Recept Rýže s hráškem a kořením

Polda Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ve velikém hrnci rozehřejete olej, přidejte zázvor, chilli, zrnka římského kmínu, semínka hořčice, lístky curry, podle chuti přisolte a za stálého míchání podustě asi 1 minutu. Přidejte bazalku, mátu , koriandr, hrášek, rýži, vodu a šafránovou směs ( není nutná ), přikryjte a uveďte do varu. Zmírněte oheň a vařte dalších 15 minut než je rýže hotová.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 4101x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Rýže vařená a chilli, kořením, čerstvými bylinkami, hráškem a pro zlatavou barvu s trochou šafránu.
  • 6 porcí
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 2 lžičky jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 1 najemno nakrájená čerstvá chilli paprička, červená nebo zelená
  • 1/4 lžičky zrnek římského kmínu
  • 1/4 lžičky černých hořčičných semínek
  • 3-4 čerstvé nebo sušené lístky curry
  • sůl
  • 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • lžíce čerstvé nakrájené máty
  • 1 lžíce čerstvě nakrájeného koriandru
  • 90 g čerstvého nebo mraženého předvařeného hrášku
  • 400 g dlouhozrnné rýže
  • 1 litr vroucí vody
  • 10 - 12 vláken šafránu namočených v trošce teplé vody - není nutno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže s hráškem a kořením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rýže s hráškem a kořením

Polda
36 příspěvků 30.1.14 22:18
Rýže s hráškem a kořením

Curry lístky

Vůně a chuť kari listů je svěží a příjemná a vzdáleně připomínající mandarinky. Curry listy se používají v jižní Indii a na Srí Lance ve velké míře, ale určitou důležitost mají také v severní Indii. Jedná se o sušené lístky curry.
Kari listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Kari listy obsahují aromatické látky určené k aromatizaci a jemnému dochucení polévek, kari, zeleninových porkmů apod. Kari Listy jsou též podstatnou složkou kari koření, zelených čatní a marinád.

POZOR -
Nezaměňujte toto koření s klasickým drceným kari, což je směs různých druhů koření. Lístky kari mohou být ingrediencí směsi na kari, avšak samo o sobě jej nelze takto použít.

tutinek
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rýže s hráškem a kořením

Myslím,že to má v pořádku.Už jsem se s tím několikrát setkala.Je tu něco jiného než směs kari koření.

omanek01
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rýže s hráškem a kořením

Curry ma listy? To je snad smes susenych a drceych koreni, ne?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz