Recept Rychlosolené okurky

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlosolené okurky

Postup

Smíchejte ingredience na nálev a nechte stát v chladu az se cukr a sul rozpustí. Obcas promíchejte. Ocistené okurky propíchejte silnou jehlou. Na dno velké sklenice dejte dva listy cerného rybízu a jeden okolík kopru. Na ne vkládejte okurky strídave s cesnekem a bylinkami. Zakryjte zbývajícími listy cerného rybízu a okolíky kopru. Zalejte nálevem, který musí vse zakrývat a nechte stát v chladu nebo v chladnicce. Okurky se dají konzumovat po 3-4 dnech ale v chladu vydrzí více týdnu.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 12.08.07 vloženo
  • 7453x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+3-4 dny

Ingredience

  • 4-6 mensích okurku nakladacek
  • 3 okolíky kopru
  • 4 listy cerného rybízu
  • 2 vetvicky yzopu
  • 2-3 listy salveje
  • 2 vetvicky tymiánu
  • 3-4 oloupané strouzky cesneku
  • Nálev:
  • 3/4 l vody
  • 3 PL soli
  • 2 KL cukru
  • 3 PL cerveného vinného octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rychlosolené okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlosolené okurky.

Muchacho, nejsi sám kdo delá rychlokvasky. Ty delá spousta lidí a i já jsem je kdysi delával. Pridával jsem do nich vinný list. Solené okurky jsou ale neco zcela jiného a chutnají také úplne jinak. Nálev se nesvaruje a okurky se zalévají studeným nálevem. Nekomu chutnají, nekomu ne. Ale tak uz je to s kazdým jídlem.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlosolené okurky.

Omluva a doplnění receptu : zalévám okurky vařícím nálevem.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlosolené okurky.

Dělám rychlokvašky. Rychle. Větší přerostlé okurky dost propíchám vidličkou ( nástroj na vkládání jídla do úst ) a svařím NOVU, dle návodu. Dám trochu méně octa a trochu více cukru. Za 24 hod. je možno konzumovat a libovat si Okurky musí být zatížené, tudíž celé ponořené.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz