Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dáme rozehřát troubu na 180 st. C. V misce rozmícháme tvaroh, kysanou smetanu, cukr a vejce. Připravíme drobenku. Listové těsto rozválíme do koláčové formy, poklademe okapanými kompotovanými meruňkami, přelijeme tvarohovou náplní, posypeme drobenkou a dáme péci. Pečeme zprudka dozlatova asi 15 minut.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.7.15 13:01
Bez drobenky - přišla mi v tomto počasí moc těžká a koláč je
výborný i bez ní.
Použila jsem rybíz, který jsem do tvarohové směsi vmíchala.
Překvapivě těsto pod tím vším zůstalo jedlé, „nerozblemcané“.
Běžně listové těsto na koláče moc nepoužívám, ale zbyl mi ho opravdu
jen kousek (cca na jeden malý štrůdl), tak jsem zkusila tohle s tím, že
v nejhorším se sní alespoň náplň a okraje
Ale koláč šel sníst v pohodě i bez použití vidličky (měli jsme
k dopolední svačině venku).
Chuťově svěží, což v těchto tropických vedrech oceňuji
Těsto je doma dělané a konrétně zde se jedná o nedávno zamrazený
zbytek.
20.2.14 21:14
Meruňky jsem vyměnila za švestky a směs lesního ovoce (oboje zmražené) a také luxusní!
Líbí se mi28.10.13 12:33
Naprosto rychlý a úžasný dezert. Vyměnila jsem ovoce za zmazené
špendlíky a neměla jsem doma Perník na strouhání, takže jsem do drobenky
dala strouhanku a bylo to nepřekonatelný. Rozhodně stojí za to
vyzkoušet
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Rychlý koláč z listového těsta
…že z listového těsta může být pod takovou náplní něco jiného než zdrcnutý „popundekl“.
Edit:
Byl jsem upozorněn, že spisovně je správně „papundekl“
Příspěvek upraven 21.02.14 v 16:22
2 příspěvky 20.2.14 21:11
Rychlý a naprosto luxusní koláč!! A navíc skvělej způsob, jak zpracovat zmražené švestky a zbytek vánočních perníčků!
Bomba!