Recept Rýže Caracas

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jedná se o recept na přípravu rýže jako přílohy v podstatě k čemukoliv, který mě naučil můj známý z Venezuely. Proto jsem zvolil tento název receptu.. Po této přípravě je rýže pak krásně voňavá..

Postup

Na olej dáme zpěnit cibuli, česnek, a papriku - vše nakrájené na velké kusy. (Stroužek na 1/2, ne velkou cibuli na 4 díly a syrovou papriku (červenou či zelenou) taky asi na 4-5 dílů.

Přidáme opranou rýži a smažíme chvilku společně se zeleninou. Přidáme vodu, osolíme a opepříme a vaříme jako klasickou rýži doměkka.

PS: Uvařená paprika, cibule a česnek mezi kopečky rýže jsou pak lahůdka!

Recept je z kategorií: Rýže


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.07.10 vloženo
  • 2649x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 šálky rýže
  • 4 šálky vody
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • paprika
  • sůl & pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže Caracas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 28.07.10 10:10
Re: Rýže Caracas

Papriku láduju téměř do všeho, rýže byla dosud ušetřena - už nebude:), díky za nápad:))

 
pohodaman
1 příspěvek 15.07.10 00:44
Re: Rýže Caracas

Casino, koukám, že to byla tak trochu ruská ruleta :-)) ale jsem rád, že základní osa receptu doznala svých kvalit :-))

 
casino
4473 příspěvků 11.07.10 21:38
Re: Rýže Caracas

No, já dnes, jsa slaměným vdovcem, oběd poněkud odflákl :) : polévka ze včerejška, pivo ze sedmého schodku a tato rýže, kterou jsem si trošku vylepšil půlkou kuřete na kousky (na 1/2 kg kulaté rýže). Místo vody využit morčací vývar od onehdy, co jsem vařil krky k povidlové omáčce. Místo ol. oleje ( přece nejsem barbar :-) kousek sádla. Ale jinak jsem se držel receptu :-)) Říkal jsem si, že to bude takové normální La´c (na talíři jsem si část jídla zakápl sojovkou s vínem) po česku… Bylo to takové normální rizoto se zeleninou. Poněkud vynikla sladkost paprik i cibule (příště přidám i rozinky).
Trochu se mi ekluje chválit si uvařená jídla, ale protentokrát souhlasím s posledními autorovými slovy… :-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz