Recept Rýžový nákyp z kompotu
Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Propláchnutou rýži zalijeme mlékem se špetičkou soli a pomalu vaříme. Do vychlazené kaše vmícháme ušlehané žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a s máslem. Vmícháme kompot a sníh z bílků, dáme do vymazané zapékací mísy a v troubě zapečeme.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
- 08.09.04 vloženo
- 16420x zobrazeno
Ingredience
- 150g rýže
- 1/2l mléka
- špetičku soli
- 20g másla
- 1 vejce
- 50g cukru
- vanilkový cukr
- 1/2 sklenice velkého kompotu
- máslo na vymazání formy
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.4.20 19:08
Mlieka som dala 6,5 dl, inak presne podľa receptu. Čerstvo upečený nákyp sa trošku drolí pri servírovani.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi10.6.12 12:36
S domácím švestkovým kompotem a domácími vajíčky…
Ani nám nevadilo, že sníh se zde vmíchává do nákypu, chuťově moc
dobrý, není to přeslazené, takže jsme si pochutnali
Jediné, co mi trošku vadí je to, že se při porcování drolí… Když
dělávám podle svého receptu z rodinné „kuchařky“, tak dávám sníh
nahoru (před koncem pečení) a ten jde vždy naporcovat na docela úhledné
kostky…)
Jestli je to tím sněhem uvnitř… netuším, ale jinak je to úplně stejné,
jako dělám vždy i já, rozdíl je vážně jen v tom „umístění“
sněhové nadílky
7.12.10 22:09
v receptu je napsano pul velike sklenice kompotu. A to i se stavou nebo bez stavy?
Líbí se miDiskuse k receptu Rýžový nákyp z kompotu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rýžový nákyp z kompotu
no jooo, ale to spis pro Casina, ne? Ja se distancuju ! Kdyz bude nejhur, recepty na uplne jednoduche kolace mam. Jenze nejsou lidi ani na peceni, ani na jidlo. Rada upecu krokodyla a podle babi tycinky ! I kdyz tam neni ani snih, ani rybiz , natoz rozblemcana rejze, nedej , Ó Bože, rebarbora !!!
Že jsme ti s Ivou a babi našly tolik koláčů… se sněhem…


jelikož venku je ho málo…
Příspěvek upraven 10.12.10 v 11:59
Casino, glama, babi !
me do toho neplette! Jednak jsem v ryzovem
nakypu nedopatrenim, vlastne jsem se tu jen zeptala na snehove nadeleni navrch a
vznikl z toho kolac s rybizem
Casino chtel dat svuj recept, ja to blbe
pochopila, napsala jsem jak jednoduse ten kolac delala moje mama. Dal to jde uz
mimo me! U cukrovi me tezko nacapate jak diskutuju, leda bych sem ofotila
recepty historicke, meho dedecka. Ja radeji maso a vse slane ze soucasnosti
Ze sladkeho miluju strudl. Obycejny, listovy
strudl, hodne rozinek, zadna strouhanka ani orechy! A takovy mi udela jedine
moje hodna sestra!
glamo proc bych mela mit radost ze ma babi odpoved? Nejak nechapu?!
Příspěvek upraven 10.12.10 v 11:13
Ale kdepak
To pravé rybízové je tady: http://www.labuznik.com/…-pro-casino/
To bude mít Wydra radost
Příspěvek upraven 10.12.10 v 00:22
Glamo, a co tento recept?
http://www.labuznik.com/…izovy-kolac/
Jeste zde nekde je recept na kolac z dvojiho testa a ten je take moc dobry…
Myslím, že Hraběnčiny řezy nejsou to ono…
Možná něco z následujících…:
http://www.labuznik.com/…em-pro-byky/
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Ivo…ten tvůj recept znám…možná ho někde najdu
Casino bylo rychlejší. Jsou to opravdu Cikánské řezy

Příspěvek upraven 10.12.10 v 00:01
iva, potěšila jste mě

Hraběnčiny řezy to jsou jen velmi, velmi vzdáleně… Myslím že ty „moje“ RYBÍZOVÉ ŘEZY nebudou duplicitní
A to co dělala maminka, by mohly být při troše fantazie CIKÁNSKÉ ŘEZY http://www.labuznik.com/recipe.php?…
myslím, Hraběnčiny řezy jsou se sněhovou vrstvou, i když se pak na ni strouhne trocha těsta.
A ty tu jsou: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/…encin-kolac/
Moje panímáma dělala řezy, kdy na linecké potřené domácí rybízovkou nanesla ořechovou nádivku a na ni přišel tuhý sníh. To byla veliká bašta.
wydra, nerozumíme si

Recept jsem napsal níže
Spíše jsem uvažoval vložit recept na Lab, ale nemohu uvěřit tomu, že tu dosud není…
Casino, urcite to byl kolac velice jednoduchy, urcite ne kynuty. Rekla bych, ze nejaky hrnickovy (ten tui jiste najdes, kdyby ne, mam urcite , napisu) Na tom obyc cerveny rybiz s cukrem (hodne rybiz, hodne cukr) a na tom ta vrstva snehu. Vubec zadnou vedu bych v nem nehledala, to moje mama neumela, nikdy moc nepekla, to u nas pekla babicka a deda. Ona byla spis pres zeleninu a omacky . Ale i obycejny kolac byl moc dobry!
wydra, koláč kynutý, či piškotový? Nebo tato mana nebeská: plát z lineckého, potřít marmeládou, poklást rybízem a po rozpečení dopéci se sněhem. Nemohu jej na Labu najít. Asi špatně hledám. Nebo je tam zase nějaký " Buzzword "
di, ja nakyp nedelam vubec!! Sladkou rejzi opravdu nemusim ! Ale ochutnala jsem asi jeden z nejlepsich a byl se snehem. Moje mama davala zapect vrstvu snehu na rybizovy kolac a to bylo nuuuuno eeeno! Tak proto me to tu chybelo. Verim, ze je to vyborne, ale treba z krupice, jen ne z rejze !

2453 příspěvků 9.12.10 21:17
casino, zcela OT - tj. ad Sandtnerka a ty recepty - dcera už mezitím u bábičky byla snad 4× a vždycky jsem jí ten papírek s názvy receptů na opsání (scanner babička bohužel nemá) zapomněla dát. Tak snad příští týden - pokud zas nezapomenu (což je víc než pravděpodobné).
Jo a s tím množstvím surovin v receptu máte pravdu, např. pro mého syna by to bylo jak do děravého zubu, ještě by si dal moučníček (nejspíš nějaký stejk).
Příspěvek upraven 09.12.10 v 21:20
No, já taky oben ohne
Sandtnerka píše pro 4 osoby! Chachacha 
V receptu není uvedeno pro kolik osob… Když si z uvedeného množství uvařím oběd, tak k odpolední kávě dojedu zbyteček
2453 příspěvků 9.12.10 20:34
wydro, ivo - já sníh taky prosazovala, jako malé mi to moc chutnalo, i ten nákyp byl takový jakoby slavnostnější, bohužel jsem doma narazila, děckám to ani jednomu nechutná, takže nákyp bohužel dělám „bez“.
2 příspěvky 9.12.10 20:08
Ahojky samo že bez štavy
Wydro, sněhová čepice u nás být musí!
Řekla bych, že syn ji má z celého nákypu
nejraději. Dokonce mám vždy nějaký bílek v mrazáku, aby sněhová vrstva
byla co nejvyšší. 
A navrch snih nedavate nikdo? Vysokou a hezky zapecenou vrstvu? Takova dobrota? Ani Casino ne? Já žasám !
Příspěvek upraven 07.12.10 v 23:27
…bez šťávy
Dobrý je meruňkový kompot
ale poklást na vrstvu z 1/2 kaše a pak na to
rozetřít zbývající kaši
Na 150g rýže dejte raději 750ml mléka a 2-3 vejce, aby to nebylo suché
Formu vysypat strouhankou
Kompot (možná celou sklenici 0,7l nebo 0,5kg jablek, v lepším případě podušených s trochou cukru) nemíchat do kaše
Výborný je i postudenu, přelitý sirupem, nebo malinovým rozvarem… Mňam
Příspěvek upraven 07.12.10 v 23:11
v receptu je napsano pul velike sklenice kompotu. A to i se stavou nebo bez stavy?
2 příspěvky 17.11.10 17:24
Ahojky zrovna jsem ho dala do trouby tak jsem zvědavá
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Zkuste ještě posypat skořicovým cukrem,moc dobré.