Recept Sacchettini al tartufo s bílým hříbkem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sacchettini al tartufo s bílým hříbkem

Úvod

Máme-li fofr, nestydíme se a využijeme průmysl - tedy, někdy koupíme sacchettini al tartufo a máme je v zásobě, třeba pro strýčka Příhodu …
Použila jsem sušené bílé hříbky, ty je nutno povařit. Lepší jsou čerstvé, ale ty je nutno podusit, nejlepší by byly podušené hříbky mražené, kdyby (ovšem) byly … nebyly, ale my si poradíme!

Postup

Sušené hříbky povaříme asi v 1 a 1/2 dcl vody, až nabudou staré podoby. Vaříme tak dlouho, až zbude 1 pol. lžíce tekutiny.
Dáme si vařit vodu se solí na těstoviny. Šalotku, nakrájenou na kolečka, zpěníme na másle do růžova. K šalotce přidáme povařené hříbky i se zbylou tekutinou, přilijeme smetanu, osolíme a lehce opepříme bílým pepřem.
Společným varem smetanu částečně redukujeme.
Mezitím dáme do vroucí vody vařit těstoviny - podle návodu na obalu, se vaří asi 3 minuty.
Hotové těstoviny zcedíme a na talíři ihned přelijeme hříbkovou smetanou.
Ozdobíme hoblinkami sýra a lístky bazalky.


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.05.16 vloženo
  • 1738x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 balení sacchettini al tartufo
  • 1 hrst sušených bílých hříbků
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce másla
  • 1 kelímek (2 dl) 12% smetany
  • sůl
  • bílý pepř
  • Parmigiano Reggiano nebo Pecorino Romano
  • bazalka, příp. čerstvý tymián

Doporučená příloha

  • suché bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 19.05.16 12:57

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Sacchettini al tartufo s bílým hříbkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1202 příspěvků 21.05.16 08:49

Správně, těstoviny jsou z Lídlu a jako takové by nestály za zmínku, ale jako nouzovka je to stavovské… nemusí si člověk pořád mazat chleba, když nemá čas.
Dando, klidně bych krémový žampion použila, mít ho… pěkně rychle na máslíčku opéct, přidat pár lžic smetany… ale pak bych asi volila čisté těstoviny, tagliatelle (ty tam taky mají) a ošperkovat to několika zrnky anýzu…
Birkano, taštičky by se daly udělat i bez živého lanýže, prodávají různé pasty apod., ale Tebe spíš vidím vyrábět staré dobré poctivé široké nudle - tagliatelle s neméně poctivou boloňskou masovou omáčkou podle Marcelly Hazan!… Co se mě týče, je to rozhodně rozumnější jídlo :lol: a nesrovnatelně lepší!
Zde s fusilli, které paní Hazan také připouští - a to bez ztráty kytičky.

 
birkana
1663 příspěvků 20.05.16 14:33

@daduuja, nevím, kde je kupuje @tlustá bába. Vím však, že je má zahraniční LIDL v sortimentu potravin s označením DeLuxe. Tak jestli i ten náš :nevim:.

Docela hezký námět na domácí výrobu - asi bez „tartufa nera“ :oops:.

 
daduuja
1133 příspěvků 19.05.16 17:12

Óóooo, babičko, lanýže? :-)

Možná i čerstvý hnědý žampion, když nejsou bílé hříbky teď hned po ruce :-), by šel, i gurmet musí občas slevit :P

Bábo, kde kupuješ Sacchettini?

 
Putin
47 příspěvků 19.05.16 14:25

Krásné, sliny se v hubě sbíhají, ovšem marně, hříbků nemaje :think: :cert:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz