Recept Sabudana khichdi

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sabudana khichdi

Úvod

V Indii sa toto jedlo povazuje za postne a pripravuje sa pocas nabozenskych sviatkov.

Postup

1. Sago scedime z vody, v ktorej bolo cez noc namocene.

2. Pomelieme arasidy na hruby prasok a pridame ho do sago, spolu s kurkumou, chilli korenim, solou, cukrom, premiesame a odlozime. Zemiak nakrajame na kocky.

3. V panvici rozohrejeme olej a pridame rimsky kmin. Ked rimsky kmin troska zhnedne pridame zelene chilli papricky a kari listky, par sekund miesame.

4. Pridame zemiaky. Prikryjeme a varime na miernom ohni, za obcasneho miesanie, kym zemiaky nezmaknu.

5. Pridame sago a dobre premiesame. Prilejeme troska vody a varime na stredne silnom ohni, kym sago nie je priesvitne. Premiesavame, aby sme predisli prilepeniu saga na panvicu.

Tip: Mozeme podavat s bielym jogurtom.

http://ssalonis.blogspot.com/…khichdi.html


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.01.11 vloženo
  • 5668x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnceka sago, namocene cez noc v malom mnozstve vody, len na pokrytie sago
  • 1 a 1/2 hrnceka arasidov, prazene a osupane
  • 1 stredne velky zemiak
  • stipka kurkumy
  • 1/4 lyzicky paliveho chilli korenia
  • stipka cukru
  • sol podla chuti
  • rastlinny olej
  • 4 ks zelenych chilli papriciek vcelku
  • 1 lyzicky rimskeho kminu
  • 6 kari listkov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 01.07.11 20:16

Odkaz na uvaření

wydra 28.01.11 13:37

Lahodné, voňavé, zajímavé, jednoduché jídlo.
Opražené buráky jsem dala až na talíři, aby nezměkly a sago jsem nenamáčela, ale povařila 12 min ve vyvaru .

Odkaz na uvaření

wydra 28.01.11 13:34

Vynikajici, jednoduche, zajimave, super recept , diky Míšo !

Diskuse k receptu Sabudana khichdi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ssalonis
61 příspěvků 02.07.11 03:15
:-) :palec:
 
wydra  01.07.11 20:20

Teď už tyhle brambory indické mám zařazené v jídelníčku, taková příjemná večeře pro jednu i více wyder :-P Přidala jsem trochu červené kari pasty aby to bylo pikantnější a opražené, nahrubo rozmixované mandle …
VÝBORNÉ !!

 
wydra  28.01.11 13:37

Lahodné, voňavé, zajímavé, jednoduché jídlo.
Opražené buráky jsem dala až na talíři, aby nezměkly a sago jsem nenamáčela, ale povařila 12 min ve vyvaru . Nechala jsem malinko toho kořeněného sosíku.

Příspěvek upraven 28.01.11 v 16:11

 
wydra  28.01.11 13:34

:potlesk: _____________­_______________

 
Bento
794 příspěvků 28.01.11 11:45

Sabudana khichdi , ja som dal na to Google prelozit a len goolal ocami :roll: 8-o
co to je v preklade opytaj sa svokry ?

 
ssalonis
61 příspěvků 28.01.11 11:25

Ano, dakujem , opravila som to.

 
wydra  28.01.11 11:23

Ssalonis, kmin rimsky ?

 
ssalonis
61 příspěvků 28.01.11 11:17

Vsimla som si tej diskusie o Sagu :lol:

 
Bento
794 příspěvků 28.01.11 11:14

No vidis :potlesk: super sago na slano , dik sa dalsi recept :palec:

 
wydra  28.01.11 11:05

Ty me znicis temahle receptama! :-) Jdu varit obed !

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz