Recept Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami

Postup

1. Rýži se solí uvedeme do varu v 500 ml vody a přiklopené vaříme 20 min. 2. Jablka omyjeme, seřízneme vršky, plody včet­ně jádřinců vydlabeme. Zázvor pokrájíme na kostičky, rozinky propláchneme, necháme dobře okapat a smícháme s rýží, medem, zázvorem a skořicí. 3. Troubu předehřejeme na 225 °C. Jablka naplníme rýžovou směsí a dáme do zapé­kací formy. Pečeme v troubě asi 25 min. a přítom často potíráme máslem. Zbylou ná­divku uchováváme v teple. Poté ji rozdělíme na talíře, narovnáme na ni pečená jablka a před podáváním posypeme vlašskými ořechy.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 24.10.02 vloženo
  • 4906x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 630 kcal, 8 g bílkovin, 22 g tuků, 100 g sacharidů
  • 225 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 4 velká červená jablka
  • 40 g naloženého zázvoru
  • 100 g rozinek
  • 6 lžic tekutého medu
  • 1-2 lžičky skořice
  • 80 g másla
  • 2 lžíce sekaných vlašských ořechů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz