Recept Rýže, která se vždy povede
alca Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozpálíme troubu na plné pecky. Do pekáče dáme olej a rýži a za stálého míchání na sporáku prohřejeme. Potom zalijeme vařícím vývarem tak, aby rýže byla potopená. Přikryjeme fólií a vrazíme na 15-20 minut do trouby. Tato rýže se vždy povede, každé zrníčko je jako živé a zvlášť.
Recept je z kategorií: Rýže
- 20.04.02 vloženo
- 7820x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Ingredience
- 1 kg rýže
- 1,5 litru silného kuřecího vývaru
- 1/2 hrníčku oleje
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Rýže, která se vždy povede
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Rýže, která se vždy povede
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Ráda jím rýži u mé matky, která ji dělá velmi podobně-na sporáku jen na trošce oleje osmrkne trochu cibulky jemně do sklovita, přidá rýži ,kterou také nechá zesklovatět a vodu a sůl,nebo vývar a šoupne do trouby péci .Specielně pro mě mamka nechá trochu zhnědnout okraje.Tuto rýži mohu i bez masa.Nebo smíchám jen s uvařenou Mochovskou směsí.
…tak jsem vyzkoušel a ono se povedlo. Už to sice není neutrální příloha, neboť kuřecí vývar (a dle Lassienky použitý tuk z tohoto vývaru) to chuťově posouvá do jiné komnaty, ale velmi zajímavé. Jen asi budu muset zregulovat množství tuku. Já se teda tučným a mastným věcem nevyhýbám (však můj ošetřující lékař ví), ale toto bylo na mě moc.
Děkuji za zajímavý návod, Ivo.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Alco, diky, ja se bala, ze je to nejaka specialitka…
Obycejny alobal
ahoj
a úplně stejně se udělá i v MW.
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Na tuhle rýži mám dva zlepšováky. První je - pokud peču kuře, tak veškerý výpek nechám v pekáči, pak stačí jen nasypat rýži a zalít vodou. Druhý zlepšovák - pokud vařím slepičí polévku, tak seberu seshora všechno to mastné a dám do rýže - v tomto případě také stačí už jen podlít vodou.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Alco, jakou fólií prosím pekáček pokryjeme?
Ale kdepak,ono se to vse vsakne do te ryze;)
Hloupě se zeptám, ten vývar s tím olejem je už pak asi nejspíš na vylití, viďte?
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Takto dělám i já rýži, možná trochu méně oleje, ale opravdu se vždycky povede.
dávkování - 1 díl rýže a 1 a 1/2 dílu vody