Recept Rýže hrášková

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přebranou rýži několikrát propláchneme studenou vodou, potom ji spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat. Ve vhodné nádobě rozpustíme tuk, přisypeme okapanou rýži a lehce ji osmahneme. Zalijeme horkou vodou, mírně osolíme, zvolna zavaříme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Do udušené rýže nakonec lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek.

Recept je z kategorií: Rýže

Nahlásit recept

  • 21.04.05 vloženo
  • 6789x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • *Porce 150 g*
  • 600 g rýže
  • 75 g tuku
  • 900 g pitné vody
  • 240 g sterilovaného hrášku bez nálevu
  • sůl;
  • *Porce 200 g*
  • 800 g rýže
  • 100 g tuku
  • 1200 g pitné vody
  • 320 g sterilovaného hrášku bez nálevu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže hrášková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Houbová smaženice Houbová smaženice
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz