Recept Rýže pažitková (petrželová)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přebranou rýži několikrát propláchneme studenou vodou, potom ji spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat. Ve vhodné nádobě rozpustíme tuk, přisypeme okapanou rýži a lehce ji osmahneme. Zalijeme horkou vodou, mírně osolíme, zvolna zavaříme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Do udušené rýže nakonec lehce zamícháme pečlivě opláchnutou a jemně nakrájenou pažitku nebo zelenou petrželku.

Recept je z kategorií: Rýže

Nahlásit recept

  • 21.04.05 vloženo
  • 5353x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • *Porce 150 g*
  • 700 g rýže
  • 75 g tuku
  • 1050 g pitné vody
  • 120 g pažitky (petrželové nati)
  • sůl;
  • *Porce 200 g*
  • 900 g rýže
  • 100 g tuku
  • 1350 g pitné vody
  • 160 g pažitky (petrželové nati)
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže pažitková (petrželová)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz