Recept Rychlý koláč v remosce

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlý koláč v remosce

Postup

Na dno suché remosky nakrájíme plátky ovoce (*jablka, meruňky nebo co dům či zahrada dá; i kompotové*), poklademe plátky másla a necháme zapéci. Mezitím si připravíme těsto z mouky, moučkového a vanilkového cukru, vajec, oleje a prášku do pečiva, přidáme oříšky a rozinky. Vše smícháme, nalijeme do remosky a pečeme 10-15 minut. Upečený koláč vyklopíme a pocukrujeme. Čerpáno z kuchařky Nejoblíbenější moučníky naší rodiny (2003).

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 30.06.04 vloženo
  • 30336x zobrazeno

Ingredience

  • 4 PL polohrubé mouky
  • 3 PL moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 celá vejce
  • 1 PL oleje
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • rozinky
  • oříšky
  • čerstvé nebo kompotové ovoce
  • plátky másla.

Doporučená příloha

  • káva (pozor na srdce!), čaj, víno, limo, mléko, kakao…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 2.6.14 20:02

průměr REMOSKY 24cm

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlý koláč v remosce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlý koláč v remosce

tlustá bába
1212 příspěvků 3.6.14 00:25

@casino … oni jsou možná „stará známá rýpalka“ (to mě vzalo!), ale hlavně náramně šikovné Casino! Pokyn „vyklopit koláč“ mi okamžitě připomenul, jak jsem obracela Jolanin Flan Cake a karamel lítal po celé kuchyni.
A konečně se dostávám k meritu věci - když se jim to tak krásně povedlo vyklopit, proč to zase obraceli ovocem dolů? Není to škoda? I když jsou Makronky tak rychlé…

casino
4494 příspěvků 2.6.14 21:31
Marně se snažím koupit medvídka mývala...

… tak jsem si zatím upekl tento koláč, ale stejně ho 3/4 sežraly MAKRONKY když přišly s foťákem :)

rcp není úplně špatný, ale na mou chuť je to spíš zákusek než koláč :) ale možná i proto, že jsem spářil broskve ze skla s jahodami ze záhonu :palec:
Másla jsem použil 1/32 kg, navíc jsem dal špetku soli a s těmi ořechy je to „maso“, jak pravily MAKRONKY :)
Příště bych dal pouze jedno vejce…, bylo to takové jakési amoletové ;)
Pekl jsem 20´

glama, REMOSKY se vyráběly ve třech velikostech:
Nejrozšířenější je střední velikost, na kterou byly psány recepty v brožurce
Menší byla remoska minorka a větší remoska grand. Gggdysi jsem měl fffšechny, ale potomci si je rozebrali :evil:

@DanaJ
Ovoce jsem vyskládal na papír do studené misky, pokladl máslem a přiklopil rozpáleným tělesem. Než se máslo rozpustilo, tak se stihla „nažhavit“ i miska a těsto pak šlo už do vyhřáté „pece“ :mrgreen:
Pokud se vám podaří lepší fotečka, rád jí nahradím ten můj nepodarek v úvodu rcp :oops: :oops: :oops:

DanaJ
1136 příspěvků 2.6.14 16:20

Pendo, prosím Tě, to ovoce se dává do rozehřáté Remosky? :oops:

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

ta „moje“ remoska byla větší, než tato …širší, myslím…až přijede táta z Brna, poprosím ho, aby mi přivezl ten sešitek k remosce a napíšu Vám to přesně, holky jedny zvědavý..chichi

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

holky…a už se zase chechtám…tuto buchtu jsem dělala naposledy někdy před 3 rokama na dědečkových chatách, on je totiž táta správcem chat, a když potřeboval, tak jsem za něj zaskočila, ale teď už chaty spadají pod soukromého majitele, a tak si vše táta dělá sám, aby neměl zle…a tam byla právě ona remoska..jestli malá nebo velká, nemám zdání, protože nikdy jindy jsem v žádné nic nedělala, ale v této jsem vyzkoušela všechny recepty, co tam byly uvedeny v návodu, plus tuto buchtu, kterou jsem tehdy vyštrachala někde v časopise a dnes je uveřejněná v oné výše jmenované kuchařce…ale já zkusím mrknout na net, na nějaké obrázky remosek…myslím, že tamta byla spíš větší, protože tento koláč byl spíše přízemní, ale dobrý.........a k těm lžícím…prostě naberu a prdnu to tam…:-))…nekoukám, jestli to má nebo nemá čepičku, ale zřejmě má…:-))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

Pendo, tady je k dostání jen jedna Remoska a tak nevím ani jestli mám malou, nebo velkou. Až budeš obpovídat na otázku Glamy, tak mi ji prosím tě přeměř.
( Ne Glamu, ale tu Remosku). A ty 4 polévkové lžíce mouky, to je s kopečkem?
A stačí to? Díky za odpovědi.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

Pendo, remosku mám hrozně ráda, proto recept moc vítám (i když nepeču…protože bych to jedla… :-((( )
Jen mi řekni: Jsou dvě velikosti remosky - malá a pak velká - do které velikosti je tvůj recept?
Podle surovin bych tipla malou. Mám pravdu, co myslíš?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz