Recept Rychlý slovenský medovník

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve trochu rozpustíme smetol s medem, pak přidáme všechny další ingredience, dobře vypracujeme (vymícháme), nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct. Vychladnuté pokrájíme na obdélníčky, máčíme je v v polevě (čokoládové) a obalujeme v kokosu.

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 14.10.03 vloženo
  • 12490x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g smetolu
  • 1 vejce
  • 2 dl mléka
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sody bicarbony(nesmí být stará, nebo těsto by se nezvedlo)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jaruššš 14.12.12 11:26

.....je vynikající, vřele všem doporučuji! Rychlý, levný a jednoduchý, s tímto předpisem se dá snadno kouzlit. Já ještě přidala trošku mleté skořice, mletého nového koření a vlašských ořechů........neměl chybu! Přeji krásné a voňavé vánoce!

Diskuse k receptu Rychlý slovenský medovník

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 17.12.10 00:22
;)
rastoba
492 příspěvků 20.10.03 05:49
Odzkouseno

Tak jsem to odzkousela, Smetol jsem nahradila mistnim olivovym ztuzenym tukem urcenym k podobnym kejklum.
Hodnoceni: Nenarocne, velmi rychle, velmi velmi jedle - 100%uspesnost.
Snad je, ze priste to budu obalovat v mletych oriskach nebo mandlich apod. Myslim, ze maji jemnejsi chut a celkovy ojem bude jemnejsi -ale to je vec subjektivity.
Vrele doporucuji - meisje.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Pokud se pamatuji,

tak z dostupných tuků bych Smetol přirovnala např. k cukrářské Lukaně, mám pocit, že Hera je „mastnější“ a těsto je pak drobivější. Ale to by snad nevadilo. Tzv. ztužený (100 %) tuk jako Omega, je něco dost jiného.

Pampeliska191
1075 příspěvků 15.10.03 13:49
Pajo

Smetol, to je jedly tuk do vsech druhu peciva, ktery obsahuje rostlinne tuky a oleje. Obsahuje minim. tuku 70%. Je idealni do vsech druhu peciva, vhodny do listoveho testa, moucniku, cukrovi, kremu, buchet a kolacu. Ma nazloutlou barvu
Myslim si, ze v zadnem pripade bych tohleto nenahrazovala omegou! Omega je ztuzeny a fritovaci tuk (bile barvy). Hera by tomu urcite neublizila. To uz spise maslo bych nepouzila do tohoto receptu, nebo by byl moucnik hodne drobivy. Chce to vyzkouset, clovek se cely zivot uci.
Vsem preji krasny slunecny den jako je dneska u nas

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Smetol

zrovna nedávno byla na jednom serveru diskuse k receptu, co je to Smetol. Taky jsem si myslela, že ho lze nahradit herou, ale někdo oponoval, že to není to samé co Hera, že je to spíš 100% ztužený tuk (v Česku Omega). Ale prý se dá Smetol sehnat. Tak nevím … ale myslím, že 100% tukem bych to nenahradila, spíš tou Herou. Poraďte.

meisje
580 příspěvků 15.10.03 13:09
Smetol&spol.

Diky za odpoved, taky neziji v CR a protoze to chci zkusit upect budu muset najit nejakou nahrazku. U nas v Holandsku neni ani Solo O:}, ale ja neco vykoumam - jeste jednou diky a mej se krasne - meisje.

Pampeliska191
1075 příspěvků 15.10.03 11:07
Meissje

Zdravim Te. Neni to zadna hloupa otazka, rada ti odpovim. Je to tuk (kostka, ktera se prodavala ve 250g), je to jeden z druhu margarinu. Nevim presne jake se ted prodavaji margariny v Cesku, ale muzes to snad nahradit treba i Herou. Promin mi to , ja si to ani neuvedomila, ze mozna ted uz se v Cesku smetol mozna ani neprodava. Ja pouzivam u nas v Lucembursku tuk SOLO a myslela jsem si, ze to zrejme nebudete znat, proto jsem napsala do receptu nazev tuku, ktery jsem jeste pred lety pouzivala ja v Cesku. Mej se moc hezky a at vam medovnik chutna.

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Nevim......

Ahoj Pampelisko, mozna je to hloupa otazka - ale ja nevim co je to „smetol“. Je to nejaky slovensky tuk? Cim to muzu nahradit?
Diky a hezky den - meisje.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz