Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ela Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sú dva spôsoby výroby ryžovej múky: 1. Ryžu nasucho trochu opražíme, potom ju rozdrvíme v mažiari - hmoždíři a presitkujeme - prosijeme. 2. Ryžu dokonale rozvaríme vo vode, rozmixujeme, na väčšej ploche necháme uschnúť, potom rozmačkáme valčekom na doske a presitkujeme. Rozvarená a rozmixovaná ryža sa dá použiť aj vo vlhkom stave, napríklad do cesta. Takto sa dá pripraviť aj hrachová múka a šošovicová - čočková mouka.
Recept je z kategorií: Rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rýžová mouka
1 příspěvek 1.4.14 15:13
Dobrý den. Pár měsíců jsem na bezlepkové dietě. Bohužel ale bezlepkové mouky jsou spíš škrobové kozistence, těžko rozmíchatelné a výsledek tuhý. Rýžová mouka mi přijde jako dobrá kombinace. A už delší dobu uvažuji nad tím, že si "namelu "rýži. Počítám, že rýžová mouka je tzv bez chuti a zápachu a určitě se dá regulovat i hrubost. A lepivost rýže je asi taky jen ku prospěchu. Jen mi tu chybí z jaké rýže se má vyrábět. Řekla bych, že asi spíš z rýže kulatozrné (používané na anglické pudinky) než parboiled či celozrné. Nebo je to naprosto jedno? Děkuji Terez
Eli, děkuju moc, je to velmi zajímavě. Myslím, že zařazení je správné, že tu jiná eventualita zařazení zatím není. To by se ta kategorie musela jmenovat „výroba ingrediencí“ nebo tak nějak…
Musí to dát práci, než člověk vyrobí 100 g rýžového prášku. Láká mne to zkusit ze zvědavosti, jinak si asi mouku spíše koupím, jak píše Jenoféfa v příspěvku u Tvých Banánových palačinek , v obchodě Country life, jistě ho na Slovensku máte tiež.
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, Kari. Tak toto je originál recept, ako sa vyrába ryžová múka v Indii a tak ti to predávam. Ešte som to neskúšala, ale ak ju nenájdem v obchode, asi si ju takto vyrobím, lebo mám veľmi veľa dobrých indických jedál a tam väčšinou ide táto múka.
A ešte prosím Labužníkov, aby mi poradili, kde tú múku zaradiť, neviem, či som to dala dobre. Ďakujem a pekný večer všetkým.