Recept Rýže s hráškem a kořením

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velikém hrnci rozehřejete olej, přidejte zázvor, chilli, zrnka římského kmínu, semínka hořčice, lístky curry, podle chuti přisolte a za stálého míchání podustě asi 1 minutu. Přidejte bazalku, mátu , koriandr, hrášek, rýži, vodu a šafránovou směs ( není nutná ), přikryjte a uveďte do varu. Zmírněte oheň a vařte dalších 15 minut než je rýže hotová.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 3162x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Rýže vařená a chilli, kořením, čerstvými bylinkami, hráškem a pro zlatavou barvu s trochou šafránu.
  • 6 porcí
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 2 lžičky jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 1 najemno nakrájená čerstvá chilli paprička, červená nebo zelená
  • 1/4 lžičky zrnek římského kmínu
  • 1/4 lžičky černých hořčičných semínek
  • 3-4 čerstvé nebo sušené lístky curry
  • sůl
  • 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • lžíce čerstvé nakrájené máty
  • 1 lžíce čerstvě nakrájeného koriandru
  • 90 g čerstvého nebo mraženého předvařeného hrášku
  • 400 g dlouhozrnné rýže
  • 1 litr vroucí vody
  • 10 - 12 vláken šafránu namočených v trošce teplé vody - není nutno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže s hráškem a kořením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Polda
35 příspěvků 30.01.14 22:18
Rýže s hráškem a kořením

Curry lístky

Vůně a chuť kari listů je svěží a příjemná a vzdáleně připomínající mandarinky. Curry listy se používají v jižní Indii a na Srí Lance ve velké míře, ale určitou důležitost mají také v severní Indii. Jedná se o sušené lístky curry.
Kari listy je koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Pochází ze stromu Kari, který roste v jihozápadní Asii. Kari listy obsahují aromatické látky určené k aromatizaci a jemnému dochucení polévek, kari, zeleninových porkmů apod. Kari Listy jsou též podstatnou složkou kari koření, zelených čatní a marinád.

POZOR -
Nezaměňujte toto koření s klasickým drceným kari, což je směs různých druhů koření. Lístky kari mohou být ingrediencí směsi na kari, avšak samo o sobě jej nelze takto použít.

tutinek
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýže s hráškem a kořením

Myslím,že to má v pořádku.Už jsem se s tím několikrát setkala.Je tu něco jiného než směs kari koření.

omanek01
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýže s hráškem a kořením

Curry ma listy? To je snad smes susenych a drceych koreni, ne?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz