Recept Rýžový nákyp s jablky 2

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžový nákyp s jablky 2

Postup

1. Rýži na mírném ohni povaříme v 125 ml osolené vody asi 5 min. Přidáme mléko a vyškrábanou vanilkovou dřeň a vaříme dalších 15 min. Vmícháme vejce a 3 lžíce cukru. 2. Oloupaná jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 225 °C. 3. Do formy dáme 2 lžíce vody. Zbylý cukr za stálého míchání ve formě rozpustíme. Do formy navrstvíme jablka a zakryjeme rýží. Pečeme v troubě na střední příčce asi 45 min. dozlatova. 4. Metlou ušleháme dotuha smetanu a vanilkový cukr, dáme na nákyp a posypeme strouhanými lískovými oříšky a sekanými pistáciemi. Mátu omyjeme, osušíme a obložíme jí nákyp.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11512x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 125 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 125 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 75 g cukru
  • 500 g jablek
  • 150 g smetany
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 lžíce strouhaných lískových oříšků
  • 1 lžíce sekaných pístácií nebo mandlí
  • máta na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.11.13 15:27

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rýžový nákyp s jablky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 25.11.13 21:36
Když jsem hodil voko na suroviny, tak mi přišlo, že...

1. By se recept měl jmenovat „Jabka s rýži“ Spletl jsem se… Těch jablek je tam tak akorát :potlesk:
2. Že pepicek vařil pro anorektičky (4 porce!!!) ;) Já vařil ze dvou dávek a polovičku (pro Alis: Tedy množství udané v receptu :) jsem slupl na posezení k obědu. No, a ten zbytek, co měl být k obědu zítra, do večera nevydržel :oops: Tím i naznačuju, že je to prudce jedlé :palec: A proč v hodnocení dávám pouze ***? Protože se sněhem a máslem vařím lepšííí nákyp! :)
Je pravda, že jsem nezdobil šlehačkou, protože v domě nebyla, na rozdíl od sněhu, kterého je už i za okny fůra :mrgreen: až jsem musel i tu mátu prstíčkem vyprošťovat ze závěje :mrgreen: :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz