Recept Sacchettini al tartufo s bílým hříbkem
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Máme-li fofr, nestydíme se a využijeme průmysl - tedy, někdy koupíme sacchettini al tartufo a máme je v zásobě, třeba pro strýčka Příhodu ... Použila jsem sušené bílé hříbky, ty je nutno povařit. Lepší jsou čerstvé, ale ty je nutno podusit, nejlepší by byly podušené hříbky mražené, kdyby (ovšem) byly ... nebyly, ale my si poradíme!
Postup
Sušené hříbky povaříme asi v 1 a 1/2 dcl vody, až nabudou staré podoby. Vaříme tak dlouho, až zbude 1 pol. lžíce tekutiny. Dáme si vařit vodu se solí na těstoviny. Šalotku, nakrájenou na kolečka, zpěníme na másle do růžova. K šalotce přidáme povařené hříbky i se zbylou tekutinou, přilijeme smetanu, osolíme a lehce opepříme bílým pepřem. Společným varem smetanu částečně redukujeme. Mezitím dáme do vroucí vody vařit těstoviny - podle návodu na obalu, se vaří asi 3 minuty. Hotové těstoviny zcedíme a na talíři ihned přelijeme hříbkovou smetanou. Ozdobíme hoblinkami sýra a lístky bazalky.
- 19.05.16 vloženo
- 4860x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 1 balení sacchettini al tartufo
- 1 hrst sušených bílých hříbků
- 1 šalotka
- 1 lžíce másla
- 1 kelímek (2 dl) 12% smetany
- sůl
- bílý pepř
- Parmigiano Reggiano nebo Pecorino Romano
- bazalka, příp. čerstvý tymián
Doporučená příloha
suché bílé víno
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sacchettini al tartufo s bílým hříbkem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sacchettini al tartufo s bílým hříbkem
Správně, těstoviny jsou z Lídlu a jako takové by nestály za zmínku, ale jako nouzovka je to stavovské… nemusí si člověk pořád mazat chleba, když nemá čas.
a nesrovnatelně lepší!
Dando, klidně bych krémový žampion použila, mít ho… pěkně rychle na máslíčku opéct, přidat pár lžic smetany… ale pak bych asi volila čisté těstoviny, tagliatelle (ty tam taky mají) a ošperkovat to několika zrnky anýzu…
Birkano, taštičky by se daly udělat i bez živého lanýže, prodávají různé pasty apod., ale Tebe spíš vidím vyrábět staré dobré poctivé široké nudle - tagliatelle s neméně poctivou boloňskou masovou omáčkou podle Marcelly Hazan!… Co se mě týče, je to rozhodně rozumnější jídlo
Zde s fusilli, které paní Hazan také připouští - a to bez ztráty kytičky.
@daduuja, nevím, kde je kupuje @tlustá bába. Vím však, že je má zahraniční LIDL v sortimentu potravin s označením DeLuxe. Tak jestli i ten náš
.
Docela hezký námět na domácí výrobu - asi bez „tartufa nera“
.
1151 příspěvků 19.5.16 17:12
Óóooo, babičko, lanýže?
Možná i čerstvý hnědý žampion, když nejsou bílé hříbky teď hned po ruce
, by šel, i gurmet musí občas
slevit 
Bábo, kde kupuješ Sacchettini?
66 příspěvků 19.5.16 14:25
Krásné, sliny se v hubě sbíhají, ovšem marně, hříbků nemaje
