Recept Rýžová polévka se zeleným hráškem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžová polévka se zeleným hráškem

Postup

Dobře opranou rýži vaříme ve vývaru ze zeleniny téměř do měkka. Pak přidáme hrášek, zmrazený vaříme cca 8 min., sterilovaný jen prohřejeme a přidáme i nálev z hrášku. Po odstavení z plotny přidáme v trošce vychladlého vývaru rozkvedlaný žloutek, máslo a čerstvě usekanou petrželovou nať. Případně dosolíme.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 27.01.09 vloženo
  • 4282x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 PL rýže
  • 3 PL hrášku
  • vývar z kořenové zeleniny a cibule
  • 1 - 2 žloutky
  • máslo
  • petrželová nať
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 18.4.16 11:04

Do „chci uvařit“ vybírám často podle autora receptu, tady mne inspirovala předchozí dobrá zkušenost s petrželkovými knedlíčky v petrželkové omáčce. Do vývaru přihozen sušený hráškový lusk. Hrášek čerstvý. Výsledek předčil - v dobrém - mé očekávaní.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Rýžová polévka se zeleným hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz