Recept Rychlý nákyp z bulguru na Zelený čtvrtek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bulgur připravíme podle návodu na balíčku, můžeme i večer předem. Špenát spaříme a hrubě usekáme, mražený necháme povolit, cibulku nakrájíme na jemno, zpěníme na lžíci olivového oleje. Vymažeme a vysypeme formu, dáme předehřát troubu. Do bulguru vmícháme špenát, cibulku, rozmačkaný česnek, koření, sůl, žloutky a 3 PL olivového oleje. Bílky ušleháme a sníh opatrně zamícháme do směsi, je-li příliš řídká zahustíme podle potřeby strouhankou. Nalijeme do vymazané, strouhankou vysypané formy a pečeme cca 30 minut při 180 stupních, v horkovzdušné troubě o 20 stupňů méně. Do směsi můžeme vmíchat 10dkg na jemno pokrájeného uzeného masa nebo nákyp můžeme v posledních 10ti minutách pečení posypat strouhaným sýrem (doporučuji). Na stůl dáváme velmi horké, poléváme studenou rajskou omáčkou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 20.03.08 vloženo
  • 5177x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 30 min peĂ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 40dkg bulguru
  • 50dkg čerstvého špenátu nebo 250g mraženého (listového!)
  • 1 menší cibule
  • 4 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1/4 KL mletého muškátového květu
  • strouhanka podle potřeby (cca 2 PL)
  • 4 PL olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • tuk a strouhanka na vymazání formy
  • volitelně:
  • 10dkg plátek uzeného
  • 10dkg tvrdého sýra na strouhání

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlý nákyp z bulguru na Zelený čtvrtek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz