Recept Rychlovka z lilku a nových brambor

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Poté ho otřeme papírovou utěrkou a z obou stran lehce potřeme česnekovou marinádou. (Výše zmíněnou Progast vřele doporučuji, je velmi chutná a prostá jakýchkoli chemikálií a konzervantů.) Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké, asi 2 mm silné plátky. Vysušíme je v utěrce a mezitím rozpálíme velkou pánev. Šplíchneme do ní trochu olivového oleje, vhodíme brambory a asi 5 minut je opékáme při lehkém prohazování. Bramborové plátky shrneme ke kraji, podle potřeby přidáme olej a na volném místě začneme zprudka (a podle velikosti pánve postupně) opékat plátky lilku. Brambory můžeme klást na lilky, abychom získali více místa na pánvi. Ve chvíli, kdy je vše dozlatova opečené a v podstatě hotové, zalijeme šlehačkou (doporučuji rostlinnou a dobře houstnoucí Rama cremefine), lilek posypeme nahrubo nastrouhanou nivou (brambory jsme mezitím přesunuli do spodní části), volná místečka zaplníme kolečky černých oliv a počkáme, až se sýr roztaví a šlehačkový záliv lehce zhoustne. Na talíři sypeme čerstvou zelenou bylinkou dle vlastní chuti. (My jsme měli petrželku...) Zdroj: Moje nedávná akutní chuť na lilek spojená s potřebou experimentace u sporáku :-)). No a protože to dopadlo výborně, předkládám recept pro inspiraci...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 8112x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 4 velké nové brambory s pěknou slupkou (nebo adekvátní množství menších)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • česneková marináda Progast (nebo směs olivového oleje, česneku, soli, pepře, kari, bazalky, petrželky a pažitky)
  • 100 g nivy nebo podobného sýra s modrou plísní
  • hrst černých oliv
  • olivový olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • sklenka bílého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlovka z lilku a nových brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rychlovka z lilku a nových brambor

svato
1446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlovka z lilku a nových brambor

Takéto môžem kedykoľvek.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlovka z lilku a nových brambor- Blaničko,

Ty víš, co. :-)) Měla sis ho vzít!! Ten zbytek, co jsi měla dnes příležitost vidět, nevypadal zrovna půvabně, ale nakonec jsem ho s chutí dorazila.
A těš se, je to hodně dobrý!!!

P.S. jen pro Tebe - ten dnešní experiment dopadl báječně, v polovině jsem přihodila to marinované maso a rychle pokrájený salátek to křupavě doplnil…

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rychlovka z lilku a nových brambor

Dávám do oblíbených a až koupím lilek a nivu (ostatní doma je) hned vyzkouším :-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz