Recept Rychlovka z lunchmeatu k večeři

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Postup

Česnek rozetřeme nebo rozlisujeme, Nivu nakrájíme na kousky, lunchmeat na plátky. Každý plátek lunchmeatu potřeme česnekem (množství česneku podle chuti, já jím rozhodně nešetřím) a hořčicí a vložíme do vymaštěného pekáčku nebo zapékací misky. Zasypeme Nivou. Podle velikosti misky dáme jednu, dvě i více vrstev - doporučuji dvě. Není třeba žádné koření navíc, ani sůl, kdo má rád, může alespoň pro vůni přidat něco bylinek - provensálskou směs ap. Dáme do trouby zapéct, až je Niva rozteklá a lunchmeat učervenalý - asi 20-25 minut. Je to výborná rychlovka k večeři, z mála surovin, které většinou najdete vždy doma nebo třeba i na chatě, pořídíte dobrou večeři.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.02.04 vloženo
  • 20663x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva lunchmeatu
  • 15 dkg Nivy
  • 4 stroužky česneku (nebo podle chuti)
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • olej nebo sádlo na vymaštění pekáčku
  • příp. provensálské koření, oregano nebo jiné bylinky

Doporučená příloha

  • chléb, toasty, topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Gladstone 12.02.19 21:13

Dneska jsem tento „recept“ na tuto „skvělou mňamku“ vyzkoušel… No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť… no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. „Vařil“ jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Odkaz na uvaření

Gladstone 12.02.19 21:09

Dneska jsem tento „recept“ na tuto „skvělou mňamku“ vyzkoušel… No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť… no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. „Vařil“ jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Diskuse k receptu Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3848 příspěvků 13.02.19 14:47

@Putin no, to už je hodně dávno :mrgreen: ,já také pamatuji doby, kdy opečené plátky luncheonmeatu s bramborovou kaší a okurčičkou byla poživatelná večeře…

Ale mám pochopení pro Gladstone ( ten se kvůli tomu dokonce zaregistroval 8o :lol: )…dostupný lanšmít zasypat Nivou a zapéct :nevim:
:mavam:

Putin
61 příspěvků 13.02.19 08:25
Už je to dávno,

Kdy produkt byl dobrý až poživatelný. Jedli jsme ho často, obalovaný v trojobalu, v těstíčku, bařili jsme z něj leccos.
V Americe se prodává nejčastěji od firmy (jméno si to ode mne nevzalo) ale hádejte z čeho asi vzniklo označení nechtěné a vnucované pošty. K tomu podotknu, že to přišlo z armády, kde jim tuto lahůdku podávali často. :cert:

Gladstone
1 příspěvek 12.02.19 21:13
Hodnocení

Dneska jsem tento „recept“ na tuto „skvělou mňamku“ vyzkoušel… No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť… no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. „Vařil“ jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Ahoj, Rose. Táto tvoja rýchla večera vyzerá ako perfektný rýchly obed. Určite to vyskúšam, ja lunchmeat len vyprážam buď sám, alebo so syrom, a toto vyzerá úžasne dobre. Díky za recept. Želám pekný deň.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz