Recept Rychlovka z lunchmeatu k večeři

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Postup

Česnek rozetřeme nebo rozlisujeme, Nivu nakrájíme na kousky, lunchmeat na plátky. Každý plátek lunchmeatu potřeme česnekem (množství česneku podle chuti, já jím rozhodně nešetřím) a hořčicí a vložíme do vymaštěného pekáčku nebo zapékací misky. Zasypeme Nivou. Podle velikosti misky dáme jednu, dvě i více vrstev - doporučuji dvě. Není třeba žádné koření navíc, ani sůl, kdo má rád, může alespoň pro vůni přidat něco bylinek - provensálskou směs ap. Dáme do trouby zapéct, až je Niva rozteklá a lunchmeat učervenalý - asi 20-25 minut. Je to výborná rychlovka k večeři, z mála surovin, které většinou najdete vždy doma nebo třeba i na chatě, pořídíte dobrou večeři.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.02.04 vloženo
  • 22472x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva lunchmeatu
  • 15 dkg Nivy
  • 4 stroužky česneku (nebo podle chuti)
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • olej nebo sádlo na vymaštění pekáčku
  • příp. provensálské koření, oregano nebo jiné bylinky

Doporučená příloha

  • chléb, toasty, topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Gladstone 12.2.19 21:13

Dneska jsem tento „recept“ na tuto „skvělou mňamku“ vyzkoušel… No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť… no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. „Vařil“ jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Odkaz na uvaření

Gladstone 12.2.19 21:09

Dneska jsem tento „recept“ na tuto „skvělou mňamku“ vyzkoušel… No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť… no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. „Vařil“ jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Diskuse k receptu Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Eja
3862 příspěvků 13.2.19 14:47

@Putin no, to už je hodně dávno :mrgreen: ,já také pamatuji doby, kdy opečené plátky luncheonmeatu s bramborovou kaší a okurčičkou byla poživatelná večeře…

Ale mám pochopení pro Gladstone ( ten se kvůli tomu dokonce zaregistroval 8o :lol: )…dostupný lanšmít zasypat Nivou a zapéct :nevim:
:mavam:

Putin
65 příspěvků 13.2.19 08:25
Už je to dávno,

Kdy produkt byl dobrý až poživatelný. Jedli jsme ho často, obalovaný v trojobalu, v těstíčku, bařili jsme z něj leccos.
V Americe se prodává nejčastěji od firmy (jméno si to ode mne nevzalo) ale hádejte z čeho asi vzniklo označení nechtěné a vnucované pošty. K tomu podotknu, že to přišlo z armády, kde jim tuto lahůdku podávali často. :cert:

Gladstone
1 příspěvek 12.2.19 21:13
Hodnocení

Dneska jsem tento „recept“ na tuto „skvělou mňamku“ vyzkoušel… No řeknu vám, že větší humus jsem snad v životě nejedl, chutnalo to naprosto odporně, ingredience k sobě vůbec nepasovaly a ta chuť… no radši se ani vyjadřovat nebudu Nikdy víc. „Vařil“ jsem proto, protože nic jiného jsem doma neměl po ruce a potřeboval jsem nějakou rychlou a teplou večeři po náročném dni. Ale teď si říkám, že lépe bych udělal, kdybych šel spát bez večeře.

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlovka z lunchmeatu k večeři

Ahoj, Rose. Táto tvoja rýchla večera vyzerá ako perfektný rýchly obed. Určite to vyskúšam, ja lunchmeat len vyprážam buď sám, alebo so syrom, a toto vyzerá úžasne dobre. Díky za recept. Želám pekný deň.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz