Recept Rýžový nákyp s jablky 2

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžový nákyp s jablky 2

Postup

1. Rýži na mírném ohni povaříme v 125 ml osolené vody asi 5 min. Přidáme mléko a vyškrábanou vanilkovou dřeň a vaříme dalších 15 min. Vmícháme vejce a 3 lžíce cukru. 2. Oloupaná jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 225 °C. 3. Do formy dáme 2 lžíce vody. Zbylý cukr za stálého míchání ve formě rozpustíme. Do formy navrstvíme jablka a zakryjeme rýží. Pečeme v troubě na střední příčce asi 45 min. dozlatova. 4. Metlou ušleháme dotuha smetanu a vanilkový cukr, dáme na nákyp a posypeme strouhanými lískovými oříšky a sekanými pistáciemi. Mátu omyjeme, osušíme a obložíme jí nákyp.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11717x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 125 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 125 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 75 g cukru
  • 500 g jablek
  • 150 g smetany
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 lžíce strouhaných lískových oříšků
  • 1 lžíce sekaných pístácií nebo mandlí
  • máta na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 25.11.13 15:27

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Rýžový nákyp s jablky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rýžový nákyp s jablky 2

casino
4491 příspěvků 25.11.13 21:36
Když jsem hodil voko na suroviny, tak mi přišlo, že...

1. By se recept měl jmenovat „Jabka s rýži“ Spletl jsem se… Těch jablek je tam tak akorát :potlesk:
2. Že pepicek vařil pro anorektičky (4 porce!!!) ;) Já vařil ze dvou dávek a polovičku (pro Alis: Tedy množství udané v receptu :) jsem slupl na posezení k obědu. No, a ten zbytek, co měl být k obědu zítra, do večera nevydržel :oops: Tím i naznačuju, že je to prudce jedlé :palec: A proč v hodnocení dávám pouze ***? Protože se sněhem a máslem vařím lepšííí nákyp! :)
Je pravda, že jsem nezdobil šlehačkou, protože v domě nebyla, na rozdíl od sněhu, kterého je už i za okny fůra :mrgreen: až jsem musel i tu mátu prstíčkem vyprošťovat ze závěje :mrgreen: :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Karbanátky Karbanátky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz