Recept Ryzce v bílé omáčce Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V případě čerstvých ryzců povaříme ve slané vodě celé hlavy cca 10 min. Naložené ryzce jsou také vynikající (viz foto z mých zdrojů) Na másle vyrobíme voňavou jíšku, kterou zalijeme studeným, dobrým, hovězím vývarem (maso vaříme s bobkovým listem, kuličkami pepře a kuličkami nového koření) Omáčku osolíme a do horké vložíme celé hlavy ryzců místo masa. (hovězí z polévky se k tomu nevylučuje, ja to ale nedělám ) Můžeme dochutit lžičkou bílého vína. Ne víc! Zdobíme petrželkou, nebo také ne ! S rýží je to delikatesa !

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 18.12.10 vloženo
  • 4135x zobrazeno

Čas přípravy

  • vč. hovězího vývaru 1 až 1 1/2 hod

Ingredience

  • čerstvé nebo sterilované celé hlavy ryzců
  • hovězí vývar
  • hladká mouka
  • máslo
  • sůl, pepř
  • kapka bílého vína
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ryzce v bílé omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ryzce v bílé omáčce

Alis
2617 příspěvků 28.1.11 12:26

Aha, nějak jsem moc rychle četla … a včera? Prostě, kdo moc mluví, pak pozdě chodí, sám sobě škodí :-)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.1.11 12:18

Kdepaaak, vcera na stole byly marinovane vaclavky , porek a majolka. Ryzce v bile omacce je teple jidlo s prilohou (ryze) . Chyba zes neochutnala, co uvarim jednou, neumim podruhy :-P

Alis
2617 příspěvků 28.1.11 12:06

Jestli byly včera na stole na srazu labužníků tyto houbičky, pak musely být naprosto skvělé. Ani jsem nestačila ochutnat :-(

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 01:20

Mas babi suseny ryzce? Ale ne cele hlavy, vid. Kdyz je namocis jako normalni sus houb, proc by to neslo, urcite to bude dobre jidlo, ale nebude to flak ryzcomasa,

babi
6360 příspěvků 22.12.10 21:39

wydricko, co myslis, slo by to ze susenych?

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.12.10 19:01

Wydro, k vánoční atmosféře se to nehodí :lol: :-P , dej recept na zavařované ryzce, dík D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz