Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Liba02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a vanilku, vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh.Při vmíchávání sněhu přidáme i scezené ovoce. Pečeme 1 hodinu.Nákyp je možné před servírováním ještě polít kompotovou šťávou.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.09.14 06:14
Rýžový nákyp jsem dělala poprvé a podle tohto receptu. Je skutečně výborný a všem doporučuju.
Líbí se mi09.08.14 20:47
Tento recept jsem vyzkoušela a nákyp je super doporučuji Petra
23.01.13 18:52
Skvělý recept, právě dnes jsem jej dělala. Nedávala jsem meruňky, ale hrušky a je naprosto dokonalý. Krásně vláčný, měkoučký, nerozpadá se. No prostě SUPER !!!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi26.06.12 14:23
Dnes rýžový nákyp, postup přípravy, jak uvádí „bedla“, jen
s tím rozdílem, že do rýže vmíchám 250 g tvarohu, velká dobrota.
Já jsem dala 2 žloutky a ze dvou bílků sníh. Rýže jsem dala jen
1/4litrový hrníček a mléko přizpůsobila, aby nebyla rýže moc
rozvařená.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
http://pechedegourmand.canalblog.com/…4987350.html
Hm, domnívám se, že vy smáčíte již pouze ve vodě
Jednou v horké, jindy v ledové, záleží na
tom, co zrovna chcete naporcovat. 
Prosím otázku specifikovat. Její položenost v této formě dává příliš široké pole spekulací o asociování, pro mou jedinou šedou buňku mozkovou…
Příspěvek upraven 26.11.13 v 06:16
Já naopak smo… v horké, samozřejmě vodě

A v čem, či spíše v jaké vodě smáčíte vy, paní a páni kolegové?
Příspěvek upraven 25.11.13 v 20:46
Takže, aby byl úspěch zaručen, špetka soli, citr. šťáva, nebo dokonce - 2 lžíce studené vody - každá rada drahá

Na př. Jíšku trochu osolit, nedělají se žmolky, nebo:nůž na dorty smočíme v ledové vodě, nebo:do kávy trochu likéru, atd..atd..
…přidává špetka soli. Bral jsem to jako jednu z kuchařských pověr
No, asi jsem se pletl
Casino, já když dělám sníh, tak tam vždy tu špetku soli přidám, možno i do rýže, pravda, měla by tam být zmíněná, jsou tu jistě i začínající kuchty.
…akorát, kůže líná, do vlažné kaše vmíchám přímo cukr, máslo, žloutky, potom sníh. Ovoce vkládám až při vrstvení těsta do formy.

V receptu není zmínka o soli… Asi se její použití předpokládá automaticky…
8 příspěvků 31.07.11 18:20
Dělám nákyp odjakživa podle téhož receptu a je super!
Měla jsem telefon a koukám, že jsem to nějak odflákla … chybí tam ještě pokrájené meruňky a trochu meruňkové šťávy, kterou jsem rýži naředila. Pekla na 180°C.
Rýže jsem dala 400 g, vařila v osolené vodě tak, že vyčnívaly jen špičky rýže. Když se voda vyvařila, přidala jsem 900 ml mléka, 2 silnější plátky másla a vařila rýži do měkka a mléko se vstřebalo. Nechala vychladnout. 4 žloutky jsem vyšlehala s 2 vanilkovými cukry, citrónovou kůrou a 4 PL cukru, vmíchala do vychladlé rýže a lehce vmíchala sníh. Pekla na 180.
433 příspěvků 24.07.02 21:34
Pridat celou vanilku a nebo cukr? A kolik?