Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, rebarboru nakrájíme na kousky a zamícháme ji do těsta. V předehřáté troubě upečeme. Vychladlou buchtu nakrájíme na kostky, ozdobíme (např. šlehačkou a čokoládovou polevou) a podáváme.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
káva (pozor na srdce!), čaj, víno, limo, mléko, kakao…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.10.16 09:09
Tento moučník peču často, ale nyní jsem našla i hodně podobnou verzi,
tak to přidávám sem, kdyby někdo hledal inspiraci, netřeba to dávat jako
samostatný recept - je to opravdu hodně podobné, jen zde se nedává žádný
tuk, jen se mléko nahradí smetanou a je trošku jiný poměr všeho, ale
výsledek je vynikající: rychlý a nadýchaný moučník
Nafocen i zdroj, kde jsem k receptu přišla, je to z jednoho časopisu…
Líbí se mi6.6.12 17:37
Cukr jsem ubrala a musela jsem přidat malinko mléka a oleje, řekla bych,
že zde „jedna sklenice = jeden hrnek - cca 250 ml)
Ale to je jen takový detail, který si každý doladí stejně sám podle
hustoty těsta.
Rebarboru jsem dala čerstvou, bez "vyšťavení“ a v pohodě… moučník
zůstal vláčný a „nemokvavý“.
Líbí se mi rychlá příprava i rychlé pečení, já to měla při
160 st.c. za 20 minut. (Ale pozor - každá trouba peče jinak).
My měli před chvilkou ke kávě, pěkně jen se šlehačkou a čokoládovou
rýží a jelikož toho byl celý veliký plech, bude ještě v pohodě pro
všechny ještě na zítra k snídani
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlý rebarborový zákusek
Ten cukr vážně je lepší ubrat… já dala o cca deset deka méně a dala jsem krupicový. Moučkový používám jen na polevy nebo do cukroví
Já to párkrát kdysi koupila,
když to začínalo a vždy to hned teklo, stejně je to předražené.
Prý jen tak, na mlsání… Řekla jsem mu, že
to ať si mu kupuje máma. Pak dostal nanukáč s opravdovou šlehanou smetanou
a jakpak mlaskal
Stejně ale mu to kupuje dál, no, ale styl
jejího vaření se nedá komentovat, stačí říct, že od ní si dávám
zásadně jen kafe, které si pro jistotu u nich takticky zaleju sama 
Buchta byla i ráno pořád vláčná, a to jsem ji nechala jen tak pod ubrouskem na tácu na stole.
Poleva se mi zdála zbytečná, když je v buchtě už ovoce (nebo kam rebarboru zařadit) a měla jsem doma tu smetanu.
Je to v rychlošlehači našlehaná smetana, to v tom spreji snad ani není šlehačka…
Kamarádka to kupuje pořád, dokonce kluka naučila mlsat to jen tak, z té trysky, pamatuju si, jak byl jednou u nás na víkend, byli jsme nakoupit a já mu říkám, co by chtěl koupit. Čekala jsem cokoli, ale on chtěl dva ty spreje
Rebarboru mám na zahradě, ale zahlédla jsem v obchodě její cenu… šla jsem do kolen, ale kdyby jen cena: to byly takové frňousky a ještě omlácené, oschlé… Zlatá naše… já z ní dělám i marmeládu a tady jsem našla i recept na limonádu z ní, tak se nebojím, že by se nespotřebovala, jen si musím aspoň dvě-tři krabičky schovat i do mrazáku.
(Edit: překlepy
)
Příspěvek upraven 07.06.12 v 16:17
Zuzka:zrovna dnes jsem ořezala rebarboru (v krámě je dosti drahá)tak to také upeču, cukr uberu, ale rebarboru raději spařím, doufám, že šlehačka není ze spreje ?
U nás bude bez polevy a bez šlehačky, trouba
ti peče pěkně, takto mám ráda upečené moučníky.
