Recept Rýžový nákyp z kompotu

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžový nákyp z kompotu

Postup

Propláchnutou rýži zalijeme mlékem se špetičkou soli a pomalu vaříme. Do vychlazené kaše vmícháme ušlehané žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a s máslem. Vmícháme kompot a sníh z bílků, dáme do vymazané zapékací mísy a v troubě zapečeme.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 08.09.04 vloženo
  • 12798x zobrazeno

Ingredience

  • 150g rýže
  • 1/2l mléka
  • špetičku soli
  • 20g másla
  • 1 vejce
  • 50g cukru
  • vanilkový cukr
  • 1/2 sklenice velkého kompotu
  • máslo na vymazání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.6.12 12:36

S domácím švestkovým kompotem a domácími vajíčky…
Ani nám nevadilo, že sníh se zde vmíchává do nákypu, chuťově moc dobrý, není to přeslazené, takže jsme si pochutnali :)

Jediné, co mi trošku vadí je to, že se při porcování drolí… Když dělávám podle svého receptu z rodinné „kuchařky“, tak dávám sníh nahoru (před koncem pečení) a ten jde vždy naporcovat na docela úhledné kostky…)
Jestli je to tím sněhem uvnitř… netuším, ale jinak je to úplně stejné, jako dělám vždy i já, rozdíl je vážně jen v tom „umístění“ sněhové nadílky ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

js3js 7.12.10 22:09

v receptu je napsano pul velike sklenice kompotu. A to i se stavou nebo bez stavy?

Diskuse k receptu Rýžový nákyp z kompotu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rýžový nákyp z kompotu

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.12.10 11:55

no jooo, ale to spis pro Casina, ne? Ja se distancuju ! Kdyz bude nejhur, recepty na uplne jednoduche kolace mam. Jenze nejsou lidi ani na peceni, ani na jidlo. Rada upecu krokodyla a podle babi tycinky ! I kdyz tam neni ani snih, ani rybiz , natoz rozblemcana rejze, nedej , Ó Bože, rebarbora !!! :-P

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.12.10 11:28

Že jsme ti s Ivou a babi našly tolik koláčů… se sněhem… :mrgreen: :mrgreen:
jelikož venku je ho málo… :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.12.10 v 11:59

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.12.10 11:10

Casino, glama, babi ! :-) me do toho neplette! Jednak jsem v ryzovem nakypu nedopatrenim, vlastne jsem se tu jen zeptala na snehove nadeleni navrch a vznikl z toho kolac s rybizem :-) Casino chtel dat svuj recept, ja to blbe pochopila, napsala jsem jak jednoduse ten kolac delala moje mama. Dal to jde uz mimo me! U cukrovi me tezko nacapate jak diskutuju, leda bych sem ofotila recepty historicke, meho dedecka. Ja radeji maso a vse slane ze soucasnosti :mrgreen: Ze sladkeho miluju strudl. Obycejny, listovy strudl, hodne rozinek, zadna strouhanka ani orechy! A takovy mi udela jedine moje hodna sestra!

glamo proc bych mela mit radost ze ma babi odpoved? Nejak nechapu?!

Příspěvek upraven 10.12.10 v 11:13

casino
4491 příspěvků 10.12.10 00:41

Ale kdepak :-) To pravé rybízové je tady: http://www.labuznik.com/…-pro-casino/

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.12.10 00:20

:mrgreen: Jasně babi…to je on…jako vždy, máš odpověď…:-)
To bude mít Wydra radost :-)

Příspěvek upraven 10.12.10 v 00:22

babi
6360 příspěvků 10.12.10 00:17

Glamo, a co tento recept?
http://www.labuznik.com/…izovy-kolac/
Jeste zde nekde je recept na kolac z dvojiho testa a ten je take moc dobry…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.12.10 23:56

Myslím, že Hraběnčiny řezy nejsou to ono…
Možná něco z následujících…:

http://www.labuznik.com/…em-pro-byky/
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Ivo…ten tvůj recept znám…možná ho někde najdu :-)

Casino bylo rychlejší. Jsou to opravdu Cikánské řezy :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.12.10 v 00:01

casino
4491 příspěvků 9.12.10 23:38

iva, potěšila jste mě :-)
Hraběnčiny řezy to jsou jen velmi, velmi vzdáleně… Myslím že ty „moje“ RYBÍZOVÉ ŘEZY nebudou duplicitní :lol:
A to co dělala maminka, by mohly být při troše fantazie CIKÁNSKÉ ŘEZY http://www.labuznik.com/recipe.php?…

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.12.10 22:54

myslím, Hraběnčiny řezy jsou se sněhovou vrstvou, i když se pak na ni strouhne trocha těsta.
A ty tu jsou: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/…encin-kolac/

Moje panímáma dělala řezy, kdy na linecké potřené domácí rybízovkou nanesla ořechovou nádivku a na ni přišel tuhý sníh. To byla veliká bašta.

casino
4491 příspěvků 9.12.10 22:10

wydra, nerozumíme si :-)
Recept jsem napsal níže :-)
Spíše jsem uvažoval vložit recept na Lab, ale nemohu uvěřit tomu, že tu dosud není…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.12.10 22:00

Casino, urcite to byl kolac velice jednoduchy, urcite ne kynuty. Rekla bych, ze nejaky hrnickovy (ten tui jiste najdes, kdyby ne, mam urcite , napisu) Na tom obyc cerveny rybiz s cukrem (hodne rybiz, hodne cukr) a na tom ta vrstva snehu. Vubec zadnou vedu bych v nem nehledala, to moje mama neumela, nikdy moc nepekla, to u nas pekla babicka a deda. Ona byla spis pres zeleninu a omacky . Ale i obycejny kolac byl moc dobry!

casino
4491 příspěvků 9.12.10 21:48

wydra, koláč kynutý, či piškotový? Nebo tato mana nebeská: plát z lineckého, potřít marmeládou, poklást rybízem a po rozpečení dopéci se sněhem. Nemohu jej na Labu najít. Asi špatně hledám. Nebo je tam zase nějaký " Buzzword " :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.12.10 21:19

di, ja nakyp nedelam vubec!! Sladkou rejzi opravdu nemusim ! Ale ochutnala jsem asi jeden z nejlepsich a byl se snehem. Moje mama davala zapect vrstvu snehu na rybizovy kolac a to bylo nuuuuno eeeno! Tak proto me to tu chybelo. Verim, ze je to vyborne, ale treba z krupice, jen ne z rejze ! :mrgreen: :lol:

di
2451 příspěvků 9.12.10 21:17

casino, zcela OT - tj. ad Sandtnerka a ty recepty - dcera už mezitím u bábičky byla snad 4× a vždycky jsem jí ten papírek s názvy receptů na opsání (scanner babička bohužel nemá) zapomněla dát. Tak snad příští týden - pokud zas nezapomenu (což je víc než pravděpodobné).
Jo a s tím množstvím surovin v receptu máte pravdu, např. pro mého syna by to bylo jak do děravého zubu, ještě by si dal moučníček (nejspíš nějaký stejk).

Příspěvek upraven 09.12.10 v 21:20

casino
4491 příspěvků 9.12.10 21:10

No, já taky oben ohne :-P
V receptu není uvedeno pro kolik osob… Když si z uvedeného množství uvařím oběd, tak k odpolední kávě dojedu zbyteček :-) Sandtnerka píše pro 4 osoby! Chachacha :mrgreen:

di
2451 příspěvků 9.12.10 20:34

wydro, ivo - já sníh taky prosazovala, jako malé mi to moc chutnalo, i ten nákyp byl takový jakoby slavnostnější, bohužel jsem doma narazila, děckám to ani jednomu nechutná, takže nákyp bohužel dělám „bez“.

bombonek1
2 příspěvky 9.12.10 20:08

Ahojky samo že bez štavy :-D

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.12.10 17:52

Wydro, sněhová čepice u nás být musí! :-) Řekla bych, že syn ji má z celého nákypu nejraději. Dokonce mám vždy nějaký bílek v mrazáku, aby sněhová vrstva byla co nejvyšší. :-P

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.12.10 23:27

A navrch snih nedavate nikdo? Vysokou a hezky zapecenou vrstvu? Takova dobrota? Ani Casino ne? Já žasám ! :lol:

Příspěvek upraven 07.12.10 v 23:27

casino
4491 příspěvků 7.12.10 23:09

…bez šťávy :-) Dobrý je meruňkový kompot
Na 150g rýže dejte raději 750ml mléka a 2-3 vejce, aby to nebylo suché
Formu vysypat strouhankou
Kompot (možná celou sklenici 0,7l nebo 0,5kg jablek, v lepším případě podušených s trochou cukru) nemíchat do kaše :twisted: ale poklást na vrstvu z 1/2 kaše a pak na to rozetřít zbývající kaši
Výborný je i postudenu, přelitý sirupem, nebo malinovým rozvarem… Mňam :-)

Příspěvek upraven 07.12.10 v 23:11

js3js
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.12.10 22:09

v receptu je napsano pul velike sklenice kompotu. A to i se stavou nebo bez stavy?

bombonek1
2 příspěvky 17.11.10 17:24

Ahojky zrovna jsem ho dala do trouby tak jsem zvědavá :-)

balki
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rýžový nákyp z kompotu

Zkuste ještě posypat skořicovým cukrem,moc dobré.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz