Recept Rychlý koláč v remosce

(Hodnoceno 1x) penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rychlý koláč v remosce

Postup

Na dno suché remosky nakrájíme plátky ovoce (*jablka, meruňky nebo co dům či zahrada dá; i kompotové*), poklademe plátky másla a necháme zapéci. Mezitím si připravíme těsto z mouky, moučkového a vanilkového cukru, vajec, oleje a prášku do pečiva, přidáme oříšky a rozinky. Vše smícháme, nalijeme do remosky a pečeme 10-15 minut. Upečený koláč vyklopíme a pocukrujeme. Čerpáno z kuchařky Nejoblíbenější moučníky naší rodiny (2003).

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 30.06.04 vloženo
  • 39345x zobrazeno

Ingredience

  • 4 PL polohrubé mouky
  • 3 PL moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 celá vejce
  • 1 PL oleje
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • rozinky
  • oříšky
  • čerstvé nebo kompotové ovoce
  • plátky másla.

Doporučená příloha

  • káva (pozor na srdce!), čaj, víno, limo, mléko, kakao…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 2.6.14 20:02

průměr REMOSKY 24cm

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlý koláč v remosce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlý koláč v remosce

tlustá bába
1212 příspěvků 3.6.14 00:25

@casino … oni jsou možná „stará známá rýpalka“ (to mě vzalo!), ale hlavně náramně šikovné Casino! Pokyn „vyklopit koláč“ mi okamžitě připomenul, jak jsem obracela Jolanin Flan Cake a karamel lítal po celé kuchyni.
A konečně se dostávám k meritu věci - když se jim to tak krásně povedlo vyklopit, proč to zase obraceli ovocem dolů? Není to škoda? I když jsou Makronky tak rychlé…

casino
4498 příspěvků 2.6.14 21:31
Marně se snažím koupit medvídka mývala...

… tak jsem si zatím upekl tento koláč, ale stejně ho 3/4 sežraly MAKRONKY když přišly s foťákem :)

rcp není úplně špatný, ale na mou chuť je to spíš zákusek než koláč :) ale možná i proto, že jsem spářil broskve ze skla s jahodami ze záhonu :palec:
Másla jsem použil 1/32 kg, navíc jsem dal špetku soli a s těmi ořechy je to „maso“, jak pravily MAKRONKY :)
Příště bych dal pouze jedno vejce…, bylo to takové jakési amoletové ;)
Pekl jsem 20´

glama, REMOSKY se vyráběly ve třech velikostech:
Nejrozšířenější je střední velikost, na kterou byly psány recepty v brožurce
Menší byla remoska minorka a větší remoska grand. Gggdysi jsem měl fffšechny, ale potomci si je rozebrali :evil:

@DanaJ
Ovoce jsem vyskládal na papír do studené misky, pokladl máslem a přiklopil rozpáleným tělesem. Než se máslo rozpustilo, tak se stihla „nažhavit“ i miska a těsto pak šlo už do vyhřáté „pece“ :mrgreen:
Pokud se vám podaří lepší fotečka, rád jí nahradím ten můj nepodarek v úvodu rcp :oops: :oops: :oops:

DanaJ
1136 příspěvků 2.6.14 16:20

Pendo, prosím Tě, to ovoce se dává do rozehřáté Remosky? :oops:

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

ta „moje“ remoska byla větší, než tato …širší, myslím…až přijede táta z Brna, poprosím ho, aby mi přivezl ten sešitek k remosce a napíšu Vám to přesně, holky jedny zvědavý..chichi

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

holky…a už se zase chechtám…tuto buchtu jsem dělala naposledy někdy před 3 rokama na dědečkových chatách, on je totiž táta správcem chat, a když potřeboval, tak jsem za něj zaskočila, ale teď už chaty spadají pod soukromého majitele, a tak si vše táta dělá sám, aby neměl zle…a tam byla právě ona remoska..jestli malá nebo velká, nemám zdání, protože nikdy jindy jsem v žádné nic nedělala, ale v této jsem vyzkoušela všechny recepty, co tam byly uvedeny v návodu, plus tuto buchtu, kterou jsem tehdy vyštrachala někde v časopise a dnes je uveřejněná v oné výše jmenované kuchařce…ale já zkusím mrknout na net, na nějaké obrázky remosek…myslím, že tamta byla spíš větší, protože tento koláč byl spíše přízemní, ale dobrý.........a k těm lžícím…prostě naberu a prdnu to tam…:-))…nekoukám, jestli to má nebo nemá čepičku, ale zřejmě má…:-))

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

Pendo, tady je k dostání jen jedna Remoska a tak nevím ani jestli mám malou, nebo velkou. Až budeš obpovídat na otázku Glamy, tak mi ji prosím tě přeměř.
( Ne Glamu, ale tu Remosku). A ty 4 polévkové lžíce mouky, to je s kopečkem?
A stačí to? Díky za odpovědi.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rychlý koláč v remosce

Pendo, remosku mám hrozně ráda, proto recept moc vítám (i když nepeču…protože bych to jedla… :-((( )
Jen mi řekni: Jsou dvě velikosti remosky - malá a pak velká - do které velikosti je tvůj recept?
Podle surovin bych tipla malou. Mám pravdu, co myslíš?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz