Recept Rychlovka z lilku a nových brambor

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Poté ho otřeme papírovou utěrkou a z obou stran lehce potřeme česnekovou marinádou. (Výše zmíněnou Progast vřele doporučuji, je velmi chutná a prostá jakýchkoli chemikálií a konzervantů.)
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké, asi 2 mm silné plátky. Vysušíme je v utěrce a mezitím rozpálíme velkou pánev. Šplíchneme do ní trochu olivového oleje, vhodíme brambory a asi 5 minut je opékáme při lehkém prohazování.
Bramborové plátky shrneme ke kraji, podle potřeby přidáme olej a na volném místě začneme zprudka (a podle velikosti pánve postupně) opékat plátky lilku. Brambory můžeme klást na lilky, abychom získali více místa na pánvi.
Ve chvíli, kdy je vše dozlatova opečené a v podstatě hotové, zalijeme šlehačkou (doporučuji rostlinnou a dobře houstnoucí Rama cremefine), lilek posypeme nahrubo nastrouhanou nivou (brambory jsme mezitím přesunuli do spodní části), volná místečka zaplníme kolečky černých oliv a počkáme, až se sýr roztaví a šlehačkový záliv lehce zhoustne.
Na talíři sypeme čerstvou zelenou bylinkou dle vlastní chuti. (My jsme měli petrželku…)

Zdroj: Moje nedávná akutní chuť na lilek spojená s potřebou experimentace u sporáku :-)). No a protože to dopadlo výborně, předkládám recept pro inspiraci…

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 16.07.08 vloženo
  • 6656x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 4 velké nové brambory s pěknou slupkou (nebo adekvátní množství menších)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • česneková marináda Progast (nebo směs olivového oleje, česneku, soli, pepře, kari, bazalky, petrželky a pažitky)
  • 100 g nivy nebo podobného sýra s modrou plísní
  • hrst černých oliv
  • olivový olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • sklenka bílého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlovka z lilku a nových brambor

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1417 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlovka z lilku a nových brambor

Takéto môžem kedykoľvek.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlovka z lilku a nových brambor- Blaničko,

Ty víš, co. :-)) Měla sis ho vzít!! Ten zbytek, co jsi měla dnes příležitost vidět, nevypadal zrovna půvabně, ale nakonec jsem ho s chutí dorazila.
A těš se, je to hodně dobrý!!!

P.S. jen pro Tebe - ten dnešní experiment dopadl báječně, v polovině jsem přihodila to marinované maso a rychle pokrájený salátek to křupavě doplnil…

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlovka z lilku a nových brambor

Dávám do oblíbených a až koupím lilek a nivu (ostatní doma je) hned vyzkouším :-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz