Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sigrid Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bulgur připravíme podle návodu na balíčku, můžeme i večer předem. Špenát spaříme a hrubě usekáme, mražený necháme povolit, cibulku nakrájíme na jemno, zpěníme na lžíci olivového oleje. Vymažeme a vysypeme formu, dáme předehřát troubu. Do bulguru vmícháme špenát, cibulku, rozmačkaný česnek, koření, sůl, žloutky a 3 PL olivového oleje. Bílky ušleháme a sníh opatrně zamícháme do směsi, je-li příliš řídká zahustíme podle potřeby strouhankou. Nalijeme do vymazané, strouhankou vysypané formy a pečeme cca 30 minut při 180 stupních, v horkovzdušné troubě o 20 stupňů méně. Do směsi můžeme vmíchat 10dkg na jemno pokrájeného uzeného masa nebo nákyp můžeme v posledních 10ti minutách pečení posypat strouhaným sýrem (doporučuji). Na stůl dáváme velmi horké, poléváme studenou rajskou omáčkou.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
viz výše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlý nákyp z bulguru na Zelený čtvrtek