Recept Rýže Caracas

pohodaman Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jedná se o recept na přípravu rýže jako přílohy v podstatě k čemukoliv, který mě naučil můj známý z Venezuely. Proto jsem zvolil tento název receptu.. Po této přípravě je rýže pak krásně voňavá..

Postup

Na olej dáme zpěnit cibuli, česnek, a papriku - vše nakrájené na velké kusy. (Stroužek na 1/2, ne velkou cibuli na 4 díly a syrovou papriku (červenou či zelenou) taky asi na 4-5 dílů. Přidáme opranou rýži a smažíme chvilku společně se zeleninou. Přidáme vodu, osolíme a opepříme a vaříme jako klasickou rýži doměkka. PS: Uvařená paprika, cibule a česnek mezi kopečky rýže jsou pak lahůdka!

Recept je z kategorií: Rýže

Nahlásit recept

  • 10.07.10 vloženo
  • 2960x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 šálky rýže
  • 4 šálky vody
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • paprika
  • sůl & pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže Caracas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rýže Caracas

2905
753 příspěvků 28.7.10 10:10
Re: Rýže Caracas

Papriku láduju téměř do všeho, rýže byla dosud ušetřena - už nebude:), díky za nápad:))

pohodaman
1 příspěvek 15.7.10 00:44
Re: Rýže Caracas

Casino, koukám, že to byla tak trochu ruská ruleta :-)) ale jsem rád, že základní osa receptu doznala svých kvalit :-))

casino
4497 příspěvků 11.7.10 21:38
Re: Rýže Caracas

No, já dnes, jsa slaměným vdovcem, oběd poněkud odflákl :) : polévka ze včerejška, pivo ze sedmého schodku a tato rýže, kterou jsem si trošku vylepšil půlkou kuřete na kousky (na 1/2 kg kulaté rýže). Místo vody využit morčací vývar od onehdy, co jsem vařil krky k povidlové omáčce. Místo ol. oleje ( přece nejsem barbar :-) kousek sádla. Ale jinak jsem se držel receptu :-)) Říkal jsem si, že to bude takové normální La´c (na talíři jsem si část jídla zakápl sojovkou s vínem) po česku… Bylo to takové normální rizoto se zeleninou. Poněkud vynikla sladkost paprik i cibule (příště přidám i rozinky).
Trochu se mi ekluje chválit si uvařená jídla, ale protentokrát souhlasím s posledními autorovými slovy… :-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz