Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jcs1 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Léty prověřený recept na výborný práškový táč od mé maminky.
(jde o rychlejší napodobeninu táče, pravý táč je z kynutého těsta)
Do mísy dáme žloutky, cukr, vsypeme mouku s práškem do pečiva, potom vlejeme tuk rozpuštěný v mléce a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalejeme na vymaštěný plech a vysypaný hrubou moukou nebo lépe na pečící papír, poklademe jakýmkoliv ovocem (švestky, meruňky...) a posypeme drobenkou nebo bez drobenky a upečené jen pocukrujeme. Pečeme asi 1/2 hodiny na 160 stupňů. (podobný recept jsem tu našel jen tento "Rychlý táč":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=28973, tak snad tento nový neuškodí)
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.4.13 16:36
Výborný, rychlý, práškový, meruňkový táč…:-)
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlý práškový táč
@casino Recept jsem přejmenoval na Rychlý práškový táč a do úvodu uvedl odkaz na „opravdový“ kynutý táč. Tento je nekynutý, ale snad to vyjadřuje slovo „rychlý“ v názvu.
Díky za upřesnění.
A zpráva od mámy: „A to máš jedno, my tomu tak říkáme a hlavně že je to hned a dobrý.“
No, s jedním okem přivřeným, by to podle odkazu v receptu mohl být táč


Tento recept není na táč ani s oběma očima zavřenýma
Myslím, že táč je toto , jak ho peču já