhustnutia. Pridame citron. stavu, nechame prevriet asi tri minuty.

Este horucu baklavu polievame horucim sirupom. Krasne to puka, vrci a vrni a tak trochu prska vsetko dokopy-nebojte sa-tak to ma byt. Vrch kazdej baklavy posypeme mletymi pistaciami a nemusime. Nechame vychladnut a papame.
Dobru chut!

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.09.07 vloženo
  • 5367x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 1 filo cesto 500 gr urobi asi (podla velkosti) 30 trojuholnickov
  • 1 l mlieka
  • zlaty klas na 1 liter mlieka-alebo corn flour primerane na 1 liter
  • 2 PL hl. muky
  • vanilka
  • 1 salka ghee butter alebo pokrmovy tuk na vyprazanie/pecenie
  • Sirup-gatar:
  • 2 salky cukru
  • 1 salka vody
  • 0,5 KL citron. stavy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Saebyjat-Kremova Baklava

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 11.02.11 22:34

Dando, peknee :) Vdaka .. aj za krasne foto :) Isla si na to dobre, ten krem s trojuholnickov ma dakedy tendenciu vytiect.Niekto prave preto ku kremu ked vari pridava lyzicu muky.

Podobny je tu od Esme. Ak mas filo cesto a chut tak skus. Robievam a je fajnovy a este vdacnejsi snad, lebo ak je vela stravnikov je taky hutnejsi… Aj som mala vo svojej fotogalerii odfoteny fotopostup na Galaktobureko a uz som nestihla pridat ku receptu,lebo prisiel novy Labuznik a fotky su prec…skoda, dokazu inspirovat inych aby si pochutnali..

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

PS: skus aj s jabkami , bude to dobre isto iste :)

Příspěvek upraven 11.02.11 v 22:37

 
danda  11.02.11 20:22

Jolano :-), krém jsem ochutila podle návodu, chuť i vůně nádherná :-), chvátala jsem, tak nebyly trojúhelníčky, ale 3 vrsty fillo těsta na dno plechu, náplň a zase tři vrstvy, potřené máslem, bylo to velmi dobré. Zítra zkusím jablka na slabé plátečky, cukr, skořice, ořechy … v tomto těstu :-) Dík za recept.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saebyjat-Kremova Baklava - Jolanko

Také děkuji za odpoveď. Jolanko, píšeš moc zajímavé recepty.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saebyjat-Kremova Baklava - Joli,

děkuji a krásný den :-)))

 
jolana
5064 příspěvků 12.09.07 14:20
Re: Saebyjat-Kremova Baklava-Zlati

…nie, nie je to hruba muka. Je to maizena alebo kukuricny skrob jednoducho.
Filo cesto je podobne ako listkove, ale bez tuku. Pouziva sa na blizko vychodne mucniky. Myslim, ze je tu aj recept od Babi aj od Pampelisky ako vyrobit. Pokial viem ale, da sa uz skoro v:,–(e kupit. Zdravim a krasne rano…;)

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saebyjat-Kremova Baklava.. Joli,

a ještě jsem zapomněla, filo těsto? Je jako lístové? Díky to zase neznám já.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saebyjat-Kremova Baklava...

v Čechách pod pojmem „Zlatý klas“ je hrubá mouka nebo tedy ještě před nedávnem byla. :-)

 
jolana
5064 příspěvků 12.09.07 04:52
Re: Saebyjat-Kremova Baklava-Sylvie

…to je kremovy prasok ako Maizena . Urcite je v Cechach alternativa, ale ja som zabudla co. Bola tu o tom aj diskuzia…urcite dakto napise ako sa to vola hezky cesky…dakujem ;)

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Saebyjat-Kremova Baklava

Jolanko, prosím Tě, co je to ten Zlatý klas? Hodně ho zmiňuješ a já se vždycky zapomenu zeptat

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz